.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

keep calm and play chess

Αυτός είναι ο τίλος της πολύ έξυπνης φανέλας που τύπωσε ο πατέρας του Ροδόλφου και με αυτή την αφορμή που πιστεύω ότι περικλείει και το νόημα της ενασχόλησης με το σκάκι παρουσιάζω την ενημέρωση του Αντώνη από τα Σχολικά στην Ερέτρια.

Ανασκόπηση - Πανελλήνια  Σχολικά 2014

Και τα φετινά σχολικά πρωταθλήματα έλαβαν τέλος.
Ένα πολύ μακρινό ταξίδι που ξεκίνησε με αφετηρία το Ελληνικό . ενδιάμεσο σταθμό το ''The Mall'' και την καρό σημαία του τερματισμού να πέφτει στην Ερέτρια.

Οι μικροί αθλητές μας που κατάφεραν να τερματίσουν ήταν οι
-Μπέρδος Κωνσταντίνος ( Νήπια ! )
-Σταματίου Ροδόλφος
-Κρατημένου Μαρία
-Καρεκλάς Κωνσταντίνος
-Αλεξόπουλος Αλέξανδρος
-Κρατημένου Γεωργία ( τα αστέρια της β' Δημοτικού )
-Αλεξίου Στέλιος (Δ' Δημοτικού) και
-Κεφαλάς Σωτήρης  (Ε' Δημοτικού).

Στα ομαδικά της Παρασκευής το ενδιαφερόν ήταν μεγάλο , αφου το 3ο Νέας Σμύρνης έχοντας στην σύνθεσή τους τον Σωτήρη , την Μάρω , την Ζέτα και προπονητή τον Αντώνη , πλησίασε το θαύμα της δεκάδας , καθώς μέχρι και την κατάταξη του προτελευταίου γύρου φιγούραρν στην 8η θέση.
Δυστυχώς , λίγο η απειρία , λίγο το στραπάτσο της τελευταίας κλήρωσης οδήγησαν τα παιδιά στην τιμητική 19η θέση.

Στα ατομικά του Σαββάτου η αγωνία κορυφώθηκε , αφού πλέον όλοι μας οι αθλητές ρίχτηκαν στην μάχη για το μετάλλιο.

Ο βενιαμίν του συλλόγου ξεκίνησε χαλαρά στους πρώτους 2 γύρους , πάτησε απότομα το γκάζι στην συνέχεια , αλλά κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες δεν του επέτρεψαν να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.
Προσωπικά , η όλη παρουσία του μικρού Κωνσταντίνου αφήνει μόνο ελπίδες για το μέλλον του!

Τα πιο μεγάλα παιδιά του συλλόγου , ο Στέλιος και ο Σωτήρης έδωσαν την δική τους μάχη.
Ο μεν Σωτήρης ισοβάθμησε στην 29η θέση κάνονταςκαλά αποτελέσματα στους τελευταίους γύρους , ενώ ο Στέλιος έκανε την μεγάλη έκπληξη και με 4 συνεχόμενες νίκες -εναντίον πραγματικά δύσκολων αντιπάλων - στους τελευταίους γύρους ισοβάθμησε στην 7η θέση.Η απόδοσή του ήταν άκρως ικανοποιητική και όλοι ελπίζουμε σε μια παρόμοια συνέχεια.

Τελειώνοντας , ήρθε η ώρα των παιδιών της Δευτέρας Δημοτικού , των πιο υποσχόμενων απο όλους.
Εξ αρχής γνωρίζαμε πως οι θέσεις πρόκρισης απο την πρώτη φάση στο Ελληνικό , δεν έφταναν για όλα μας τα παιδιά αφού , παρά τις 10 προκρίσεις , οι αθλητές μας ήταν 11.
Έπειτα απο σκληρές μάχες φτάσαμε στο ''the mall'' και την πρόκριση εξασφάλισαν ο Ροδόλφος , η Μάρω , η Ζέτα , ο Κωνσταντίνος και ο Αλέξανδρος. Στο mall πολύ καλή παρουσία είχαν και ο Θεοδωρόπουλος ο Δημήτρης , ο Νικόλας ο Στούνος και ο Νικόλας ο Σπυράτος , όπου έχασαν την πρόκρισή τους στον τελευταίο γύρο.

Στην Ερέτρια όλοι γνωρίζαμε πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν όμως και στο πιο υψηλό επίπεδο.
Ο Ροδόλφος έκανε πορεία πρωταθλητισμού , αγωνίστηκε 2 φορές στο πρώτο τραπέζι , και μετα την ολοκλήρωση του 6ου γύρου διεκδικούσε την πρωτιά. Σε μια εσωτερική κόντρα με την Μάρω στον 8ο γύρο ηττήθηκε και κατέλαβε την 4η θέση σε όλη την Ελλάδα, μία θέση μόνο μακριά απο τα μετάλλια!
Παρόμοια πορεία είχαν και ο Κωνσταντίνος με τον Αλέξανδρο.
Ο Κωνσταντινος παρόλο που έκανε δύο κολλητές ήττες στον 7ο και 8ο γύρο (ισοβαθμούσε στην 3η θέση μετά τον 6ο) τερμάτισε 12ος στην Ελλάδα , ενώ ο Αλέξανδρος συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία κατετάγη 21ος.
Η Ζέτα , ταλαιπωρημένη και απο τα ομαδικά , όπου ήταν μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και τελειώνοντας ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ ενάντια σε κορίτσια που το μικρότερο πήγαινε Δ΄ Δημοτικού, έσβησε στο τέλος και κατετάγη 9η στην Ελλάδα στα κορίτσια.
Το μετάλλιο όμως δε θα μπορούσε να λείψει από την αποστολή!
Η Μάρω , ώντας το αουτσάιντερ , ξεπέρασε τον εαυτό της ,και με μία εκπληκτική εμφάνιση , τερμάτισε 3η , και πήρε το ΧΑΛΚΙΝΟ μεταλλιο στα κορίτσια στην β΄δημοτικου!

ως αναφορά αυτήν την φουρνιά , θέλω απλά να βάλω μια φωτογραφία.
Η ώρα κόντευε 22.00 ,  ώρα που συνήθως όλοι τους κοιμούνται. Το μάθημά μας μόλις είχε τελειώσει. Δείτε τα παιδιά , δείτε την σκακιέρα , δείτε τα χαμόγελά τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ,
και θερμά συγχαρητήρια στους αφανείς ήρωες , τους γονείς τους!



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ