.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ‏

Ο Πολυχώρος «Θύρα Τέχνης» την παρουσιάζει από την Τετάρτη 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, και κάθε Τετάρτη.

Η «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» είναι θεατρική διασκευή της ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΥΒΕΛΑΣ του Στέφαν Tσβάιχ (1881-1942) που έκανε ο Γιάννης Γιούλης.

Σε ένα πλοίο, διεξάγεται αγώνας μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι και του αυστριακού εξόριστου, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το παιχνίδι σαν πνευματικό καταφύγιο την εποχή που ήταν κρατούμενος της Γκεστάπο.

Παρακολουθούμε τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο μυστηριώδη πνεύματα. Το ένα εσωστρεφές, αλλά λαμπρό και το άλλο υπερβολικά εύθραυστο και σχιζοφρενικό.

Ποιό από τα δύο θα υπερισχύσει; Είναι το σκάκι «…Το μοναδικό παιχνίδι που ανήκει σε όλους του λαούς και σε όλες τις εποχές, και για το οποίο κανείς δεν ξέρει ποιός θεός το έφερε στη γη, για να σκοτώνει την πλήξη, για να οξύνει το πνεύμα και να ευφραίνει την ψυχή…», όπως υποστηρίζει ο Τσβάιχ;

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Έφυγε ο Μιχάλης Σταματελάτος

20 Απριλίου 2010. Μία ημέρα που θα θυμόμαστε όλοι. Μία ημέρα κατά την οποία η οικογένεια του Πανιωνίου έχασε ένα σημαντικό μέλος της. Σήμερα, νωρίς το πρωί, έφυγε από τη ζωή ο τέως Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Μιχάλης Σταματελάτος.

Ο Μιχάλης Σταματελάτος ήταν ένα παιδί του Πανιωνίου και αγαπούσε τον σύλλογο όσο τίποτε άλλο. Όραμα του ήταν ο μεγάλος και αυτοδύναμος Πανιώνιος. Ο ίδιος πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή την αγάπη και το όραμα που είχε για την ομάδα της καρδιάς του. Γι αυτό εξάλλου θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου ως ένας παράγοντας που πρόσφερε στον Πανιώνιο με αυτοθυσία και περίσσια δύναμη.

Γνώρισα τον Μιχάλη ως έφηβος πριν από περίπου 25 χρόνια και τον ξανασυνάντησα πάλι πριν από μερικά χρόνια μετά την λήξη της προσωπικής του περιπέτειας.

Με μία φιλική χειραψία, και ένα χαμόγελο για όλα εκείνα που η μνήμη διατηρούσε ζωντανά.

Η απώλεια του με θλίβει όπως θλίβει όλους μας η απώλεια προσώπων που στην καρδιά και το μυαλό μας έχουν ταυτιστεί με σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Παρότι είναι είδηση άσχετη με τον σκακιστικό χώρο την καταθέτω ως φόρο τιμής σε όλους εκείνους που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και με τους οποίους κάποια περίοδο της ζωής μας αγωνιστήκαμε για κάτι κοινό.

Καλό Ταξίδι Μιχάλη...


Ο Μιχάλης στο κέντρο της φώτο

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με πλήρη αγωνστική δραστηριότητα προχωρά ο Απρίλιος.
Αυλαία είχαμε στο Κύπελλο Ατττικής με τους αγώνες του 1ου γύρου.
Αντίπαλος μας στο τοπικό "ντέρμπι¨η Εστία Νέας Σμύρνης. Το τελικό σκόρ 4-0 υπέρ μας δείχνει την άνετη πρόκριση του Πανιωνίου που αγωνίστηκε κατά σειρά με τους Κοφίδη,Αλεξάκη,Παπαδάτο,Τσοκόπουλο.

Για τον 3ο γύρο των παιδικών Πρωταθλημάτων φιλοξενήσαμε στις έδρα μας 5 ομάδες που σημαίνει ότι συνολικά 40 παιδιά έδωσαν το αγωνιστικό παρών
Αναλυτικά:

A) ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ-14
3ος γύρος (18.4.2010)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α' - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Β' : 3,5 - 0,5
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Β' - ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Α' : 0,5 - 3,5

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ' - ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ Β' : 3 - 1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Δ' - ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Β' : 2 - 1,5

B) ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ-10

3ος γύρος (18.4.2010)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ Β' : 3 - 1


Την επόμενη Κυριακή λόγω του Πανελληνίου Σχολικού δεν θα πραγματοποιηθεί ο 4ος γύρος ενώ θα διεξαχθεί κανονικά το Κύπελλο Αττικής.

Ως επίλογο της σημερινής ανάρτησης επέλεξα να σχολιάσω την εικόνα των αγώνων όπως τους παρακολούθησα σήμερα.
Δυστυχώς διαπιστώνω δύο αρνητικά σημεία που παρά την επανειλημένες παρατηρήσεις μας δεν τα έχουμε περιορίσει.

Το χρονόμετρο αντί να είναι σύμμαχος μας και ο χρόνος που παρ
έχει επαρκής για να αγωνιστούμε σωστά, έχει καταλήξει εχθρός μας αφού αρκετές φορές προσπαθούμε να "σπάσουμε" τα νεύρα του αντιπάλου μας πατώντας το όσο πιο γρήγορα γίνεται,
καταστέφοντας συνήθως όσα χτίζουμε στην διάρκεια της παρτίδας.

Το άλλο αρνητικό είναι πως πολλά παιδιά αγωνίζονται έχοντας στο μυαλό τους το πόσο γρήγορα θα τελειώσουν για να συνεχίσουν στο προαύλιο του σ
χολείου κλωτσόντας μία μπάλα.
Οποιαδήποτε μπάλα, ποδοσφαίρου,μπάσκετ,βόλλευ,πόλο, μπάλα νάναι και ότι νάναι. Έτσι δεν μπορεί να παιχτεί σκάκι πόσο μάλλον όταν έχουμε απαιτήσεις.

Μέσα σε όλα αυτά οφείλω να ξεχωρίσω την αξιοθαύμαστη προσοχή και ηρεμία με την οποία είδα να αγωνίζεται η Μυρτώ Μπούζα.
Μπράβο ρε Μυρτώ...

Η Μυρτώ στο τουρνουά της Ικαρίας



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ