.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κάποια στιγμή  έπρεπε να επιστρέψω καθώς οι ωραίες μου καλοκαιρινές διακοπές στην Ικαρία έφτασαν στο τελός τους
Τις τελευταίες μέρες στο νησί συνάντησα τον Δημήτρη Σκυριανόγλου αφού η σύζυγος του κατάγεται από εκεί.
Οι συζητήσεις με τον Δημήτρη είναι πάντα ενδιαφέρουσες  ενίοτε διασκεδαστικές για τα τεκτενόμενα στο Ελληνικό Σκάκι.

Παρόλο που είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τα σκακιστικά δρώμενα κατά την διάρκεια των διακοπών μου ήταν τελικά αδύνατον να μην παρακολουθήσω την προσπάθεια του Richard με τον οποίο επικοινώνησα κατά την διάρκεια των αγώνων, συνομίλησα και με τον προπονητή του, στο Παγκόσμιο κάτω των 20 που πραγματοποιήθηκε στο Τιτάνια από 1 εώς 15 Αυγούστου.
Στο ίδιο τουρνουά συμμετείχε και ο Γιάννης Πουλόπουλος που ομολογουμένως τα πήγε αρκετά καλά συνεχίζοντας την σταθερή ανοδική του πορεία.

Πριν αναφερθώ στον Richard φέρνω στο μυαλό μου την Σκακιστική ομάδα του Πανιωνίου το Σεπτέμβριο του 2005 έξω από την έδρα του Μπίκου Ηλιούπολης (εμείς από τότε φορούσαμε εμφανίσεις όταν οι άλλοι δεν ήξεραν τι ακριβώς είναι) μετά το νικηφόρο μπαράζ ανόδου.

Από εκείνη την ημέρα πέρασε αρκετός χρόνος, η ομάδα μας σε αυτό το διάστημα πέτυχε σχεδόν όλους τους στόχους της.
Αγωνίζεται πλέον σταθερά στην Α΄Εθνική με αμιγώς νεανική ομάδα  χωρίς να βασίζεται σε μεγάλο αριθμό υποσχετικών με γνώμονα τις άριστες προσωπικές σχέσεις και όχι τα ακριβά συμβόλαια.


Έχουμε στις τάξεις μας τον δεύτερο Παγκόσμιο Πρωταθλητή κάτω των 20 ή αν προτιμά κάποιος σε ισοβαθμία με τον πρώτο ενώ σύντομα  θα εγκαινιάσουμε την νέα μας ιδιόκτητη έδρα (ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη).








Επικύρωση των παραπάνω είναι η καταπληκτική στάση που κρατάνε οι ξένοι αθλητές μας και προσφάτως ο Richard.




Ο νεαρός Ούγγρος  αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο με τα χρώματα του Πανιωνίου χωρίς ποτέ να του το ζητήσω ούτε φυσικά επείδη προβλέπεται στον όρο του "συμβολαίου" του.
Το ίδιο θα παρατηρήσει κανείς και στο site που διατηρεί με πλήθος από φωτογραφίες, σε προσωπικό επίπεδο έχω μιλήσει αρκετές φορές με την οικογένεια του και ξέρω πως αισθάνονται για την ομάδα μας.   http://www.rapportrichard.hu/



Μπορώ να αναφερθώ και σε άλλα περιστατικά (Αντώνης Ξυλογιαννόπουλος) αλλά κατ ουσία σε κάθε βήμα που κάνουμε υπάρχει συνήθως και μια ευχάριστη έκπληξη, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το πνεύμα οριοθετώντας νέους στόχους.








Την Κυριακή ξεκινά το καθιερωμένο τουρνουά της Νίκαιας και την Δευτέρα περιμένω τον Δαίδαλο για να πάμε στο γήπεδο να δούμε την πρώτη αγωνιστική (Πανιώνιος-Άρης).

Καλή επιστροφή σε όσους παραθερίζουν ακόμη.

ΥΓ. Η ΕΜΙ μας έκοψε το τραγούδι θα βάλουμε άλλης εταιρείας !!!






.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ