.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πρώτη φορά από την ίδρυση του τμήματος τον Σεπτέμβριο του 2003 αυτή την περίοδο δεν συμμετέχουμε σε αγώνες Πρωταθλημάτων Αττικής.
Είναι περίεργο το συναίσθημα αλλά και ευχάριστο, παρά τα όσα αρνητικά λέγονται και γράφονται για την Α΄Εθνική, στην παρούσα φάση δεν θα επιθυμούσαμε να αγωνιζόμαστε σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνω μια σύντομη παρουσίαση των Πρωταθλημάτων με βάση τις προσωπικές μου εκτιμήσεις με τις οποίες βεβαίως δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να συμφωνήσει.

Ο Φετινός ΠΟΑ είναι ο πλέον αμφίρροπος των τελευταίων ετών τόσο όσον αφορά τις τρείς πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α΄όσο και τις δύο τελευταίες που οδηγούν στην Β΄Εθνική.

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα αυτό επιβεβαιώνεται αν και πιστεύω ότι το Αιγάλεω είναι ήδη η μία (ισως και η πρώτη) ομάδα που θα τερματίσει σε αυτόν τον όμιλο αφού διαθέτει την πλέον συμπαγή σύνθεση που ενισχύθηκε καθοριστικά με την παρουσία του Θανάση Καραγιάννη.
Ο Ασπρόπυργος δεν δείχνει συνήθως ενδιαφέρον για την Α΄ΕΘνική, ενώ το Παγκράτι μάλλον θα αρκεστεί στην εξασφάλιση της παραμονής του.
Για τις άλλες δύο θέσεις όποια πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη και κάθε αγωνιστική
θα διατηρεί το ενδιαφέρον αναλοίωτο, ίσως να είναι η πρώτη φορά που δεν είναι ξεκάθαρο ποιές επίσης ομάδες θα τερματίσουν στη ουρά της βαθμολογίας.

Η δωδεκαμελής σύνθεση δημιουργεί στους Συλλόγους μεγάλα κενά και ανισορροπίες στην δυναμικότητα τους που αυτές τελικά κρίνουν και το αποτέλεσμα.

Μία άλλη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες που θα προκριθούν (πέραν των οικονομικών) είναι ότι πρέπει σε σύντομο διάστημα να αγωνιστούν με διαφορετική σύνθεση από αυτή που προκρίθηκαν με συνέπεια να απωλέσουν σημαντικό μέρος της δύναμης τους.

Στην Β΄Εθνική το φαβορί για την άνοδο στον ΠΟΑ είναι η Σκακιστική άνοιξη από κει και πέρα η δέυτερη θέση θα κριθεί στις λεπτομέρειες με την Ελευσίνα να έχει ένα σοβαρό προβάδισμα με την παρουσία του Στάθη Γαζή στις ανδρικές που θα αυξηθεί σημαντικά εφόσον ο Σταύρος Πανταζόπουλος αγωνιστεί στα καθοριστικά παιχνίδια.

Η Εστία Νέας Σμύρνης θα δώσει τον αγώνα παραμονής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς μας αφού συμπαραστεκόμαστε με αρκετούς τρόπους στην προσπάθεια της.
Στο πρώτο γύρο το ισόπαλο αποτέλεσμα με τους Τρείς Αστέρες ήταν θετικό με βάση την εξέλιξη που είχε ο αγώνας.

Στην Γ΄Εθνική το Χαλάνδρι είναι το μεγάλο φαβορί στην κούρσα που οδηγεί στην Β΄παρότι δεν γνωρίζω αρκετά καλά τις ομάδες και ειδικά την δυναμική τους στις αναπτυξιακές πιστεύω όμως ότι Χολαργός, Αγία Παρασκευή και Κορυδαλλός θα δώσουν την μάχη για την δεύτερη θέση.

Πριν από δύο χρόνια η ομάδα του Πανιωνίου με αντίπαλο το ΔΗΚΕΠ στα Λιόσια από τα πρόσωπα των παιδιών καταλαβαίνει κανείς πόσα αλλάξαν...

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ