.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΜΑΔΙΚΟ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα 2016
Προκήρυξη Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού της Περιφερειακής Ενότητας του Νότιου Τομέα 2016
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης προκηρύσσουν το 14o Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Τομέα 2016, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση του 15ου Σχολικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2016 της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.
• 2. Δικαίωμα Συμμετοχής :έχουν όλα τα Δημοτικά, Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα. (Δήμος Αγίου Δημητρίου
• Δήμος Αλίμου
• Δήμος Γλυφάδας
• Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
• Δήμος Καλλιθέας
• Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
• Δήμος Νέας Σμύρνης
• Δήμος Παλαιού Φαλήρου
3. ΣΥΣΤΗΜΑ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια και Ιδιωτικά, με μια (1) ή δύο (2) ομάδες, της Περιφέρειας του Νότιου Τομέα.
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια συμμετέχουν στην ΤΕΛΙΚΗ φάση
Ημερομηνία: Κυριακή 03/04/2016 και Ώρα 16:30
Χώρος αγώνων: 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης , που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αρτάκης και Αιγαίου στην Νέα Σμύρνη..
Δηλώσεις Συμμετοχής :Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και το Σάββατο 02/04/2016 και ώρα 15:00 στο toniahris@hotmail.com. Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές την ημέρα των αγώνων.
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαιώσεις συμμετοχής 16.00 μέχρι 16:30.
Όσες ομάδες προσέλθουν μετά τις 16:30 θα αγωνιστούν από το δεύτερο γύρο. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε μία (1) μόνο ομάδα του σχολείου του.
4. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ- ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης.
Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι.
Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 έως 6 μέλη σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται οι σκακιστές στις πρώτες 3 σκακιέρες. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ή ΓΟΝΕΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ( Γενική οδηγία ΚΕΔ 2013 , άρθρο 12.11)
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων.
6. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των σχολείων. (Όνομα Σχολείου – Αριθμός)
7. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.
Νίκη χωρίς αγώνα πιστώνεται με σκορ 4-0 ή 0-4 και με πόντο για κάθε μία από τις σκακιέρες της ομάδας που νίκησε. Το bye πιστώνεται με 2 βαθμούς και 2,5 πόντους (από 1βαθμος στην 1η και 2η σκακιέρα και 0,5 βαθμός στην Τρίτη σκακιέρα)
Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης.
8. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.
9. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Στην Τελική Φάση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.θα προκριθεί τουλάχιστον το 25% των σχολείων που θα αγωνιστούν. με ελάχιστο αριθμό πέντε (5) και μέγιστο δεκαπέντε (15).
10. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
Για ελβετικό σύστημα.
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ).Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Για κυκλικό σύστημα (roundrobin)
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι,).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
11. ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες ανά κατηγορία θα βραβευτούν με Κύπελλα. Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6) μαθητές).
12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή (3μελή) Επιτροπή, που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή κάθε Διοργάνωσης . Για να εκδικασθεί μία ένσταση, καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο ένστασης 50 € (το οποίο επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς ,αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο κοινό χώρο, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.
13. Διευθυντής αγώνων: Αντώνιος Ξυλογιαννόπουλος
Υπεύθυνη κληρώσεων: Αντωνία Χριστοδουλάκη
Επικεφαλής Διαιτητής: Δημήτρης Καραουλάνης.
14. Με ευθύνη των διοργανωτών στον χώρο αγώνων θα βρίσκεται γιατρός .
O Πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ Ο Διευθυντής των αγώνων
Χρήστος Γκορίτσας Αντώνιος Ξυλογιαννόπουλος

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ