.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

F-14 TOMCAT

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2006 ένα ζέυγος F-14 μετά από μία επιτυχυμένη αποστολή στο Ιράκ προσγειώνεται στο διάδρομο του αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt.
Αυτή ήταν η τελευταία αποστολή για το καμάρι του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού μετά από 32 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας.

Το Tomcat πέρασε στην Ιστορία σαν ένα από τα ισχυρότερα μαχητικά αεροπλανοφόρων όλων των εποχών, πέρνωντας την θέση του δίπλα σε άλλους δύο θρύλους το F-4 Phantom και το P-51 Mustang.

Τη θέση του ¨βετεράνου¨ καταλαμβάνει πιά το F/A 18E Super Hornet.
Το Video που ακολουθεί είναι ένας φόρος τιμής σε αυτό το εξαιρετικό αεροσκάφος.

Η ειρωνεία της πολιτικής είναι πως τα F-14 εξακολουθούν να βρίσκονται εν ενεργεία (άγνωστο σε ποιά υπηρεσιακή κατάσταση) στην Πολεμική Αεροπορία του Ιράν!!! καθώς το 1976 η τότε ¨φιλική¨ κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προμηθεύσει τον Σάχη με αυτά τα αεροπλάνα καθιστώντας το Ιράν την μοναδική χώρα παγκοσμίως (εκτός της Αμερικής) που ενέταξε στην Αεροπορία της το F-14.









Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

UNFINISHED SYMPATHY

Τα χω πάρει στο κρανίο...για δύο μέρες τώρα έχω κόψει κάθε επαφή δεν θέλω να ακούσω ούτε κουβέντα για σκάκι και σκέφτηκα πολύ αν θα ξαναανεβάσω post στο blog.
Ούτε πέρσι, ούτε φέτος μίλησα με κάποιο αθλητή μετά τα παιχνίδια, γράφω απλά κάποιες σκέψεις για όσους τις διαβάζουν και κατά καιρούς προσπαθώ να περάσω κάποια μηνύματα για όσους τουλάχιστον τα κατανοούν.

Λυπάμαι για τα δάκρυα που ξέρω ότι έριξαν κάποια παιδιά, λυπάμαι βέβαια και για άλλα πράγματα που δεν μπορώ να τα γράψω.
Πολλές φορές έχω πει ότι στον Αθλητισμό υπάρχουν κακές στιγμές, ατυχίες, αναποδιές, όταν όμως βρέχει δεν μπορώ να λέω ότι κάποιος βγήκε στο μπαλκόνι του και μας φτύνει.

Στο διάστημα που ακολουθεί θα ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική χρονιά που δεν μπορώ να προδικάσω από τώρα.
Απευθυνόμενος λοιπόν στους αθλητές, και φίλους του τμήματος τους διαβεβαιώ για ένα πράγμα που σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί.
Ο αθλητικός "εγωισμός" που έχω και η εικοσαετή παρουσία μου στον Πανιώνιο δεν μου επιτρέπουν και κατα συνέπεια ούτε εγώ θα επιτρέψω να αγωνίζεται το τμήμα μας στον ΠΟΑ την επόμενη σεζόν ως "περιπλανώμενος τουρίστας" .

Το post αυτό θα παραμείνει αρκετό καιρό...
Το σήμα με το οποίο αγωνιζόμαστε είναι το πρώτο σήμα του Πανιωνίου το 1900 και όχι κινέζικα.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με ήττα για την ομάδα μας στον 7ο και τελευταίο γύρο με σκορ 4,5-7,5 από την ομάδα του Παπάγου.
Η νικήτρια θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στην Α΄ Εθνική.

Για την εξέλιξη του αγώνα δεν θα προσθέσω τίποτα γιατί άλλωστε δεν έχει και ενδιαφέρον.

Επειδή όμως ποτέ δεν μου άρεσαν οι πάσης φύσεως δικαιολογίες οφείλω να πω ότι δεν αρκεί κανείς να θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο αθλητή πρέπει να το αποδεικνύει κιόλας.
Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα του Παπάγου που σήμερα ήταν η καλύτερη και κατέκτησε τελικά μια πανάξια και καθαρή νίκη.

Ο Πανιώνιος κλείνει σύντομα 120 χρόνια ζωής και θα συνεχίσει να γράφει αυτήν την ιστορία ανεξάρτητα από τι επιμέρους αποτελέσματα έχει ο καθένας μας και αυτό είναι που μας κάνει μεγάλο σύλλογο.

Καλή εβδομάδα σε όλους και καλή επιτυχία την επόμενη Κυριακή στα παιδιά που θα αγωνιστούν στα Τελικά του Σχολικού Αττικής.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ