.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ

Η ομάδα του Πανιωνίου ΓΣ επέστρεψε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο 44ο ομαδικό Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.
Η ανάγνωση της ένατης θέσης σε σύγκριση με την περσινή κατάκτηση της τρίτης είναι πιθανό να θεωρηθεί και σαν υποχώρηση αν φυσικά κανείς ερμηνεύσει την θέση μας με μόνο κριτήριο την τελική κατάταξη. Αν όμως παρατηρήσει με προσοχή τα αποτελέσματα μας τότε θα διαπιστώσει ότι  και η φετινή του παρουσία προσθέτη ακόμα μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Ο Πανιώνιος στο φετινό Πρωτάθλημα γνώρισε τρείς ήττες. Συγκεκριμένα στον 3ο γύρο από την ΣΑΧ με το οριακό 5,5-4,5. Η ΣΑΧ κατετάγη τελικώς πέμπτη ενώ διαθέτει μία από τις ισχυρότερες ακαδημίες πανελληνίως.
Η δεύτερη ήττα μας προήλθε στον 6ο γύρο από τον Πρωταθλητή Φυσιολάτρη Νίκαιας με 6,5-3,5  και η τελευταία ήττα μας στον 7ο γύρο από τον τελικώς τριταθλητή ΣΟ Καβάλας με το οριακό πάλι σκορ 5,5-4,5.
Έτσι βρεθήκαμε εντέλει στην ένατη θέση αντιμετωπίζοντας ομάδες που έχουν τουλάχιστον το τριπλάσιο προυπολογισμό από εμάς και διαθέτουν στις τάξεις τους  (παγκόσμιους πρωταθλητές, μέλη εθνικών ομάδων, προπονητές εθνικών ομάδων, πανελληνιονίκες έφηβους και νεάνιδες).

Στον αντίποδα  όλων αυτών εμείς δώσαμε εξαιρετικό αγώνα που κρίθηκε σε δύο αναμετρήσεις στην τελευταία παρτίδα διεκδικώντας μέχρι και το τρίτο μετάλλιο στον 7ο γύρο έχοντας στις τάξεις μας αθλητές όπως η  Μάρω με την Ζέτα σε ηλικία μόλις 10 ετών. Με απλά λόγια το παλέψαμε μέχρι τέλους και όσο δεν πήγαινε ενώ σε καμμία από τις παραπάνω αναμέτρησεις δεν λάβαμε κανένα από τα λεγόμενα ¨δώρα¨ γεγονός που θα έκρινε και διαφορετικά το αποτέλεσμα.

 Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις νικήσαμε τους  ΝΟ Καλαμάτας, Παπάγου Πειραικό και
 ΣΟ Ηρακλείου όπου παίχθηκε στους 12ρηδες και η λεγόμενη παρτίδα Hary Poter όπως την αποκάλεσε ο Lupulescu.
Στα  επιχειρήματα  θα μπορούσα να προσθέσω ακόμα  πώς ομάδες που μας πέρασαν ευνοήθηκαν από το σύστημα των 7 γύρων ποικιλοτρόπως (το έχω τονίσει επανειλημένα) αλλά ο Πανιώνιος δεν χρειάζεται καμμία περαιτέρω δικαιολογία.
Άλλωστε όσοι μας αντιμετώπισαν ξέρουν...
Ευχάριστη έκλπηξη των αγώνων ο ΝΟ Καλαμάτας που αν και ξεκίνησε από την 24η θέση κατετάγη 6ος.

Η μίνι ανασκόπηση της πορείας οφείλει να ολοκληρωθεί με την αναλυτική αναφορά στους πρωταγωνιστές μας.

Ο Contstantin Lupulescu αν και δεν έφτασε σε υψηλή απόδοση αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ένας GM στην πρώτη σκακιέρα και φυσιολογικά θα αγωνίζεται για πολλά χρόνια στο μέλλον μαζί μας κάτι που και ο ίδιος εξέφρασε ως επιθυμία.
Ο Νίκος Καλέσης είχε αξιόλογη παρουσία και ιδιαίτερα σταθερός παρότι δεν έχει πλέον ενεργή αγωνιστική δράση νομίζω ότι η παρουσία του ήταν απόλυτα θετική.
Ο Ανδρέας Κοφίδης μαχητής όπως πάντα έδωσε πολύτιμους πόντους παρότι και αυτός απέχει πλέον από την ενεργό σκακιστική δράση.
Ο Γιάννης Πουλόπουλος στην παρθενική του εμφάνιση στην τέταρτη ανδρική είχε σταθερότητα και είναι προφανές ότι έχει αλλάξει επίπεδο στο μέλλον θα είναι ακόμα ψηλότερα.
Η Ticia Gara δεν έχασε παρτίδα απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της και σοβαρή, προς το τέλος πιο χαλαρή αφού  άρχισε να γνωρίζεται με την ομάδα,  αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσει και του χρόνου. 
Η  Κατερίνα επίσης μετά από πολύμηνη αποχή στο σκάκι έδωσε σημαντικούς πόντους, είχε ισορροπημένο πρωτάθλημα.
Οι μικρές της ομάδος Μάρω και Ζέτα έκλεψαν την παράσταση, ο Lupu μας είπε ότι έχουμε σκακίστριες για πολλά χρόνια, στο αγωνιστικό κομμάτι αποκόμισαν τεράστια εμπειρία που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
Ο Στέφανος Πουλίδης στην τελευταία του χρονιά ως 20σαρης έδειξε όλη την σοβαρότητα και μαχητικότητα που τον διακρίνει θα μας λείψει...
Ο Μιχάλης Κόντης στην πρώτη του παρουσία δυσκολεύτηκε αρκετά όσον αφορά την προσαρμογή στις νέες συνθήκες στους τελευταίους γύρους τα πήγε καλύτερα.
Ο Βενιαμίν Σπύρος Στρατηγός έκανε την καλύτερη εμφάνιση του έπαιξε το σκάκι που του αρέσει και πέτυχε 5,5  στα 6.
Η Ελένη Στούμπου αγωνίστηκε μόλις σε μια παρτίδα το πάλεψε όπως πάντα.
Ο Νικολάος Σπυράτος μετά από συγκλονίστικό Ατομικό Πρωτάθλημα και κάπως άτυχο πήρε μια γέυση από το μέλλον στην παρτίδα του 1ου γύρου.

Οι γονείς που συνόδευσαν τα παιδία η Ειρήνη Στρατηγού ο Ευάγγελος Κρατημένος και η σύζυγός του Ελένη ο Χρήστος Πουλόπουλος προσπάθησαν και αυτοί από την πλευρά τους στο μέτρο και τον βαθμό που τους αναλογεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν με πείσμα και θέληση ίσως να περίμεναν θα πω ότι επιθυμούσαν κιόλας να είμαστε ψηλότερα.


Το 2008 ξεκίνησε η προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από τις αναρτήσεις αυτού του blog που με βοήθησε να στήσω ένας φίλος Απολλωνιστής!
Εκαντοντάδες αναρτήσεις χιλιάδες επισκέψεις από φίλους και αναγνώστες μέχρι σήμερα.
Το blog παρείχε όλο αυτό το διάστημα σταθερή συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση ορισμένες φορές μάλιστα και με θέματα εκτός της σκακιστικής πραγματικότητας.
  Σας ευχαριστούμε  για το ενδιαφέρον που δείξατε και τον χρόνο που αφιερώσατε ολο αυτό το διάστημα προκειμένου  να ενημερωθείτε μέσα από τις αναρτήσεις μας.
 Όπως όλα στη ζωή  ήρθε τώρα  η ώρα του αποχαιρετισμού από αυτές τις γραμμές. καθώς πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το Κυανέρυθρο Σκακιστικό blog.
Προσωπικά νιώθω περιέργα και άβολα ίσως και λίγο στενάχωρα γιατί αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνω.


Την σκυτάλη της ενημέρωσης αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής η σελίδα μας στο facebook που λειτουργεί περίπου εδώ κα ένα χρόνο ως Panionios Chess ή Πανιώνιος Σκάκι.

Καλό Καλοκαίρι.


 
   




.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ