.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ο Peter Svidler (RUS) νικητής στο Γιβραλτάρ

Peter Svidler και Vadim Milov ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του τουρνουά με 8β. σε 10 αγώνες. Ακολούθησε αγώνας play off ανάμεσα στους δύο διεκδικητές.
Ο χρόνος σε αυτό το ιδιότυπο tie-break ήταν 10 λεπτά σύν 10 δεύτερα ανά κίνηση.
Νικητής ο Svidler με σκορ 2-0 και δικό του το έπαθλο των 15.000 αγγλικών λιρών.
Φώτο από τα play-off

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

5th Siaperas memorial open‏

Με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του Τριαντάφυλλου Σιαπέρα (25-2-1994), ο ΣΟ Αμπελοκήπων και ο ΣΟ «Θωμάς Γεωργίου» τιμούν τη μνήμη του, με τη διοργάνωση 5ου Όπεν σκακιστικού τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση.
Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες+30’’ και θα διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 7/2 έως 28/2/2009, στις 5.30 μ.μ., στο γνωστό εντευκτήριο του ΣΟΑ, κοντά στο σταθμό μετρό "Αμπελόκηποι" (Μακρυνίτσας 12-14).
Χρηματικά έπαθλα 700 € θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 30 €, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15 €.
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942463100, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584,
στο email
soa@otenet.gr ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ: http://www.skaki.net/ambelokipi.htmlΑνώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μιχάλη μου το παλέψαμε, το παλέψαμε αλλά στο τέλος χάσαμε...
Στα του αγώνα τώρα 3ος γύρος μεγάλο παιχνίδι, όπως λένε για γερά νεύρα, έγινε στον Πειραιά. Νικηφόρο το αποτέλεσμα 7,5-4,5 υπέρ μας σε ένα παιχνίδι που περιμέναμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο .

Το τελικό αποτέλεσμα ίσως ξεγελά αφού ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος μιας και ο Πειραικός διαθέτει ισχυρή ομάδα η οποία βέβαια σήμερα έδωσε σύσσωμη το παρών!

Στις δύο πρώτες σκακιέρες νίκες των Nikolov και Κοφίδη εις βάρος των Τσομή και Λίτσα, ήττες στην τρίτη και τέταρτη για Παπαδάτο,Πανταζόπουλο από Αλεξάκη και Κουρτέση. Το σκορ ήταν 4,5-4,5 και απέμεναν τρεις σκακιέρες.
Καλπάκας,Στούμπου,Φωτιάδης εναντίον Ευσταθίου,Κόρου,Ρόκκα και οι τρείς έληξαν υπέρ μας σε ένα πραγματικά αγωνιώδες φινάλε.

Κρίμας που η ομάδα του Πειραικού δεν αγωνίζεται με όλο το δυναμικό της σε όλα τα παιχνίδια αυτό θα έκανε πιο αμφίροππο και ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα...

Την επόμενη Κυριακή υποδεχόμαστε τον Ασπρόπυργο χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα, εμείς θέλουμε ακόμα τέσσερις νίκες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τον χαρακτήρα που έδειξαν σήμερα στο παιχνίδι.





.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ