.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Σκάκι για όλους

Κυκλοφόρησε το 34o του περιοδικού “Σκάκι για Όλους” από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το κεντρικό θέμα στις σελίδες επικαιρότητας του τεύχους είναι το ετήσιο τουρνουά Corus στο Βάικ Άαν Ζέε που φέτος ανέδειξε νικητή τον Αρμένιο Λεβόν Αρονιάν σε ισοβαθμία με το Νορβηγό Μαγκνους Κάρλσεν. Από την υπόλοιπη επικαιρότητα ξεχωρίζει η αναφορά στα Ατομικά Πρωταθλήματα Ρωσίας 2007 καθώς και το άρθρο για τα Πανελλήνια νεανικά Πρωταθλήματα 2008 στις… ξεχασμένες κατηγορίες

Το τεύχος μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα κεντρικά περίπτερα, βιβλιοπωλεία και πρακτορεία τύπου στην επαρχία αλλά και την Αθήνα καθώς και από τις εκδόσεις Κέδρος (Γενναδίου 3, 210-3809712) και τα βιβλιοπωλεία Έσοπτρον (στη Στοά του Βιβλίου - Πεσμαζόγλου 5, 210-3311226), Βιβλιοτοπία (25ης Μαρτίου 9, 210-9370583) και Κάισσα (Καλλιδρομίου 8, 210-3606488 ). Για πληροφορίες σχετικά με τα σημεία πώλησης, αγορά παλαιότερων τευχών και συνδρομές μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ στο τηλέφωνο 210-3809712 (κ. Ντίνα Βελάκη) ή να επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ στη διεύθυνση: http://www.kedros.gr/



Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Amber is go

Επειδή πιστεύω ότι σχεδόν όλοι γνωρίζουν Αγγλικά να μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας, αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του ICC αναφορικά με το τουρνουά του Amber.
(κάντε κλίκ στον τίτλο για να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα των αγώνων)


The 17th Amber Rapid and Blindfold Chess Tournament takes place March 14th-28th, 2008 at the grandiose Hotel Palais de la Mediterranée on the Promenade des Anglais in Nice, France.
Twelve of the world's top grandmasters from ten different countries will take part in this hotly-contested annual contest. On offer is a 216,000 Euro ($337,000) total prize-fund. The event is organized by the Association Max Euwe and generously sponsored by Mr and Mrs Van Oosterom from Monaco.
With eight players from the world's top ten (including the top four) and an average rating of 2752 (category 21), the line-up is even stronger than the super-tournaments in Wijk aan Zee and Morelia- Linares. These are the twelve participants: Vladimir Kramnik, Vishy Anand, Veselin Topalov, Alexander Morozevich, Shakhriyar Mamedyarov, Peter Leko, Vasily Ivanchuk, Levon Aronian, Boris Gelfand, Magnus Carlsen, Sergey Karjakin and Loek van Wely.

Φώτο από το χώρο των αγώνων

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Αποτελέσματα Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού Μαγνησίας 2008.

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βόλου-ΕΑΚ, ο Δήμος Ν.Ιωνίας-ΔΕΜΚΑ και η Σκακιστική Ένωση Βόλου συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2008, το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαγνησίας 2008, που πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας .
Σε αυτό συμμετείχαν 137 μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ( 94 μαθητές Δημοτικών Σχολείων το Σάββατο 15/3/2008 και 43 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων,την Κυριακή 16/3/2008).
Τα Πρωταθλήματα πραγματοποιήθηκαν με το Ελβετικό Σύστημα 7 γύρων, με σκακιστικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 15 λεπτά για κάθε παίκτη.
Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής μαθητών Δημοτικών Σχολείων
το πρωτάθλημα του Σαββάτου χωρίστηκε σε 2 ξεχωριστά πρωταθλήματα.
Στο Α΄ πρωτάθλημα συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄,Β΄και Γ΄τάξης Δημοτικών
Σχολείων (28 μαθητές)
Στο Β΄ πρωτάθλημα συμμετείχαν οι μαθητές της Δ΄ , Ε΄, και ΣΤ΄τάξης Δημοτικών Σχολείων (66 μαθητές).
Στους πρώτους νικητές ανά κατηγορία-τάξη απονεμήθηκαν τιμητικά κύπελλα.

Τελικά Αποτελέσματα:
Α΄Πρωτάθλημα Δημοτικών ( Α΄,Β΄,Γ΄Τάξη):
Πρώτος νικητής αυτού του πρωταθλήματος και πρώτος νικητής στην κατηγορία της Β΄τάξης Δημοτικού αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπαδούλης, μαθητής του 2ου Δ.Σ. Βόλου, με 7 βαθμούς (αήττητος).
Πρώτος νικητής στην κατηγορία της Α΄τάξης Δημοτικού αναδείχτηκε ο Γιώργος Αθανασίου, μαθητής του 4ου Δ.Σ. Βόλου, με 2,5 βαθμούς.
Πρώτος νικητής στην κατηγορία της Γ΄ τάξης Δημοτικού αναδείχτηκε ο
Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος, μαθητής του 32ου Δ.Σ. Βόλου, με 4,5 βαθμούς.

Β΄Πρωτάθλημα Δημοτικών ( Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄Τάξη):
Πρώτος νικητής αυτού του πρωταθλήματος και πρώτος νικητής στην κατηγορία της Ε΄τάξης Δημοτικού, αναδείχτηκε ο Βασίλης Τογκουσίδης, μαθητής του 2ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας ,με 6,5 βαθμούς (αήττητος).
Πρώτος νικητής στην κατηγορία της Δ΄τάξης Δημοτικού αναδείχτηκε ο Βασίλης Παπαδούλης , μαθητής του 2ου Δ.Σ. Βόλου,με 6 βαθμούς.
Πρώτος νικητής στην κατηγορία της ΣΤ΄τάξης Δημοτικού αναδείχτηκε ο
Βαγγέλης Ναουμίδης ,μαθητής του 1ου Δ.Σ. Αλμυρού , με 6 βαθμούς.

Πρωτάθλημα Γυμνασίων – Λυκείων
Πρώτος νικητής αυτού του πρωταθλήματος και πρώτος νικητής στην κατηγορία Λυκείων αναδείχτηκε ο Σωτήρης Μαλικέντζος μαθητής του 3ου Λυκείου Βόλου, με 7 βαθμούς (αήττητος).
Πρώτη νικήτρια της Α ΄Γυμνασίου αναδείχτηκε η Αντωνία Συρνιώτη, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ν.Ιωνίας με 4,5 βαθμούς.
Πρώτη νικήτρια της Β΄ Γυμνασίου αναδείχτηκε η Ναυσικά Μαλικέντζου μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου με 5,5 βαθμούς.
Πρώτος νικητής της Γ΄ Γυμνασίου αναδείχτηκε ο Βασίλειος Κορώνας μαθητής του 3ου Γυμνασίου Βόλου με 5,5 βαθμούς.
Μετά την ολοκλήρωση των Σχολικών Πρωταθλημάτων και των άλλων περιοχών της Θεσσαλίας θα οριστικοποιηθούν και οι προκρίσεις των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών ,που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του 20ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος 2008, που θα διεξαχθεί στο PORTO CARRAS, στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, του Νομού Χαλκιδικής στις 20 και 21 Απριλίου 2008.

Οι διοργανωτές συγχαίρουν όλους τους μαθητές που αγωνίστηκαν στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαγνησίας 2008.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαγνησίας 2008 (αποτελέσματα ,τελικές κατατάξεις), και για τη γενικότερη δράση της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (διοργάνωση ή συμμετοχή σε σκακιστικούς αγώνες, μαθήματα -προπονήσεις κ.ά) επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Σ.Ε.Βόλου :s.e.volou.googlepages.com.
Φώτο από τις απονομές

ΔΗΚΕΠ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. 4-8

Την Κυριακή 16/3 δόθηκε η εκκίνηση του Πρωτ/τος της Β΄Εθνικής .
Η ομάδα μας για τον 2ο όμιλο αντιμετώπισε το ΔΗΚΕΠ Λιοσίων εκτός έδρας και επεκράτησε με 8-4 (η σύνθεση των ομάδων είναι δωδεκαμελής).
Η υπεροχή μας στις 3 (γυναικείες - νεάνιδες) αθλήτριες έκρινε στην ουσία και το αποτέλεσμα του αγώνα. Αναλυτικά τα ζευγάρια (με πρώτους τους αθλητές του ΔΗΚΕΠ) ήταν:
Γεωργίου-Παπαδάτος 1/2, Μαργαρίτης-Στούμπος 1-0, Κέσογλου-Πανταζόπουλος 1/2,Κάγκας-Καλπάκας 0-1, Πρασσάς-Κελαιδίτης 1/2, Μουρτζούνη-Στούμπου 0-1,
Μπίμπιζα-Δημοπούλου 0-1, Σαραντοπούλου-Γερασούδη 0-1, Αθανασόπουλος-Ασημακόπουλος Κ. 0-1, Ρηγόπουλος-Ασημακόπουλος Ι. 1-0, Σαραντόπουλος-Στεφανής 1/2,Μανδράκης-Πουλόπουλος 0-1.
Η 2η αγωνιστική και κρίσιμη για τους φετινούς μας στόχους θα διεξάχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 29/3 με το Αιγάλεω και την Κυριακή πρωί 30/3 με το Ίλιο η 3η αγωνιστική.
Ταυτόχρονα διεξάγονται και τα Πρωτ/τα της Γ΄Εθνικής καθώς και τα Τοπικά.
Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ
(κάντε κλίκ στον τίτλο του άρθρου).
ΔΗΚΕΠ vs ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
Π


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ