.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΤ ?

Η σκακιέρα του Clasico είναι πλέον στο «τραπέζι» και οι Πεπ Γκουαρντιόλα, Ζοσέ Μουρίνιο θα επιδιώξουν σε μια μάχη μυαλού και πάθους να χρησιμοποιήσουν όσο καλύτερα μπορούν τα «πιόνια» τους!

H σκακιέρα του Clasico όπως την παρουσιάζει το ισπανικό περιοδικό «Donbalon»

Βαλντές – Κασίγιας

Η συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος δεν είναι και τόσο εύκολο να καταλήξει κάπου. Η προτίμηση συγκλίνει όλο και περισσότερο, όμως στο Βίκτορ Βαλντές. Για πολλά χρόνια κάτω από τα δοκάρια των «Μπλαουγκράνα», είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός και είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, ενώ ο Κασίγιας κάνει τη διαφορά όσον αφορά την ευελιξία και τα αντανακλαστικά του. Αμφότεροι είναι ηγέτες στα μετόπισθεν...

Ντάνι Άλβες – Σέρχιο Ράμος
Και οι δυό τους είναι ταχύτατοι και... ακούραστοι. Δε σταματούν να τρέχουν στην πλευρά τους για ολόκληρο το 90λεπτο. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ καλύτερος στην ισορροπία που έχει ανάμεσα στα αμυντικά και στα επιθετικά του καθήκοντα, όμως ο Ισπανός είναι πολύ καλός στην άμυνα και δε συγκρίνεται στον αέρα με τον Άλβες. Ο Ράμος πολλές φορές χάνει τη συγκέντρωσή του και αφήνει ακάλυπτη την πλευρά του όταν προωθείται.

Πικέ – Πέπε
Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις κάποιον από τους δύο σε προσωπική μονομαχία. Παρά το γεγονός ότι ο Πέπε είναι από τους αμυντικούς που ξέρουν μπάλα, δε μπορεί να συγκριθεί στον συγκεκριμένο τομέα με τον Πικέ... Ο Πορτογάλος στο πρώτο του «Κλάσικο» εξουδετέρωσε με μεγάλη επιτυχία τον Ετό, ενώ ο Ισπανός είναι αυτή τη στιγμή από τους καλύτερους στον κόσμο στης θέση του.

Πουγιόλ – Καρβάλιο
Δύο έμπειροι αμυντικοί με πολλές παραστάσεις. Εξαιρετικοί στον αέρα και πολύ σημαντικοί για τις ομάδες τους. Ο Πουγιόλ είναι γρηγορότερος από τον Πορτογάλο και έχει αγγίξει την τελειότητα τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Καρβάλιο είναι εξαιρετικός στο να καλύπτει τον κενό χώρο και πάντα κάνει σωστές επεμβάσεις.

Αμπιντάλ – Μαρσέλο
Τα προφίλ τους είναι αντίθετα. Ο Γάλλος είναι γνωστός για τη φυσική του δύναμη και την αξιοπιστία του στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ ο Βραζιλιάνος είναι γνωστός για τις επιθετικές του αρετές. Ο Μαρσέλο είναι μέχρι στιγμής από τις ευχάριστες εκπλήξεις της ομάδας του Μουρίνιο και έχει αυξημένες αρμοδιότητες από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μπουσκέτς – Κεντίρα
Οι δύο καθαρά αμυντικοί μέσοι για τις δύο ομάδες. Ο Μπουσκέτς κατέχει πια ηγετική θέση στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Κεντίρα στην πρώτη του χρονιά στην Ισπανία κάνει αθόρυβη δουλειά μέχρι στιγμής. Ο Ισπανός διαθέτει καλύτερες μεταβιβάσεις, ενώ ο Κεντίρα με το δυνατό του σουτ είναι αρκετά επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Το ύψος τους τους καθιστά ανίκητους στον αέρα.

Τσάβι – Τσάμπι Αλόνσο
Είναι τόσο ίδιοι, αλλά και τόσο… διαφορετικοί. Ο Καταλανός είναι ο παίκτης που οργανώνει το ματς της ομάδας θαυμάσια, ένας εξαιρετικός πλέι μέικερ που κάνει τη διαφορά, αντίθετα ο Τσάμπι Αλόνσο, είναι ο παίκτης που βάζει το πόδι του στη φορά. Διαθέτουν καλό σουτ, αλλά το χρησιμοποιούν με το σταγονόμετρο. Δυο πολύ βασικά γρανάζια στις μηχανές της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.

Ινιέστα – Οζίλ
Μικρός και δεξιοτέχνης, ένα απλό μαγικό άγγιγμα, με την απόδοσή του να είναι αυτή που θα δώσει την ισορροπία στη Μπαρτσελόνα. Εξαιρετική τεχνική, είναι ένας βιρτουόζος των γηπέδων. Ο Οζίλ είναι πιο γρήγορος και σπρώχνει την ομάδα του στην αντεπίθεση. Μπορεί ο στόχος τους να είναι οι ασίστ, ωστόσο έχουν καλή σχέση και με το γκολ

Πέδρο – Ντι Μαρία
Οι δυο παίκτες δίνουν μεγάλη ταχύτητα και ώθηση στην ομάδα τους. Η μεγάλη αρετή του Πέδρο είναι η σκληρή δουλειά και το γεγονός πως χρησιμοποιεί εξαιρετικά και τα δύο του πόδια, ενώ έχει καταφέρει παρά το νεαρό της ηλικίας του να αποτελεί μια μεγάλη προσωπικότητα. Ο Ντι Μαρία έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως είναι η εξαιρετική του ντρίμπλα και θα ήταν παράλογο να βρίσκονται εκτός ενδεκάδας…

Βίγια vs Ιγκουαϊν
Βρίσκονται στην σκιά των Μέσι και Ρονάλντο, όμως οι αριθμοί δείχνουν πόσο αποτελεσματικοί είναι. Όταν βρουν χώροι γίνονται «θανατηφόροι», έχουν πολύ καλό σουτ, αλλά και το ένστικτο του «δολοφόνου». Η ντρίμπλα δεν είναι το «όπλο» τους, είναι όμως γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Μέσι vs Ρονάλντο
Δεν χρειάζονται λόγια… Είναι μια μονομαχία χωρίς εκεχειρία για το ποιος παίκτης θα εξασφαλίσει το θρόνο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο. Και οι δυο είναι παίκτες που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Δύσκολα μπορεί να δώσεις σε κάποιον το πλεονέκτημα, θα μπορούσαμε να δώσουμε την… ισοπαλία. Ο Μέσι κάνει πιο φανταχτερά πράγματα, αντίθετα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πιο φυσικός στο παιχνίδι του.


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πλούσια δραστηριότητα για την ομάδα και πολλές συμμετοχές σε τουρνουά μετά την μίνι διακοπή λόγω εκλογών.

Ξεκινώ από τον 10χρονο Ορέστη που τα πήγε περίφημα στο Φθινοπωρινό Νεανικό που διοργάνωσε το Αιγάλεω συγκεντρώνοντας 4,5β. σε 6 αγώνες. Αντιμέτωπος με ισχυρούς αντιπάλους στην κατηγορία του ο Ορέστης με περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο των νικητών η ουσία όμως είναι ότι μαζί με τον Δημήτρη Κουκάκη αποτελούν το μέλλον του Πανιωνίου.

Στην Καλλιθέα στο τουρνουά Κάππα που βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης σημαντική Κυανέρυθρη παρουσία με τους Αλεξάκη Δημήτρη, Σταύρο Αλεξίου, Στέφανο Πουλίδη,Δημήτρη Κουκάκη.

Η ομάδα μας χωρίς υστερίες και εμμονές περί Πρωταθλητισμού έχει σε όλες τις κατηγορίες αξιόμαχους νεαρούς αθλητές και επειδή διανύουμε μεταγραφική περίοδο μπορώ να πω ότι ολοκληρώσαμε την ενίσχυση της ομάδας με κριτήριο την ανταγωνιστική παρουσία μας στην Α΄Εθνική και όχι το κυνήγι μεγαλεπήβολων στόχων.

Δυστυχώς για το Σκάκι μεγάλη μερίδα στελεχών κυρίως ομάδων Α΄Εθνικής έχει "τρελαθεί" εντελώς και ενεργεί σαν να μην βρίσκεται σε μία δοκιμαζόμενη οικονομικά χώρα αλλά στην Ελβετία.
Με το ένα χέρι "μοιράζονται" χιλιάρικα και με το άλλο συντάσονται δακρύβρεχτες ανακοινώσεις περί οικονομικής αδυναμίας και αποφασίζεται η δραματική περικοπή στις συνθέσεις.


Ο Πανιώνιος που τερμάτισε μεν πέρσι στην 6η θέση δεν κυνηγάει τίτλους ούτε "δόξα" και προφανώς δεν θα παρακολουθήσει αυτό το "τρελοκομείο".


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ