.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

122 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 την ημέρα του Σταυρού ο Πανιώνιος έκλεισε 122 χρόνια ιστορίας με αφετηρία την ίδια ακριβώς ημερομηνία τον Σεπτέμβριο του 1890 στη Σμύρνη 

Ο Πα­νιώ­νιος Γυ­μνα­στι­κός Σύλ­λο­γος Σμύρ­νης, μα­ζί με τον Γυ­μνα­στι­κό Σύλ­λο­γο “Α­πόλ­λων” (και αυ­τός ε­δρεύ­ει πλέ­ον στην Α­θή­να, στη Ρι­ζού­πο­λη), τον “Πέ­λο­πα” Με­λα­ντί­ας, τον “Θη­σέ­α” και τον “Ερ­μή” Βουρ­νό­βα, τον “Αιο­λι­κό” Κυ­δω­νιών, τον Γυ­μνα­στι­κό Σύλ­λο­γο “Σί­πυ­λος” Μα­γνη­σί­ας, τον Γυ­μνα­στι­κό Σύλ­λο­γο “Κό­ροι­βος” Α­δρα­μυτ­τί­ου, τον Γυ­μνα­στι­κό Σύλ­λο­γο “Ιω­νι­κός Α­στήρ” Σω­κί­ων και τον Γυ­μνα­στι­κό Σύλ­λο­γο Φι­λα­δελ­φεί­ας, έ­γρα­ψαν την α­θλη­τι­κή, την πο­λι­τι­στι­κή ι­στο­ρί­α του Ελ­λη­νι­σμού της Σμύρ­νης, της Μι­κράς Α­σί­ας, για πολ­λά χρό­νια.
Η Μι­κρα­σια­τι­κή κα­τα­στρο­φή ξε­ρί­ζω­σε τους αν­θρώ­πους, τα σω­μα­τεί­α, την ι­στο­ρί­α, τον ελ­λη­νι­σμό, α­πό την πα­τρο­γο­νι­κή ιω­νι­κή γη. Ό­μως, ευ­τυ­χώς γιά μας, ευ­τυ­χώς για αυ­τούς που χά­θη­καν, ευ­τυ­χώς για τον ελ­λη­νι­σμό, ο Πα­νιώ­νιος συ­νε­χί­ζει να θυ­μί­ζει, σε πεί­σμα των και­ρών, τη Μι­κρά Α­σί­α, τη Σμύρ­νη. Ε­τσι, για να α­κού­γε­ται στο πέ­ρα­σμα των αιώ­νων ό­τι… “οι ια­χές των Ιώ­νων θα μας α­κο­λου­θούν πά­ντα…”.

 
Το Σκακιστικό τμήμα ίσως κατά περίεργη σύμπτωση μόλις την Κυριακή 16 του μηνός εγκαινίασε άτυπα την νέα του έδρα.

Μία ιδέα πολλών ετών υλοποιήθηκε προσφέροντας μία Σκακιστική λέσχη που κατά την γνώμη μου είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και διαθέτει στα μέλη της αλλά και στους επισκέπτες υψηλού επίπεδου υπηρεσίες.
Βεβαίως δεν έχει ολοκληρωθεί  ακόμα αφού υπολείπονται κάποιες παρεμβάσεις είναι όμως από την Κυριακή έτοιμη και λειτουργική για τις δραστηριότες του τμήματος, τις ακαδημίες μας που ξεκινούν από Δευτέρα και πολύ σύντομα την διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά .

Οι φίλοι που προσεχώς θα μας επισκεφούν ίσως να αποκομίσουν την εντύπωση ότι η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου ήταν κάτι το αυτονόητο ή προέκυψε αυτόματα με την άνωθεν εντολή μου.
Ο Πανιώνιος όμως δεν τρελάθηκε ξαφνικά για να ξοδεύσει μερικές χιλάδες ευρώ, ούτε φυσικά εγώ είμαι ο Χάρι Πότερ.

Αντιθέτως  χρειάστηκε επίπονη και πολυετή προσπάθεια για να οδηγηθούμε εδώ με την αποφασιστική συμπαράσταση μελών του τμήματος που έβαλαν στην κυριολεξία "πλάτη"
για να επιτευχθεί ο στόχος

Αυτά οφείλω να τα αναφέρω γιατί πολλές φορές ορισμένα πράγματα ξεχνιούνται και πρέπει να τα υπενθυμίζω.



Στα άτυπα λοιπόν εγκαίνια που  συνέπεσαν με την πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πανωνίου Γ.Σ. μέλη του ΔΣ  γονείς των αθλητών ο Νίκος Καμπάνης ο Στέφανος, ο Σταύρος και από τους συμπαθείς αντιπάλους τον Πειραικό δηλαδή, ο Δημήτρης Αλεξάκης (του πρότεινα να ξαναφορέσει τα Κυανέρυθρα) οι οικογένεια του κ.Σιδηρόπουλου οι κ. Νεοκοσμίδης και Μανολόπουλος. 



Στο αγωνιστικό μέρος ο Πειραικός επεκράτησε μάλλον εύκολα με το 4,5-1 το λέει άλλωστε και η έκταση του αποτελέσματος παρότι εμείς είχαμε κενή σκακιέρα ενώ δύο θέσεις του Σταύρου και Δημήτρη αντίστοιχα θα μπορούσαν να είχαν λήξει ισόπαλες.
Στην πρώτη σκακιέρα ο Γίαννης  έφερε την μοναδική ισοπάλια με τον Σιδηρόπουλο και η Κατερίνα κέρδισε τον μοναδικό πόντο στα κορίτσια.



Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει την ατμόσφαιρα.

 Καλή Εβδομάδα






.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ