.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

This is ViRgin-01

Η καθημερινή ενασχόληση με το Σκάκι, την ομάδα και το Πρωτάθλημα επιβαρύνει ως ένα βαθμό με τις επαναλαμβανόμενες παραστάσεις γι αυτο επιλέγουμε σήμερα κάτι τελείως διαφορετικό.

Αν και παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα, η Virgin Racing παρουσίασε το πρώτο της "τέκνο" VR-01 και τους πιλότους της Τίμο Γκλοκ και Λούκας ντι Γκράσι, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Μάλιστα, η εταιρία που ευθύνεται για τη δημιουργία του μονοθέσιου, Wirth Research, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο του οποίου το ντιζάιν είναι βασισμένο στη ψηφιακή τεχνολογία.

Ο σχεδιαστής του μονοθέσιου Νικ Γουίρθ δήλωσε:

"Σήμερα είναι μια πολύ τιμητική μέρα για οποιοδήποτε εμπλέκεται στη Virgin Racing, όμως θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους φανταστικούς ανθρώπους της Wirth Research, οι οποίοι ευθύνονται για το αποτέλεσμα της VR-01.

Συμμετέχουμε σε ένα σπορ που αλλάζει καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες. Η ανάγκη θα μας οδηγήσει σε να επινοήσουμε διαφορετικούς τρόπους. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ψηφιακό σχεδιασμό και το CFD μπορεί να αποδείξει ότι αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος για τη F1. Είναι πολύ συναρπαστικό.
Αναμφίβολα περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένα προβλήματα στην πορεία. Το CFD δίνει στοιχεία κατά προσέγγιση -όπως και οι δοκιμές (σε αεροσήραγγα) με μοντέλα υπό κλίμακα. Μόνο όταν βγαίνεις στην πίστα συνειδητοποιείς πόσο επηρεάζουν την αεροδυναμική διάφορα στοιχεία του μονοθεσίου. Στο παρελθόν έχουμε κάνει κάτι ανάλογο τόσο σε μονοθέσιο με ανοικτούς όσο και σε αυτοκίνητα με καλυμμένους τροχούς, συνεπώς έχω την πεποίθηση ότι οι προβλέψεις μας είναι ακριβείς και ανυπομονώ να διαπιστώσω πως θα αποδώσει στην πίστα το μονοθέσιο με τις αρχικές του προδιαγραφές.

Είμαστε σοβαρή ομάδα. Δεν θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε πριν μάθουμε να περπατάμε. Αρχικά θέλουμε το μονοθέσιο να αποδίδει αξιόπιστα, με ασφάλεια και να είναι το καλύτερο των νέων ομάδων. Στη συνέχεια θα προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε την απόδοσή του, πάντα μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας".

To κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το μονοθέσιο, το διήμερο (4/2-5/2), όπου θα τρέξει τους πρώτους του γύρους στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ

Το Κυριακάτικο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο Μεγάλους Συλλόγους σε κάποια από τα Δημοφιλή αθλήματα.
Ήταν όμως μία Σκακιστκή αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ γεγονός που πριν μερικά χρόνια θα ακουγόταν απίθανο να συμβεί.
Το σημερινό παιχνίδι όμως από πλευράς Πανιωνίου δεν ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε ένας αγώνας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Μετά την ισοπαλία της προηγούμενης Κυριακής με τον Ασπρόπυργο ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν βαθμολογικά και ψυχολογικά οριακός.

Η σημερινή μας μεγάλη νίκη με 8,5-3,5 μας διατήρησε ζωντανούς στο κυνήγι της μίας θέσης που οδηγεί στην Α΄Εθνική αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι την άλλη θέση θα καταλάβει η ΑΕΚ.
Ψυχολ
ογικά δε έχει ιδιαίτερο βάρος αφού τα δύο τελευταία χρόνια σε κάθε μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού είχαμε αρνητικά αποτελέσματα, σήμερα όμως αυτό ανατράπηκε ριζικά.
Με τη παρουσία του κοινοτικού μας αθλητή, την σοβαρότητα και την σωστή προετοιμασία που προηγήθηκε μέσα στην εβδομάδα πετύχαμε σπουδαία νίκη που επιβεβαίωσε τις μεγάλες δυνατότητες της ομάδας.
Στην εξέλιξη του αγώνα δεν θα αναφερθώ δημοσιογραφικά, άλλωστε μία πολύ καλή αναφορά γίνεται στο blog της ΑΕΚ, θα απονείμω όμως Δημόσια Συγχαρητήρια (εκτός από τα προσωπικά που δόθηκαν με το πέρας του αγώνα ) σε όλους όσους αγωνίστηκαν αλλά και σε αυτούς που δεν έπαιξαν σήμερα αφού είμαστε ομάδα όπου όλοι προσφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού.

Δεν θα παραλείψω να αναφερθώ στην επιφύλαξη των αντιπάλων μας που κατατέθηκε στο φύλλο αγώνος σχετικά με την έκβαση της 5ης σκακιέρας ανάμεσα στους Αλεξάκη και Παλαμίδα και αφορούσε την πτώση σημαίας του τελευταίου .
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο χρόνος και τα χρονόμετρα είναι μέρος του αγωνιστικού σκακιού.
Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Α ή ο Β αθλητής
πάτησε η δεν πάτησε το ρολόι του, επαρκώς η μή επαρκώς, είναι πρώτα από όλα ευθύνη του αθλητού να παρακολουθεί την εξέλιξη του χρόνου και όχι τρίτων, ούτε βέβαια εμείς ρυθμίσαμε κάποιο ρολόι για να χαλάσει στην 33η ή στην 35η κίνηση, πολύ περισσότερο δεν είμαστε υπόλογοι για το τι δηλώνει η δεν δηλώνει κάποιος εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Το Πρωτάθλημα για την ομάδας μας ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα μιάς και ακολουθεί σειρά από κρίσιμ
α παιχνίδια με πρώτο αυτό απέναντι στον Πειραικό την επόμενη Κυριακή.
Καλή Εβδομάδα.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ