.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Αποστολή Αθλητικού Υλικού στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου - Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης

Τα όσα αναφέρω σήμερα προφανώς δεν έχουν καμία απολύτως σχέση γενικά με το Σκάκι.
Είναι όμως απολύτως συνυφασμένα με τον Πανιώνιο και κατ΄επέκταση με το Σκακιστικό του τμήμα.
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω τα παιδιά ενός Δημοτκού Σχολείου της Σαντορίνης θα αγωνίζονται με τα χρώματα του Πανιωνίου, αφού σε σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προς τον σωματείο μας υπήρχε άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του αιτήματος.
Αυτό το γεγονός είναι ένα από τα πολλά που σημαδεύουν την τεράστια
Αθλητική και κοινωνική ιστορία αυτού του Συλλόγου.
Το Σκάκι είναι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας και οι αθλήτες που αγωνίζονται δεν εκπροσωπούν αυστήρα και μόνο τον εαυτό τους αλλά ένα Σύλλογο που πλησιάζει πλέον τα 120 χρόνια ζωής.
Δεν είμαστε απλά ένα ακόμα Σκακιστικό club αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο...
όπως αναφέρει στο τέλος της επιστολής του ο Διευθυντής του Σχολείου:
"Είναι μεγάλη μας χαρά που στις αθλητικές δραστηριότητες και τα σχολικά πρωταθλήματα τα παιδιά του σχολείου μας θα εμφανίζονται με τα χρώματα και το σήμα του Ιστορικότερου Αθλητικού Συλλόγου της Ελλάδος."





Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

LEON MASTERS

Ο VASILY IVANCHUK (Ουκρανία), νούμερο δύο στον κόσμο και κάτοχος του τίτλου (νικητής Leon 2008). ο MAGNUS CARLSEN (Νορβηγία), νούμερο τρία σε ηλικία 17 ετών, ο ALEXANDER MOROZEVICH (Ρωσία), νούμερο τέσσερα και ο WANG YUE, ο 21 χρονών κινέζος GM, νούμερο ένδεκα, ο καλύτερος ασιάτης αθλητής όλων των εποχών μετά τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Vishy Anand.


Αυτοί είναι οι συμμετέχοντες στο ΧΧΙΙ Ciudad de Leon Masters πρωταθλήμα σκακιού, ένος από τα πιό φημισμένα και ήδη παγιωμένο ως κλασικό στο διεθνές ημερολόγιο σκακιού.
Ένα από τα ελκυστικότερα σημεία του Πρωταθλημάτος είναι το δίκτυο ραδιοφωνικής αναμετάδοσης, το οποίο επιτρέπει στους θεατές «να δουν» την διαδικασία σκέψης των αθλητών : ηλεκτρονικοί γιγαντιαίοι πίνακες, ακουστικά για το κοινό, δύο ειδικοί GM που σχολιάζουν (Miguel Illescas και Michael Rahal), που ενισχύονται από πανίσχυρα προγράμματα σκακιού.

Όλη αυτή η δομή μετασχηματίζει το κορυφαίο σκάκι σε ένα ζωηρό και γρήγορο θέαμα: μόνο 20 λεπτά ανά παίκτη για ολόκληρο το παιχνίδι, συν την αύξηση 10 δευτερολέπτων μετά από κάθε κίνηση.
Κάθε αγώνας κρίνεται στο καλύτερο σκόρ τεσσάρων παιχνιδιών, και τα ενδεχόμενα tie-breaks είναι ακόμα γρηγορότερα: πεντάλεπτες παρτίδες, προκειμένου να γίνει πιό συγκλονιστικό το φινάλε.




Ολά αυτά θα λάβουν χώρα 4-8 Ιουνίου επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων

http://www.advancedchessleon.com/ingles/inicioI.htm



Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Why Chess Should Be a Part of Every Child’s Education

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν τις άριστες δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, όπου είναι υπομονετικοί και πλήρεις σεβασμού ο ένας στον άλλον σε καθημερινή βάση. Μια κοινωνία όπου οι πολίτες ζουν για το μέλλον και προγραμματίζουν το μακροπρόθεσμο, με τη σκέψη τους στα παιδιά των παιδιών τους , ακολουθώντας κατευθείαν, κάθε στόχο φτάνωντας εύκολα στο συμπέρασμά του .
Τώρα προσθέστε σε αυτό μια μη προσδιορίσιμη ποσότητα καλλιτεχνικής φαντασίας, ονειρευόμενοι περισσότερο από αυτό που εύλογα αναμένεται, φθάνοντας πέρα από το status quo .

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σκάκι; μα φυσικά όλα!

Έμαθα το παιχνίδι όταν ήμουν νέος και ως σήμερα βλέπω τον κόσμο ως γιγαντιαίο παιχνίδι σκακιού όπου οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να κατακτηθεί και οποιαδήποτε νίκη μπορεί να επιτευχθεί.

Κανένας στόχος δεν είναι αδύνατος και όταν έχω έναν στόχο μπροστά στη θέα του δεν υπάρχει καμία παύση. Με την ίδια λάμψη που είχα στα μάτια μου όταν αντιμετώπισα έναν αντίπαλο στα πρωταθλήματα ενός σκακιού,αντιμετωπίζω ακόμα σήμερα μια πρόκληση, μαζί με το αμέριμνο χαμόγελο που προέρχεται από την καθαρή χαρά της εμπειρίας...

Το παραπάνω κείμενο φυσικά στα Αγγλικά δημοσιεύται στο blog της Susan Polgar
και αναφέρεται στην αναγκαιότητα εκμάθησης του Σκακιού στα παιδιά.
Συνεχίζoντας αναφέρει:
Εάν κάθε γονέας διδάσκει τις νύχτες οικογενειακό σκάκι και εάν κάθε σχολείο εντάξει το σκάκι ως τμήμα του καθημερινού μαθήματός του φανταστήτε που η χώρα μας θα μπορούσε να είναι...

Διαβάστε το ολόκληρο στο blog http://susanpolgar.blogspot.com/

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Τέταρτη αγωνιστική για τον ΠΟΑ με την ομάδα του Ασπρόπυργου στη Νέα Σμύρνη και αποτέλεσμα 9-3 υπέρ μας. Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού οι αντίπαλοι μας ήταν θεωρητικά μέσα στην διεκδίκηση της ανόδου, με την σύνθεση όμως που παρουσίασαν (δύο πιτσιρίκια στην τέταρτη και πέμπτη ανδρική) φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο και έτσι με 5-0 επί μέρους σκορ στις ανδρικές ήλθε φυσιολογικά η άνετη νίκη.

Η δική μας σύνθεση για άλλη μία Κυριακή ήταν πλήρης (με εξαίρεση τον Κωστή που συνεχίζει τις σπουδές του στην Βαρκελώνη). Διακρίσεις στους αντιπάλους δεν κάνουμε και αντιμετωπίζουμε όλους με την ίδια προσοχή και σοβαρότητα ανεξάρτητα από το πως βλέπουν εκείνοι τον εαυτό τους.
Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνοι πρώτοι με 8β. και σύνολο πόντων 35,5.

Με τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας την επόμενη Κυριακή πηγαίνουμε στα Λιόσια για να αγωνιστούμε με την ομώνυμη ομάδα και ενώ απομένουν τρεις γύροι για την λήξη του Πρωταθλήματος.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ