.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ-ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ¨ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΛΟΓΟΣ"

 ¨Περικλέους Επιτάφιος¨ μία παράγραφος σε μετάφραση για τους φίλους αναγνώστες του blog που ασκούν "καλόπροαίρετη" κριτική

...Γιατί είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς μ επιτυχία, εκεί που με κόπο εξασφαλίζεται η εντύπωση ότι λέει την αλήθεια. Κι αυτό, γιατί ο ακροατής που ξέρει καλά τα γεγονότα και τ' ακούει μ' ευνοϊκή διάθεση, ίσως θα σχημάτιζε τη γνώμη ότι τα λεγόμενα είναι κάπως κατώτερα, σε σύγκριση μ' αυτά που και θέλει ν’ ακούει και τα ξέρει καλά' όμως, αυτός που δεν τα γνώρισε, θα σχημάτιζε τη γνώμη πως πρόκειται για υπερβολές, επειδή νιώθει φθόνο, αν τυχόν ακούσει κάτι που ξεπερνά τη δική του δύναμη. Γιατί μόνο ως εκείνο το σημείο ανέχεται ο άνθρωπος ν’ ακούει επαίνους που λέγονται για άλλους, ως εκεί που κι ο καθείς πιστεύει ότι είναι ικανός να κατορθώσει κάτι απ όσα άκουσε' όμως, για καθετί που ξεπερνά τη δύναμη του, κυριεύεται απ' την πρώτη στιγμή από φθόνο, κι έτσι δεν δίνει πίστη.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Κυριακή βράδυ έριξα μια ματιά στα Σκακιστικά blog και ειδικά στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της ΕΣΟ, εκεί διαπίστωσα ότι η Ελένη Στούμπου βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΣΚ.

Η αρχική μου μεγάλη έκπληξη μιάς και δεν γνώριζα το παραμικρό για τις προθέσεις της Ελένης,
μετατράπηκε σε ευχαρίστηση για την καθαρή,έντιμη επιλογή της να διεκδικήσει ως σκακίστρια την βελτίωση και την πρόοδο στο Ελληνικό Σκάκι μέσα από τον χώρο που την εκφράζει.  

Ελένη καλή επιτυχία, μας αρέσει που τοποθετήσε καθαρά σε ένα κοινωνικό σύστημα πρωτοφανής σαβούρας.
Οφείλω να ξεκαθαρίσω όμως στους αναγνώστες ότι αυτή η θέση ούτε δεσμεύει ούτε εκπροσωπεί τον Πανιώνιο.

Το 2004 όταν ξεκινήσαμε γνώριζα ορισμένα πρόσωπα από τους Σκακιστικούς αγώνες, σήμερα γνωρίζω τα περισσότερα πρόσωπα από τα πεπραγμένα τους.

Καλή εβδομάδα και Καλή επιτυχία σε όλες τις παρατάξεις.

ΥΓ. Σωτήρη αν έχεις απορίες  έλα στο club  να σου τις λύσω.


 Αφιερωμένο στην Ελένη μετά από πρόταση του Νίκου











.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ