.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Επιβράβευση μιας συστηματικής προσπάθειας

Ολοκληρώθηκε το Παμπαίδων με τις τελευταίες αναμετρήσεις του 5ου γύρου που ανέδειξαν στην πρώτη τριάδα τις ομάδες του ΣΟ Αιγάλεω, Πανιώνιος ΓΣ,Ζήνωνα Γλυφάδας. Από μόνη της η κατάκτηση της δεύτερης θέσης για μία από τις τρείς ομάδες που μας εκπροσώπησαν είναι σημαντική επιτυχία. Άλλωστε η πρώτη θέση κρίθηκε σε ένα εξ αρχής δύσκολο αγώνα με αντίπαλο το Αιγάλεω και ίσως το γεγονός ότι τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην συγκεκριμένη τριάδα μένουν εκτός του βάθρου των νικητών να τους αφήνει πικρή γεύση  αλλά αυτό οφείλεται  περισσότερο στο "κουτσό" πρωτάθλημα των πέντε γύρων. Πίσω όμως από την πρώτη εικόνα υπάρχει ουσιαστικότερη ανάλυση και πιο σημαντικά συμπεράσματα. Ο Πανιώνιος μετά από αρκετό διάστημα εμφανίστηκε σε μια διοργάνωση με τρείς ομάδες που διεκδικούσαν μέχρι και τον τελευταίο γύρο δύο θέσεις από την πρώτη τριάδα.
Ειδικότερα στον προτελεύταίο γύρο και οι τρείς βρίσκονταν στην πρώτη εξάδα.

Οι διακρίσεις όμως δεν είναι αυτοσκοπός αλλά επιβράβευση και κίνητρο για να γινόμαστε καλύτεροι.Η συγκεκριμένη τάξη αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον έχοντας πετύχει ήδη να συνδυάσει το αγωνιστικό σκάκι με την προσωπική ευχαρίστηση και διασκέδαση.
Πολλές φορές, πολλοί φαίνεται να ξεχνούν ότι το σκάκι είναι και παιχνίδι και όχι μόνο τίτλοι και κύπελλα.
Ευτυχώς στο Σύλλογο, από τις μικρότερες κατηγορίες εώς και την Α΄ Εθνική, συνδυάζουμε και τα δύο στοιχεία με απόλυτη επιτυχία.
Επίλογος της σημερινής ανάρτησης τα συγχαρητήρια όλων μας σε όλα παιδιά που αγωνίστηκαν, στους γονείς που υποστηρίζουν την προσπάθεια τους και στον προπονητή τους.

Η ομάδα του Παίδων ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της αλλά με πολύ χαμηλή πτήση συνολικά στη διοργάνωση.

ΥΓ. Δύο λόγια τώρα για την αναβολή της αγωνιστικής που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ.
Η συμμετοχή αθλητών σε ατομικές διοργανώσεις (Πανερωπαικά, Σχολικά, Παγκόσμια κ.α.)
είναι προαιρετική και αφορά αποκλειστικά τους ίδιους και όχι τους Συλλόγους.
Ο σκακιστής σε ατομική διοργάνωση δεν εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Πανιωνίου ΓΣ η οποιαδήποτε άλλης ομάδος, επιπλέον οι αγωνιστικές ομάδες των Συλλόγων απαρτίζονται από πολλούς αθλητές και όχι αποκλειστικά απο τον ένα συμμετέχοντα  συνεπώς η αναβολή μιας αγωνιστικής που αφορά τις υπόλοιπες 20 ή 30 ομάδες είναι εκτός από άδικη και παράλογη.
Αν περισσεύουν ημερομηνίες είναι φρονιμότερο η διοργάνωση να έχει 6 η 7 γύρους αντί για τους ημιτελής 5.
Το αγωνιστικό σκάκι έχει ανάγκη από μία σειρά καινοτομιών και όχι από αναβολές αγωνιστικών. 

Καλό μήνα.



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ