.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ

Η προσπάθεια της σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης για "να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές" απέτυχε παταγωδώς και πλέον οι εκπρόσωποι των δυνάμεων κατοχής του ΔΝΤ έρχονται στην Αθήνα για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση.

Καμία έκπληξη. Για να έχεις αξιοπιστία, πρέπει να έχεις σχέδιο ανάπτυξης, σταθερές απόψεις και σθένος να δίνεις μάχη για τα συμφέροντα του λαού.

Το σχέδιο ανάπτυξης ή αν προτιμάτε "πράσινης ανάπτυξης", συνίστατο στο εξής απλό: "βάζουμε το χέρι στην τσέπη του λαού".

Για τις σταθερές απόψεις αρκούν μερικά παραδείγματα: "Τα λεφτά υπάρχουν" πριν τις εκλογές, "η χώρα στην εντατική" μετά τις εκλογές. "Όχι στα νέα μέτρα", λήψη νέων μέτρων, "καταστροφική η αύξηση του ΦΠΑ", απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ, "η χώρα μπορεί μόνη της" ο πρωθυπουργός, "είμαστε ο Τιτάνικος, που οδεύει προς το παγόβουνο" ο υπουργός Οικονομίας. Και το τελευταίο και καλύτερο φυσικά το "δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό βοήθειας".

Όσο για το σθένος και τις διαπραγματευτικές ικανότητες του πρωθυπουργού, ας θυμηθούμε τη μεγάλη επιτυχία της "Συνόδου Κορυφής" στις 25 Μαρτίου, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν το σχέδιο και μετά κάλεσαν τον κ. Παπανδρέου για να το δει και να συμφωνήσει.

Ο δον Κορλεόνε στον "Νονό", όταν επρόκειτο για συμφωνίες, έλεγε στο συνομιλητή του έχοντας ένα πιστόλι στο κεφάλι του: "Σε πέντε λεπτά πάνω σε αυτό το συμβόλαιο, θα βρίσκεται ή υπογραφή σου ή τα μυαλά σου".

Αν εξαιρέσουμε τα αίματα, αποδεικνύεται ότι η πρόταση στη "Σύνοδο Κορυφής" τότε, ήταν ανάλογου ύφους. Ωστόσο ήταν "μεγάλη επιτυχία" και "θρίαμβος". Η αλήθεια να λέγεται.

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης ως προς την απόφασή της να θυσιαστεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Αυτοί οι άνθρωποι που θα ζήσουν δύσκολες μέρες, είναι οικογενειάρχες με όνειρα και ελπίδες, νέα παιδιά και συνταξιούχοι που τα επόμενα χρόνια τους περιμένει φτώχεια και ανασφάλεια. Τα λαμόγια φυσικά θα τη γλυτώσουν.Ήδη το γεγονός ότι πληρώνουμε όλοι τον λογαριασμό για τα σπασμένα των λίγων αποτελεί νίκη για αυτούς.

Σύντομα θα προταθεί στον λαό "μια συμφωνία κυρίων" για μειώσεις μισθών, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και άλλα πολλά και σκληρά. Η πρόταση θα γίνει για να δώσει ο λαός τη συγκατάθεσή του, διότι στις μέρες μας, η διαφορά μιας σοσιαλιστικής από μια δεξιά κυβέρνηση είναι ότι η πρώτη σου επιτρέπει να της δώσεις την άδεια για να σε εξοντώσει.

Φυσικά ακόμα σκληρότερα μέτρα θα ληφθούν, είτε οι πολίτες κρατήσουν "υπεύθυνη στάση" είτε όχι και όσοι τολμήσουν να αντιδράσουν θα χαρακτηριστούν ως "ανεύθυνοι", "ανόητοι", ίσως και "προδότες του έθνους", οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Πραγματικά, πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι πρέπει να θυσιαστείς για τις τράπεζες, τη γλυκιά ζωή των λίγων και των πολιτικών που τους υπηρετούν; Μόνο έτσι θα σωθεί η πατρίδα.

(αναδημοσίευση)


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από παιδιά του Πανιωνίου διεξηχθησαν για ακόμη μιά χρονιά τα Πανελλήνια Σχολικά στην Χαλκιδική.
Αναλυτικά:
Νήπια
Αλεξίου-Καρακασίδης Στυλιανός
Β' Δημοτικού
Κολιδάς Στυλιανός
Γ' Δημοτικού
Κουκάκης Δημήτριος
Μπούζα Μυρτώ
Ε' Δημοτικού
Αλεξίου-Καρακασίδης Σταύρος
Μπούζας Δημήτρης
ΣΤ' Δημοτικού
Κουκάκης Χρήστος
Πουλοπούλου Αικατερίνη
Α' Γυμνασίου
Πουλόπουλος Ιωάννης
Γ' Γυμνασίου
Φωτιάδης Ιωάννης
Λύκεια
Τσοκόπουλος Δαίδαλος

Ενώ συμμετοχή είχαμε και στο ομαδικό με την ομάδα του Δημοτικού Άγιος Διονύσιος του Λεοντείου Νέας Σμύρνης (Κουκάκης Χρήστος, Μπούζας Δημήτρης, Κουκάκης Δημήτριος και Μπούζα Μυρτώ), με το Δημοτικό της Λεοντείου Πατησίων (Πουλοπούλου Κατερίνα) με το Γυμνάσιο της Λεοντείου Πατησίων (Πουλόπουλος Ιωάννης) και με την Παιδαγωγική Πρωτοπορία (Ιωάννης Φωτιάδης) που κατελαβε τελικά και την πρώτη θέση στα Γυμνάσια.

Δεν επιστρέψαμε με μετάλια αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όσο έχει η παρουσία των παιδιών στους αγώνες το ευχάριστο κλίμα, οι εικόνες που αποκομίζουν και ασφαλώς η προσπάθεια των γονιών να βρεθούν εκεί.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

2-2 και αντίο

Αποχαιρετσιμός στο Europa League (κύπελλο Αττικής) στη φάση των 32 για τον Ιστορικό. Το τελικό 2-2 (ούτε στα πέναλτι δεν πήγαμε) έστειλε τους Τρείς Αστέρες στους 16 και εμάς στο σπίτι μας.

Θα μπορούσα να μας ευχηθώ καλά μπάνια αν δεν μας περίμενε η δοκιμασία της Α΄Εθνικής. Γι΄αυτό θα ευχηθώ να βρεθούμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση την περίοδο των αγώνων γιατί το Πρωτάθλημα των 7 γύρων δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Για την Ιστορία...
Καραγιάννης-Ξυλογιανόπουλος 1/2
Παπαδάτος-Τζότζολης 0-1
Πανταζόπουλος-Χαμαλέτσος 1-0
Στούμπου-Καζανάκης 1/2

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ