.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και στο facebook

Η απαίτηση πολλών φίλων και μελών της ομάδας τελικά υλοποιήθηκε.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Πανιωνίου αλλά και για παράλληλες δραστηριότητες άλλων συλλόγων στην νέα μας σελίδα στο facebook με διεύθυνση 
Panionios chess ή Πανιώνιος σκάκι.



Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Patronage and bribery will persist in Greece

Μια εξαιρετική ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τον Tony Barber στους FT για την πολιτική και οικονομική κουλτούρα της Ελλάδος.

Σε τελική ανάλυση, καταλήγει το άρθρο της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, δεν έχει σημασία αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει πρωθυπουργός ή αν ο κ. Τσίπρας τον αντικαταστήσει. (Αυτό που έχει σημασία) είναι αν πέντε χρόνια κακουχιών και η «υποταγή στην τρόικα» -την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ- εκσυγχρόνισαν πραγματικά την πολιτική κουλτούρα της Ελλάδας και τη στάση της κοινής γνώμης έναντι του κράτους επισημαίνεται.

«Η κρίση κατάφερε πλήγμα στο προσφιλές σύστημα του πελατειασμού, της δωροδοκίας, και του πλουτισμού στο οποίο δόθηκε νέα ζωή στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 υπό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αλλά είναι άσκοπο να αρνηθείς ότι η διαφθορά του δημόσιου τομέα και τα πελατειακά δίκτυα επιμένουν. Στον ιδιωτικό τομέα, στο μεταξύ, πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν καμία θυσία να βοηθήσουν το έθνος τους, και ο εγωισμός των πλουσίων, επιβίωσε όλων των χτυπημάτων του 20ου αιώνα – δυο παγκόσμιους πολέμους, Κατοχή, εμφύλιο, και στρατιωτική δικτατορία. Μην εκπλαγείτε αν επιβιώσουν και της τρόικας όταν οι ‘τελευταίοι ξένοι ηγεμόνες’ της Ελλάδας αποχωρήσουν» καταλήγουν οι FT.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ