.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΕΚΠΕΡ ΣΑΧΤΑΧΤΙΝΣΚΙ.

Είναι απίστευτο πως η ζωή μας μπορεί ν αλλάξει βίαια ξαφνικά σε μία στιγμή. Άνθρωποι που γνωρίσαμε ή αγαπήσαμε να μην είναι πλέον μαζί μας από ένα αναπάντεχο,απρόβλεπτο γεγονός.

Ο Αλεκπέρ Σαχταχτίνσκι έδωσε την τελευταία του παρτίδα την περασμένη Κυριακή με την αγαπημένη του ομάδα τον Πανελλήνιο.
Την Τετάρτη 26/1 ένα τροχαίο δυστύχημα έδωσε απότομο τέλος στην διαδρομή της ζωής του.
Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, ίσως αυτή την στιγμή να μην έχουν και ιδιαίτερη σημασία.

Ο Αλεκπέρ δεν ήταν φίλος μου με την στενή σημασία του όρου.
Υπήρξε όμως μια εμβληματική φυσιογνωμία του Σκακιστικού κόσμου ανάμεσα σε τόσες άλλες που έχω γνωρίσει.

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να ανεβάσω αυτήν την είδηση την τελευταία για αυτόν τον άνθρωπο, ως ελάχιστη τιμή στην ήρεμη και ευγενική παρουσία του.
Οι φωτογραφίες από το αρχείο μου ας συνοδεύσουν το τελικό ταξίδι του.



Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2ος ΓΥΡΟΣ

Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτά που είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη εκτίμηση για την εξέλιξη των φετινών Πρωταθλημάτων.

Το Αιγάλεω ζευγάρωσε τις νίκες του και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα καταλάβει την μία εκ των τριών πρώτων θέσεων ( προσωπικά πιστεύω την πρώτη) ενώ και ο Ασπρόπυργος πέτυχε τη δεύτερη νίκη του και περιμένουμε να δούμε την απόδοση του στην συνέχεια του τουρνουά, ο αγώνας δε του επόμενου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει ουσιαστικά μόνο αγωνιστικό και όχι βαθμολογικό ενδιαφέρον.


Στις υπόλοιπες θέσεις όμως διεξάγεται αμφίρροπη μάχη, οι Ζήνωνας, Πειραικός πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες ενώ ο ΣΟ Νέας Φιλαδελφείας δεν έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο ξεκίνημα του (ηττήθηκε από τον Ασπρόπυργο).
Στην ουρά της βαθμολογίας παρέμειναν το Παγκράτι και ο Παπάγου με δύο ήττες.

Η επόμενη αγωνιστική θα είναι κρίσιμη για αυτές τις δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν το μεν Παγκράτι τον Πειραικό ο δε Παπάγου τον Ζήνωνα, ενδεχόμενη τρίτη ήττα τους θα είναι πιθανόν και καταδικαστική, οι μόλις 7 γύροι δεν δίνουν χρονικό περιθώριο να ανακάμψει μια ομάδα ενώ το κριτήριο ισοβαθμίας στις μεταξύ των ομάδων αναμετρήσεις είναι πολλές φορές καθοριστικό αφού δεν αρκεί να επιτύχεις έστω και μια νίκη έκπληξη επί ισχυροτέρου αντιπάλου.

Η αναμέτρηση Πανελλήνιος-Φιλαδέλφεια είναι crash-test αφού ο νικήτης θα εξακολουθεί να ελπίζει στην άνοδο.


Στην Β΄Εθνική Σκακιστική Άνοιξη, Ελευσίνα, και Δίας Πετρούπολης ζευγάρωσαν τις νίκες τους και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στον ΠΟΑ.

Στην ουρά τις βαθμολογίας ΔΗΚΕΠ, Κηφησιά και ΣΟ Πετρούπολης με τον ΔΗΚΕΠ όμως να έχει ¨βγάλει¨ στους δύο πρώτους γύρους τους ισχυρότερους αντιπαλους του ομίλου.
Η Εστία πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στην Αίγλη Παπάγου και με βάση την εικόνα των υπολοίπων ομάδων θα επιδιώξει μία καλή πορεία αφού δεν είναι στους στόχους κάτι περισσότερο.

Η επόμενη αγωνιστική έχει ένα κρίσιμο αγώνα στην κορυφή ανάμεσα σε Άνοιξη και ΑΣΟΠ Δία, η Εστία θα αντιμετωπίσει την Ελευσίνα σε εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ενώ στο Κηφισιά-Δεξαμενή Μεταμόρφωσης ενδεχόμενη τρίτη ήττα της Κηφισιάς να την οδηγεί στην Γ΄ Εθνική.

Στην Γ΄Εθνική το Χαλάνδρι συνεχίζει με δύο στα δύο και ακολουθούν
Χολαργός, ΣΟ Κορυδαλλού, μεγάλο ενδιαφέρον στην κορυφή για τον τρίτο γύρο η αναμέτρηση
Χαλάνδρι-Χολαργός.
Ο ΑΟ Πέυκης εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένος και δεν φαίνεται να αποφεύγει τον υποβιβασμό.



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ