Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ζευγάρι του τελικού είναι ήδη γνωστό: Πανιώνιος ΓΣΣ-ΑΕΚ , με γενικότερο αθλητικό άρωμα αφού δεν συναντάς τουλάχιστον στην Ελλάδα συχνά σκακιστικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε δύο μεγάλους αθλητικούς συλλόγους.

Ας πάρουμε όμως τους ημιτελικούς από την αρχή.
Στο ζευγάρι ΣΜΣ Ελευσίνα-Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. οι συνθέσεις των ομάδων ήταν κατά σειρά:
Γαζής-Τεπελένης-Λούρης-Κούρσαρης για την Ελευσίνα,  
Κοφίδης-Γαλόπουλος-Φίλιππας Σεμπ.-Κανακάρης για τον Πανιώνιο.
Η θεωρητική υπεροχή της ομάδας μας στις σκακιέρες 2,3,4 έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης αφού μετουσιώθηκε σε 3-0 υπέρ μας.
Στην πρώτη οι Γαζής-Κοφίδης έκλεισαν το φύλλο αγώνος με ισοπαλία και την πρόκριση μας στον τελικό με 3,5-0,5.

Στο άλλο ζευγάρι Σ.Ο. Παγκρατίου-ΑΕΚ είχαμε πολύ ανταγωνιστική αναμέτρηση,
με τους Νικολάου-Κοκόλια-Γερογιάννη-Δρακόπουλο από το Παγκράτι και τους Μουτούση-Γρηγοριάδη-Δέδε-Διονυσόπουλο για την ΑΕΚ
Το 2-2 έδωσε το εισιτήριο στην ΑΕΚ για τον τελικό με βάση το κριτήριο του Βερολίνου.
Καθοριστική για την έκβαση του αγώνα η νίκη του Δέδε επί του Γερογιάννη στην 3η σκακιέρα, νίκη για το Παγκράτι στην 4η και αντίστοιχες ισοπαλίες στις δύο πρώτες.

Στην αίθουσα των αγώνων βρέθηκαν πολλοί Σκακιστικοί φίλοι, και ανάμεσα τους οι Χρήστος Γκορίτσας, Αντώνης Μπέλλος, Παναγιώτης Σκλαβούνος, Κωστής Σκαπέρδας,Τάκης Σκλαβούνος Κυριάκος Ζαμίτ Τάνια Καράλη και φυσικά οι Χρήστος Πιλάλης, Δημήτρης Λίτσας Χρήστος Στούμπος.

Διαιτητής των αγώνων ο Σπύρος Πέτσας.

Για τις συνθήκες των αγώνων δεν νομίζω ότι πρέπει εγώ να αναφερθώ θα προτιμήσω να εκφραστούν οι συμμετέχοντες απλά να τονίσω ότι δεν ήταν δυνατή η live μετάδοση των αγώνων για τεχνικούς λόγους ενώ όλες οι  παρτίδες θα ανέβουν σε pgn αρχείο.   


Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ FINAL-4

Είναι ήδη γνωστό ότι αναλάβαμε την διοργάνωση του Final-4 αν και είναι λίγος ο χρόνος προετοιμασίας είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.


Δεν θα προσθέσω κάτι περισσότερο εκτός από την ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των αγώνων.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ

Στις 16.30 το μεσημέρι της Κυριακής έκλεισε το φύλλο αγώνος στην αναμέτρηση Πανιωνίου-Ζήνωνα με τελικό αποτέλεσμα 3,5-0,5 υπέρ μας.
Εκ πρώτης όψεως η έκταση του αποτελέσματος δίνει την εντύπωση ότι είχαμε μια σχετικά εύκολη νίκη, τα φαινόμενα όμως απατούν.

Ο Ζήνων αν και δεν αγωνίστηκε με την καλύτερη δυνατή του σύνθεση αποτελεί πάντα αξιόμαχο αντίπαλο και είναι τέτοια η μορφή αυτών των αγώνων που αν μία σκακιέρα γυρίσει "ανάποδα" από τις προβλέψεις με βάση την δυναμικότητα των αθλητών τότε αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα.

Στην πρώτη σκακιέρα ο Νίκος  Γαλόπουλος (παρθενική εμφάνιση) αντιμετώπισε το Κόρδη, προσπαθώντας να κερδίσει καθαρό πλεονέκτημα "έχασε" μία βαριάντα  και βρέθηκε να συνεχίζει με κομμάτι μείον με αντάλαγμα δύο πιονάκια, ενώ και οι υπόλοιπες σκακιέρες για εμάς δεν έδειχναν καμία υπεροχή.

Ο Νίκος με τα λευκά, κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία (αλλάχτηκαν όλα τα πιόνια του μαύρου) ανακουφίζοντας την ομάδα  αφού τελείωσε πρώτος από όλους.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις διεξαγόταν ντέρμπι, Παπασταυρόπουλος-Κοφίδης   Σεμπάστιαν-Καραογλάνης Ξαξίρης-Πουλίδης.

Ο Σέμπα σε μία ισόπαλη θέση πίεσε πάρα πολύ για την νίκη και τελικά τα κατάφερε δίνοντας κοντά στις 16.00 το εισιτήριο στην ομάδας για την τετράδα αφού ο Κοφίδης αγωνιζόταν σε ένα γνώριμο γι αυτόν φινάλε (τουλάχιστον ισόπαλο) που τελικά ολοκλήρωσε με νίκη. 

Η αναμέτρηση έκλεισε με την όμορφη νίκη του Στέφανου σε μία επίσης αμφίρροπη παρτίδα.


Είναι η δεύτερη φορά που αγωνιζόμαστε σε τελική φάση, η πρώτη είναι περίπου 6 ή 7 χρόνια πίσω, δεν θυμάμαι με ακρίβεια απλά τότε είχα αγωνιστεί και γω με αντίπαλο τον Σωτήρη Λογοθέτη από τον οποίο είχα χάσει.

Έχει περάσει αρκετός καιρός, εκείνη η συμμετοχή μας ήταν τιμητική, αυτή τη φορά έχουμε την δυνατότητα και τους αθλητές για να πετύχουμε κάτι περισσότερο.
Δεν απομένει παρά να το διαπιστώσουμε το επόμενο ΣαββατοΚύριακο.

Καλή Εβδομάδα.

.

.
.

.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ