.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Απέχουμε δύο εβδομάδες πριν από την εκκίνηση του Πρωταθλήματος και όλες οι λεπτομέρειες για την αποστολή του Πανιωνίου έχουν ρυθμιστεί και ολοκληρωθεί.

Η 16μελής αποστολή του Πανιωνίου θα καταλύσει στο Eretria Village από το Σάββατο 2 Ιουλίου με την παρουσία των δύο πιτσιρικάδων κοινοτικών μας.

Με τρεις διαφορετικές εμφανίσεις στις βαλίτσες μας, τα καθιερωμένα αναμνηστικά μας, τις σημαίες με το έμβλημα του τμήματος, την νεαρότερη ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ σε Πρωτάθλημα Α΄Εθνικής και τους φίλους που θα έρθουν να μας δουν, ο Πανιώνιος με πιλότο την περσινή πορεία του θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα του και ίσως να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Βέβαια πολλές φορές οι στόχοι ανατρέπονται πάνω στις σκακιέρες αλλά αυτό μένει να το δούμε.

Η τελευταία μας αγωνιστική προετοιμασία διεξάγεται αυτό το διάστημα στο τουρνουά της Νίκαιας όπου συμμετέχουν η Αλεξάνδρα, ο Δαίδαλος, ο Στέφανος,
η Κατερίνα, και ο Σταύρος όλες δηλαδή οι αναπτυξιακές μας σκακιέρες στην Α΄Εθνική.

Ενώ και ο Γιάννης Πουλόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα του Πειραικού στην Α΄

Στην Νίκαια συμμετέχει ακόμα από τον Πανιώνιο ο Χρήστος Τσίχλης, ο Δημήτρης Μάλλης, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο Σταύρος Πανταζόπουλος που θα επιστρέψει του χρόνου στα πατρώα εδάφη, ο Στέλιος και το νέο αστέρι της ομάδας η Μπίλλυ Δανάη.


ΥΓ. Μία από της αγαπημένες μου ιστορικές περιόδους ήταν πάντοτε η Άγρια Δύση το περίφημο Far West, άλλωσε συλλέγω ακόμα ανάμεσα σε άλλα συλλεκτικά στρατιωτάκια, καουμπόυδες και ινδιάνους.
Γι' αυτό και βάζω δύο μουσικά βίντεο από τις αγαπημένες μου σειρές
Bonanza & High Shaparral


http://www.youtube.com/watch?v=pGmuUUDCoKk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Fu4g-N8bQKE


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

WHY DO YOU RUN MR. PAPANDREOU

Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω να βρώ απόσπασμα από ταινία που να αποδίδει το πρόσωπο του Πρωθυπουργού μας.

Νομίζω ότι το βρήκα!!!


Ο Γιώργος Παπανδρέου ως γόνος πολιτικής οικογένειας και κληρονόμος του ονόματος Παπανδρέου έφτασε να είναι Πρωθυπουργός και να εμφανίζεται ως σωτήρας μιας ολόκληρης χώρας.

Αν είχε άλλο επίθετο πιθανότατα να ήταν όπως λένε οι Αμερικάνοι ένας απλός car salesman...

Δείτε το απόσπασμα της ταινίας, εφόσον γνωρίζετε πολύ καλά Αγγλικά και προσέξτε τον μονόλογο του Tom Hanks όπως και τους απίθανους διαλόγους που πραγματοποιεί στο παγκάκι, στη γέφυρα και στην διαδρομή που κάνει.



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

14o Όπεν Ηρακλείου

Με τη συμμετοχή 180 σκακιστών και σκακιστριών άρχισε το 14ο Όπεν Ηρακλείου χωρισμένο σε δύο ομίλους.

Στο Γκρουπ Α' συμμετέχουν 63 σκακιστές/στριες και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα αρκετά ισορροπημένο και ενδιαφέρον τουρνουά. Το 1ο έλο του τουρνουά είναι ο ΙΜ Κωνσταντίνος Μουτούσης 2450 από την ΑΕΚ.
Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις, σε σχέση με το έλο τον αντιπάλων, που σημειώθηκαν στον 1ο γύρο: Η 16χρονη Ανδιάννα Αναστασοπούλου (1762) από το ΣΟ Ηλιούπολη, κέρδισε με μαύρα τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (2107), ο επίσης 16χρονος Γιώργος Καλογριδάκης (1751) από τον ΣΟΝΦ επικράτησε του πολύ έμπειρου Στράτου Κακκαδέλη (2086), ενώ ο 14χρονος Μιχάλης Γρηγοριάδης (1709) από την ΑΕΚ, νίκησε τον Νίκο Παούρη (2034). Η 12χρονη Μαρία Δούνη (1493) από τον Πανελλήνιο, επικράτησε του Γιώργου Διαμάντη (1865).

Στο Γκρουπ Β' συμμετέχουν 117 σκακιστές/στριες και στην πλειοψηφία τους είναι έφηβοι και νέοι σκακιστές. Στο 1ο γύρο αρκετοί ήταν οι νεαροί σκακιστές που κατάφεραν να κερδίσουν ισχυρότερους με βάση το έλο και εμπειρότερους σκακιστές: Ο Φοίβος Διαμάντης (1205) κέρδισε το 2ο έλο του Β' γκρουπ Χρήστο Χόλη (1725), ενώ σημαντικές νίκες σημείωσαν και οι Αναστάσης και Νίκος Καρούσος Θεοδωράκης και Άγγελος Νικητόπουλος επί των Ζαχαρόπουλο (1683), Ευκαρπίδη (1600) και Κοκκότα (1497) αντίστοιχα.

Για το 2ο γύρο ξεχώρισε η νίκη του 16χρονου Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου στη 1η σκακιέρα επί του ΙΜ Κωνσταντίνου Μουτούση., αίσθηση έκανε και η 2η συνεχόμενη ήττα του Σπυρόπουλου, αυτή τη φορά από τον Παναγιώτη Λίτσα, ενώ αρκετά ήταν και τα «φαβορί» που δεν κατάφεραν να κερδίσουν και «έμειναν» στη νούλα.


Στο Γκρουπ Β' μπορούμε να πούμε ότι τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά, αφού οι διαφορά δυναμικότητας των παιχτών δεν είναι πολύ μεγάλη. Παρ' όλα αυτά ξεχώρισαν οι νίκες της Αμαλίας Κουτσίδη και της Αντιγόνης Γεωργίτση επί του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Πέτρου Καρυστιανού, ενώ και ο Αναστάσης Καρούσος-Θεοδωράκης σημείωσε νίκη επί του Γιώργου Ζαννιά, θεωρητικά ισχυρότερου αντιπάλου.

Οι πρώτες έξι παρτίδες κάθε γύρου, μεταδίδονται από τη σελίδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας www.skaki.gr

Οι αγώνες γίνονται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ηρακλείου και αρχίζουν κάθε μέρα στις 17.30, εκτός από τον 8ο και 9ο γύρο που είναι πρωινοί.

Χορηγοί του τουρνουά είναι οι: Cyta Ελλάδος, θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Κύπρου, Hotel Vergina και Chessbase, καθώς και τα διεθνή τουρνουά που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2011: 1ο Διεθνές Κορίνθου «Ίσθμια 2011», 20ο Διεθνές Καβάλας, 34ο Διεθνές Ικαρίας «Ίκαρος 2011» και 19ο Διεθνές Νίκαιας «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση».

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ