.

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Deja vu για τον Ροδόλφο

Η φράση "keep calm and play chess" στο φανελάκι του Ροδόλφου ήχησε, πολύ δυνατά αυτή την φορά. Ο ένατος γύρος στο Πανελλήνιο Σχολικό στην 3η δημοτικού βρήκε νικητή και τροπαιούχο τον Ροδόλφο Σταματίου.
Μια πανάξια πεντακάθαρη επικράτηση που ο "μικρός" είχε πλησιάσει αρκετές φορές πρόσφατα για να υλοποιήσει τελικά σε αυτή την διοργάνωση.
Με δύο κύρια στοιχεία στο παιχνίδι του,την άριστη ψυχολογία και την πολύ καλή προετοιμασία του καθ' όλη την χρονιά. σκαρφάλωσε στο βάθρο επιστρέφωντας στην Νέα Σμύρνη με το Κύπελλο του Πρωταθλητή.
Έχω πολλές φορές επαναλάβει στο παρελθόν ότι το Σχολικό σκάκι έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να συγκριθεί με το αγωνιστικό αλλά κάθε τέτοια επιτυχία όπως αυτή του Ροδόλφου είναι πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική γιατί επιτυγχάνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες με μεγάλο ανταγωνισμό.
Η μερίδα του λέοντος των συγχαρητηρίων ανήκει πρωτίστως στους γονείς του που επέλεξαν το σκάκι και υποστηρίζουν ολόψυχα αυτή την προσπάθεια.
Στον ίδιο τον Ροδόλφο φυσικά για την συστηματική δουλειά του και εν΄τέλει στον προπονητή του τον Αντώνη Ξυλογιαννόπουλο.
Στο ίδο πνεύμα σπουδαία και η επιτυχία της Ζέτας με την κατάκτηση του δεύτερου μεταλίου επίσης στην 3η δημοτικού στα κορίτσια, καθώς η Ζέτα όπως και η Μάρω ανήκουν στον πολύ ισχυρό τμήμα της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Η πολυπρόσωπη αποστολή από την Νέα Σμύρνη ειδικά από το τμήμα του Πανιωνίου αγωνίστηκε ολόψυχα για το καλύτερο δυνατό που συνοδεύτηκε πολλές φορές από στεναχώρια, απογοήτευση αλλά και πανηγυρισμούς.
Όλα τα παιδιά: ο Κων/νος ο Γιώργος ο αδελφός του επίσης Κων/νος η Μάρω, η Ζέτα, ο Νικόλας,
ο Σωτήρης,ο Παύλος,ο Σπύρος ο Στάθης ο Δημήτρης ο Ορέστης και η Κατερίνα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια όπως σίγουρα είχαν κάνει και στους προκριματικούς όλοι οι μικροί αθλητές που συμμετείχαν.
Αν κάποιο μήνυμα πρέπει να φτάσει ξεκάθαρα είναι ότι ο Πρωταθλητισμός ξεκινά εκεί που το ταλέντο συναντά την σκληρή δουλειά.
Αυτή είναι η μόνη διαδρομή που οδηγεί σε επιτυχίες σε οποιοδήποτε πεδίο, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.
Ελπίζω αυτό να το κρατήσουμε όλοι καλά στο μυαλό μας, γονείς και προπονητές κυρίώς όμως οι αθλητές.

Ο Λάμπρος που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του Πανιωνίου κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στην Β΄ Γυμνασίου αλλά για έναν αθλητή κοντά στο 2300 διεθνές ποιά άλλη θέση θα υπήρχε...

Οι μικροί ρίχνονται από την Τρίτη του Πάσχα στα Προκριματικά Αττικής ενόψει των Τελικών που θα διεξαχθούν και φέτος στο Ρίο όπως άλλωστε και η Α' Εθνική.

Οι μέρες που μεσολαβούν είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση με τους αγαπημένους μας ανθρώπους δίπλα μας, με υγεία και χαρά σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, και Καλή Ανάσταση.  


ΥΓ. Σπουδαία εμφάνιση για το 3ο Νέας Σμύρνης στο ομαδικό που κατετάγη τέταρτο ΄χάνοτας μία ΄θέση στο βάθρο λόγω κριτηρίων.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ