Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Έμεινε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος αγώνας πυγμαχίας όλων των εποχών.
Στις 8 Μαρτίου 1971, Μοχάμεντ Άλι και Τζο Φρέιζερ, αήττητοι μέχρι εκείνη τη στιγμή, συναντήθηκαν στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης.

Για 15 γύρους μέσα στο ρινγκ, δεν συγκρούστηκαν απλά δύο μποξέρ αλλά και δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, με το αποτέλεσμα να είναι μια έκπληξη για τους περισσότερους.

Ο Μοχάμεντ Άλι είχε από καιρό ασπαστεί τι Ισλάμ, αλλάζοντας παράλληλα το όνομά του από Κάσιους Κλεί, όπως είχε έρθει στον κόσμο και για 3,5 χρόνια, η άρνησή του να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, του είχε στοιχίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, αλλά και τη δυνατότητα να τον υπερασπιστεί ξανά.

Κι ενώ ο αήττητος μέχρι εκείνη τη μέρα, Άλι, είχε συγκεντρώσει την υποστήριξη των πιο φιλελεύθερων στρωμάτων της αμερικανικής κοινωνίας, με τον Φρέιζερ, ενδεχομένως και άδικα, συνέβη το αντίθετο.

Ο 27χρονος -τότε- μποξέρ είχε αναρριχηθεί στην κορυφή, ενώ απουσίαζε ο Άλι και όλος ο πλανήτης περίμενε τον «Αγώνα του Αιώνα».
Ήταν τέτοια η φρενίτιδα που δημιουργήθηκε για αυτή τη βραδιά, που ακόμη και ο Φρανκ Σίνατρα βρέθηκε εκεί ως φωτογράφος για το περιοδικό «Life», ενώ το «παρών» έδωσαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Γούντι Άλεν, η Νταϊάνα Ρος, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Μπαρτ Λάνκαστερ, σε ρόλο τηλεσχολιαστή.

Τα πράγματα πάνω στο ρινγκ δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως θα προτιμούσαν οι περισσότεροι. Ο ανίκητος Μοχάμεντ Άλι, υπέστη νοκ-ντάουν για πρώτη φορά στην καριέρα του και ακόμη κι αν συνήλθε γρήγορα από αυτό, δεν συνέβη το ίδιο και με την απόφαση των κριτών.
Μετά από 15 σκληρούς γύρους, ο Τζο Φρέιζερ ανακηρύχτηκε νικητής και αναμφισβήτητος Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών, διατηρώντας τις ζώνες WBA και WBC στην κατοχή του. Και οι δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπου πέρασαν αρκετό διάστημα και στο μυαλό του κόσμου στριφογύριζε μόνο ένα πράγμα: η ρεβάνς!


Τις επόμενες δύο φορές που οι δύο άντρες συνάντησαν ο ένας τον άλλον πάνω στο ρινγκ, ο Μοχάμεντ Άλι ήταν αυτός που έφευγε νικητής και χάρη (και) σε αυτές τις μοναδικές «παραστάσεις», παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε στον «Αγώνα του Αιώνα», έμεινε στην Ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο σπουδαιότερος, όλων των εποχών.
Ακόμη κι αν ορισμένοι θεωρούν πως χάνει αυτόν τον τίτλο πάνω στο καναβάτσο από τον Τζο Λιούις ή τον «Σούγκαρ» Ρέι, ως γενικότερη προσωπικότητα και παρουσία, η απόλυτη κορυφή δεν χωρά κανέναν άλλον πέρα από αυτόν
Προσθήκη  εικόναςΠροσθήκη  εικόναςΠροσθήκη  εικόνας

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις Πασχαλινές διακοπές τους με σκάκι έχουν αυτή την δυνατότητα δηλώνοντας συμμετοχή στο 1ο Πασχαλινό τουρνουά που διοργανώνεται από τους συλλόγους της Άμφισσας.

Αναλυτικά:

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
: Προσφέρεται δωρεάν διαμονή σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας έως του αριθμού των 50 αθλητών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο της ΕΣΟ ή άλλης Εθνικής Ομοσπονδίας και διεθνές ΕΛΟ μεγαλύτερο του 1700 έως τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει για το τουρνουά και αξιόλογους παίκτες με διεθνές ΕΛΟ >

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό 7 γύρων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 26 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Επιβεβαίωση συμμετοχών Τρίτη 26 Απριλίου έως τις 14:30

Κλήρωση 1ου Γύρου Τρίτη 26 Απριλίου 15:00

Τελετή Έναρξης

Τρίτη

26 Απριλίου

17:00

1ος Γύρος

Τρίτη

26 Απριλίου

17.30

2ος Γύρος

Τετάρτη

27 Απριλίου

17:30

3ος Γύρος

Πέμπτη

28 Απριλίου

10.30

4ος Γύρος

Πέμπτη

28 Απριλίου

17.30

5ος Γύρος

Παρασκευή

29 Απριλίου

17.30

6ος Γύρος

Σάββατο

30 Απριλίου

17:30

7ος Γύρος

Κυριακή

1 Μαΐου

10.30

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά για 40 κινήσεις + 15 λεπτά για όλη την παρτίδα + 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).


ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:
Για την αρχική κατάταξη θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά: Α. Το Διεθνές ΕΛΟ και Τίτλος. Β. Το Εθνικό ΕΛΟ και Τίτλος Γ. Η Αλφαβητική ταξινόμηση σύμφωνα με την λατινική γραφή του ονοματεπωνύμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Μαγκλάρας Ευθύμιος

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Θα οριστεί με νεώτερη προκήρυξη

ΠΑΡΑΒΟΛΟ: 40€ για όλους τους παίκτες

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ:

1ος Νικητής: 25% των παραβόλων

2ος Νικητής: 15% των παραβόλων

3ος Νικητής: 10% των παραβόλων

4ος Νικητής: 10% των παραβόλων

5ος Νικητής: 5% των παραβόλων

6ος Νικητής: 5% των παραβόλων

* Στις ισοβαθμίες τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται με το σύστημα Χορτ (Το 50% των επάθλων μοιράζεται ισόποσα και το άλλο 50% ανάλογα με τα κριτήρια ισοβαθμίας).

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις κατά της απόφασης διαιτητή υποβάλλονται εγγράφως στο Διευθυντή Αγώνων το αργότερο τριάντα (30) λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο 50 ευρώ. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης.

Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων με δύο αναπληρωματικά μέλη η οποία θα οριστεί από τον Διευθυντή αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα εκδίδονται αυθημερόν και πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου, είναι δε οριστικές και αμετάκλητες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αθλητής ή αθλήτρια που ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά, εκτός αν η απουσία του θεωρηθεί αιτιολογημένη.

Επιτρέπεται σε κάθε παίκτη μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932380187 (Κ. Παπακωνσταντίνου) και 6936706652 (Ε. Μαγκλάρας) και στα παρακάτω e-mail: protamfissas@yahoo.gr ή e.sk.amfissas2008@gmail.com. Παρακαλούμε να αναγράφετε Ονοματεπώνυμο, Σύλλογο, ΕΛΟ και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας χρειάζεται η κατάθεση παραβόλου σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς μέχρι τις 23 Απριλίου. Η ημερομηνία καταβολής του παραβόλου καθορίζει και τη σειρά προτεραιότητας για τις φιλοξενίες.

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK αρ. λογ/σμού 0026-0417-00-0100219738

IBAN GR1702604170000000100219738

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ αρ. λογ/σμού 00089149976-8

IBAN GR9709660530000000891499768

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: www.eskachess.gr
.

.
.

.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ