.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

40 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την διοργάνωση του 40ου Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής και όπως συνηθίζεται θα επαναληφθεί και φέτος η συζήτηση για τον τρόπο, το κόστος, τους στόχους και συνολικά όλες τις παραμέτρους που καθορίζουν αυτό το Πρωτάθλημα.

Το μόνο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι παρόλη την δυσχερή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, στο περσινό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 34 ομάδες!!! αν μάλιστα επαναληφθεί και φέτος αυτός ο αριθμός συμμετοχών τότε όσοι απευθύνουν οποιαδήποτε μορφής κριτική ας αναλογιστούν πως θα επικρατεί το παράδοξο φιανόμενο, από τη μία πλευρά όλοι να καταγγέλουν και από την άλλη να συμμετέχουν.  


Από πλευράς μας δημοσιεύω δύο επιστολές με σχετικό θέμα από τον Σύλλογο της Οστριας επειδή πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις ιδίως όταν αναφέρονται σε προβλήματα που μπορούν  να προκύψουν στην λειτουργία  οποιουδήποτε σωματείου.

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΟ

Κύριε Πρόεδρε,

 Σε συνέχεια των πρόσφατων επιστολών σας προς το σωματείο «Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος Παλαμήδης ο Ευβοεύς»  και την «Εστία α.ε.», επανερχόμαστε στο θέμα της επιστροφής των 1500 Ευρώ στα τρία σωματεία (ΟΣΤΡΙΑ, ΣΟ Πολίχνης, Ζήνων Γλυφάδας) ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στον κ. Γεώργιο Τσουνή κατά τη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, τον Ιούλιο του 2011 στην Εύβοια.

Όπως ασφαλώς θυμάστε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο κ. Τσουνής δεσμεύθηκε παρουσία όλων των μελών ότι θα καταβάλει άμεσα το ποσό αυτό στα τρία σωματεία (από 500 Ευρώ στο κάθε ένα).
Αυτή ήταν μία από τις πολλές υποσχέσεις που είχε δώσει για την επιστροφή των χρημάτων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Αλλά, έως και σήμερα, και παρά τις επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις των ενδιαφερομένων –αλλά και της Ομοσπονδίας-, συνεχίζει να παρακρατεί αυθαίρετα το ποσό αυτό και να μην το αποδίδει στα τρία σωματεία. 

Αναμένουμε από την ΕΣΟ να παραπέμψει τον κ. Τσουνή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.
 Επιπλέον, καταγγέλλουμε δημόσια τον κ. Τσουνή για την στάση του αυτή, και εφιστούμε την προσοχή των σκακιστών ως προς την αξιοπιστία και την φερεγγυότητά του.

Πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία πρέπει να προασπίζεται την περιουσία των σωματείων της. Πρέπει να αναγνωρίζει και  να βοηθά  τα σωματεία που δεν έχουν οφειλές και χρέη στο σκακιστικό χώρο. Προέχει, λοιπόν, η άμεση εξόφληση των υπεσχημένων από τον κ. Τσουνή εάν αυτός θέλει να δραστηριοποιηθεί και πάλι στις διοργανώσεις σκακιστικών τουρνουά.



Κυρίες, κύριοι,

Λάβαμε την προκήρυξη και τις λοιπές πληροφορίες για την α' Εθνική και με έκπληξη διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
1)το πρωταρχικό μέλημα της ΕΣΟ είναι να προστατευθούν τα συμφέροντα των ξενοδόχων, σε βάρος των σωματείων. Η προκηρυξη ξεκινα με τα θεματα της διαμονης (που επαναλαμβάνονται και στη φόρμα συμμετοχής, προφανώς για εμπέδωση) και όχι με τα αγωνιστικά!
Ζητείται να καταβληθεί το 40% (και όχι μια προκαταβολή 10-20%) του συν. ποσού, και μάλιστα 16 ημέρες πριν την άφιξη των ομάδων στο Ριο.
Στη συνέχεια, ζητείται να εξοφληθεί  το υπόλοιπο τρεις ημέρες μετά την έναρξη των αγώνων. Και τα παραστατικά εξόφλησης θα δοθούν κατα την αναχώρηση των ομάδων!
2) Στην προκήρυξη αναφέρεται κάποια οργανωτική επιτροπή, αλλά μόνον ένα οναμα μιας κυρίας αναφερεται. Ποια είναι τα μέλη αυτης   της οργανωτικής επιτροπής;
3) Ζητειται η καταβολή εγγύησης 500 Ευρω από το κάθε σωματείο. Απλά υπενθυμίζουμε ότι 3 σωματεία περιμένουν από πέρυσι την επιστροφή των 500 Ευρω...

Θεωρούμε απολύτως λογικό να υπάρξουν οι παρακάτω τροποποιήσεις για να διευκολυνθούν και να εξασφαλιστουν ΚΑΙ τα σωματεία:
1) Η προκαταβολή να περιοριστεί στο 15% του συν. ποσού και να εκδοθούν άμεσα τα ισοποσα παραστατικά, η το αργότερο εως την 30η Ιουνιου 2012.
2) Με την εξόφληση της συνολικής οφειλής να εκδίδεται άμεσα το παραστατικο και η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση να είναι η παραμονή της λήξης των αγώνων. Απλά, υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι δεν εκδόθηκαν παρά ελάχιστα παραστατικα και φυσικά δεν θα ανεχθούμε κάτι τέτοιο εφέτος.
3) τα οφειλόμενα περσινά 500ρια να θεωρηθούν η εγγύηση για τα 3 σχετιζομενα σωματεία.

Υπάρχουν και αλλά σημεία που χρειάζονται διευκρινήσεις και θα επανέλθουμε.

Με σκακιστικους χαιρετισμούς

Βαγγελης Βιδαλης
Αντιπρόεδρος  ΟΣΤΡΙΑ




.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ