.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΝ RICHARD

και από την Θεσσαλονίκη στο Wijk aan zee, μεταφέρεται το σκακιστικό μας ενδιαφέρον.

Βέβαια η απόσταση που χωρίζει τις διοργανώσεις δεν είναι χιλιομετρική αλλά αγωνιστική και πολύ μεγάλη μάλιστα καθώς το φημισμένο Ολλανδικό τουρνουά συγκατελέγεται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως.

Εκεί παρακολουθoύμε καθημερινά τις παρτίδες του Richard Rapport στο Α΄γκρουπ ανάμεσα στην σκακιστική ελίτ.

Ο "μικρός" ξεκίνησε με ήττα από τον Wesley So αφού προσπαθώντας να τον κερδίσει πίεσε σε όλη την διάρκεια της παρτίδος υπολογίζοντας πιθανότατα και την φυσική κούραση του αντιπάλου του που αφήχθη λίγες ώρες νωρίτερα στην Ολλανδία (μάλιστα η παρτίδα ξεκίνησε μία ώρα αργότερα με απόφαση των διοργανωτών)
Εν τέλει αυτή η προσπάθεια του στοίχισε την ήττα, που ευτυχώς αποκατέστησε γρήγορα στον δεύτερο γύρο με την νίκη του επί του Boris Gelfand και την σπουδαία ισοπαλία του τρίτου γύρου με τον Levon Aronian.
Όσοι γνωρίζουν τα ονόματα των αντιπάλων καταλαβαίνουν απολύτως τόσο το επίπεδο των αγώνων όσο και την σημασία του αποτελέσματος.

Στον σύνδεσμο http://www.tatasteelchess.com/ μπορείτε να παρακολουθήσετε  τόσο live τις παρτίδες όσο και live αναλύσεις και φυσικά εικόνα από τον χώρο των αγώνων (livestream).

Μία γεύση δίνουμε παρακάτω:











.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ