.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η καθιερωμένη μας βόλτα στον Σκακιστικό κόσμο, ξεκινά με τον τελικό του Word Cup που διεξάγεται 10-13 Δεκεμβρίου στο Khanty-Mansiysk της Ρωσίας ανάμεσα στους δύο σπουδαίους φιναλίστ Boris Gelfand και Rouslan Ponomariov σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει αγώνας Rapid στις 14/12.
O GM Giovanni Vescovi (2648) ανακηρύχτηκε Πρωταθλητής Βραζιλίας για 6η φορά στους αγώνες που διεξήχθησαν 2-11 Δεκεμβρίου δεύτερος ο GM Milos Gilberto (2603)

O GM Lexy Ortega είναι ο νέος Πρωταθλητής Ιταλίας στους τελικούς που έγιναν 23 Νοεμβρίου εως 4 Δεκεμβρίου με 12 Διεκδικητές και βραβείο 14.οοο euro.
O Ortega ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Michelle Godena τον οποίο τελικά νίκησε στο rapid tie-break με 2-0. Απουσίαζε το μεγάλο αστέρι ο Fabiano Caruana.
Στο Βελιγράδι διεξήχθη 24 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου το 22nd International open Belgrade Trofhy με Κυανέρυθρο ενδιαφέρον αφού συμμετείχε ο δικός μας Nikolov Momchil καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 7β. και απόδοση (2614), πρώτος ο Πολωνός GM Dziuba Marcin με 7,5β.

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Olympia Chess Centre 8-15 Δεκεμβρίου διεξάγεται το London Chess Classic με τη συμμετοχή μερικών από τα Παγκόσμια Σκακιστικά "θηρία", και πολλές παράλληλες σκακιστικές εκδηλώσεις.

Στον εσωτερικό χώρο στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς διεξάγεται το 32ο Πρωτάθλημα Γυναικών Ελλάδος με την Βέρα Παπαδοπούλου να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο δύο γύρους πρίν από το τέλος. official website http://www.chessfed.gr/Tournaments/ClosedGreekWomenChamp09/default.asp

Στον Πύργο διεξάγεται το Πρωτάθλημα Ανδρών 7-15 Δεκεμβρίου

Ο ΣΟ Ν. Φιλαδελφείας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Ομαδικό Παίδων -Κορασίδων 2009
11-13 Δεκεμβρίου official website http://ytc.sonf.gr/

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Μεταγραφών οι αιτήσεις που αναμένεται να επικυρωθούν από το ΔΣ της ΕΣΟ μπορείτε να τις δείτε εδώ: http://chessblogger.googlepages.com/metagrafes09.xls


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2010

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 2010
(8,10,12,14,16,18,20 ΕΤΩΝ)

Τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Σκακιού Αττικής 2010 (8,10,12,14,16,18,20 ετών) θα διεξαχθούν στις 23, 26, 27(διπλός γύρος), 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2009. (προσοχή 1ος γύρος 23 Δεκεμβρίου)
Η προσέλευση των αθλητών, την πρώτη ημέρα των αγώνων (23 Δεκεμβρίου), πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 16:00, δηλαδή τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, για επιβεβαίωση της συμμετοχής με τη φυσική παρουσία τους.

Χώρος διεξαγωγής των αγώνων είναι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας, οδός Θηβών 245, Νίκαια.
Διοργανωτές είναι ο Ε.Ο.Α.Ο. « Φυσιολάτρης» Νίκαιας, η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και ο Δήμος Νίκαιας.
Τα πρωταθλήματα δίνουν προκρίσεις για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Νεανικά που θα γίνουν από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2010.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 18/12/2009 στο Διευθυντή Αγώνων κ. Λιβέριο Αγγελάκη, μέλος ΔΣ ΕΣΣΝΑ, τηλ. 210-4974203, email: mat89@otenet.gr ή στο Φυσιολάτρη Νίκαιας, κ. Νίκο Ορνιθόπουλο, τηλ. & fax 210-4930470, email: fysiolatris@yahoo.com, ή στον έφορο αγώνων της ΕΣΣΝΑ κ. Οδυσσέα Βαζελάκη τηλ. 6936877326, email: odysulys@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Το Σκακιστικό τριήμερο ολοκλήρωθηκε την Κυριακή με τους αγώνες της Τελικής φάσης στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστκού Πολυκέντρου Ν. Ηρακλείου με τις ευχαριστίες όλων μας προς τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία των αγώνων.
Αναλυτικά όπως είναι ήδη γνωστό στους Παμπαίδες είχαμε κατά σειρά νικητές ξεκινώντας από τον Πρωταθλητή, το Αιγάλεω την Καλλιθέα και τον Φυσιολάτρη.
Στους Παίδες την ΠΣ Περιστερίου, τον Φυσιολάτρη και την Ελευσίνα.
Συγχαρητήρια στις νικήτριες ομάδες, τους αθλητές και συνοδούς τους που διακρίθηκαν καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στην δική μας παρουσία τώρα θα ξεκινήσω με τον αποκλεισμό των Παίδων από το Χαλάνδρι την Παρασκευή με σκορ 4-2. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό καθώς είχαμε αντικειμενικά μεγάλες τύχες για την πρόκριση και την παρουσία μας τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα που τελικά διαψεύστηκαν.
Δυστυχώς για ακόμη μία φορά σε ένα σημαντικό νοκ-άουτ παιχνίδι δεν παίρνουμε τίποτα.
Η συνέχεια για τις θέσεις 5-8 μας έφερε να αγωνιζόμαστε με την παιδική ομάδα και να καταλαμβάνουμε φυσιολογικά πλέον την 8η θέση.
Για όσους μάλιστα σπεύσουν να βγάλουν "βιαστικά" συμπεράσματα αναφορικά με την σύνθεση που "κατεβάσαμε" να ξεκαθαρίσω ότι με τον Φωτιάδη να μην αγωνίζεται καθόλου, την Ελένη να δίνει για Proficiency, τον Γιάννη Πουλόπουλο να μετακομίζει στην Παιδική ομάδα που είχε προκριθεί στους 4 και τον Αλέξη να έχει αγώνα για το Πρωτάθλημα πιγκ-πογκ ουσιαστικά δεν υπήρχε ομάδα Παμπαίδων (εκτός και αν ο Δαίδαλος έπαιζε σιμουλτανέ) και έτσι ολοκληρώσαμε τους αγώνες με την παιδική ομάδα.

Την ίδια ώρα η ομάδα των Παίδων αγωνιζόμενη με αντίπαλο τον Ζήνωνα έδινε ένα συγκλονιστικό αγώνα για την είσοδο της στα ημιτελικά.
Στο αγωνιστικό επίπεδο αυτών των ηλικιών η παράσταση νίκης αλλάζει πολύ συχνά και απρόβλεπτα, μαζί της αλλάζουν οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των παιδιών.
Η αγωνία βρισκόταν στο κατακόρυφο με τη χαρά να διαδέχεται την λύπη και αντίστροφα, η τελευταία παρτίδα να λήγει ισόπαλη και να οδηγούμαστε σε 15λεπτο μπαράζ αφού το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 3-3.
Το Rapid μπαράζ υπήρξε ακόμα μία δοκιμασία για τους πιτσιρικάδες πρωτόγνωρη
θα έλεγα και νέα ισοπαλία 3-3 που όμως αυτή τη φορά μας έδινε το εισητήριο για την τετράδα λόγω κριτηρίων (υψηλότερη θέση στην κατάταξη της πρώτης φάσης).
Ο ημιτελικός με την ομάδα ισχυρή ομάδα του Αιγάλεω (τελικά Πρωταθλήτρια) έληξε με ήττα 4,5-1,5 παρά την σημαντική αγωνιστική προσπάθεια των παιδιών.
Στον αγώνα για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης με τον Φυσιολάτρη δεν τα καταφέραμε (ηττηθήκαμε 4-2 ) και καταλάβαμε τελικά την τέταρτη θέση που αποτελεί από μόνη της πολύ μεγάλη επιτυχία και ανταμοιβή για την προσπάθεια των Παιδιών.
Το πως χάθηκε και γιατί εκείνη η παρτίδα ή μιά άλλη, τι λάθος έγινε και τι έπρεπε να παιχθεί είναι ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντηθούν και όποιος το επιχειρεί αγνοεί παντελώς την ιδιαιτερότητα του Σκάκιου, έχουν χαθεί τίτλοι σε ανώτατο επίπεδο απο αθλητές μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποιήσαν απίστευτα λάθη.
Μπράβο στους μικρούς που πέτυχαν την είσοδο τους στα ημιτελικά αν μάλιστα το είχαμε καταφέρει και στους έφηβους η παρουσία μας θα ήταν απόλυτα ικανοποιητική.
Κλέινοντας θα αναφερθώ σε δύο συγκεκριμένους αθλητές μας παρότι συνήθως το αποφεύγω.
Ο Βύρωνας αγωνίστηκε την Παρασκευή για τελευταία φορά με τα χρώματα της ομάδας αφού την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στην Εστία, θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσέφερε και να του ευχηθώ πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον.
Ο Αλέξης την νέα χρονία θα αγωνιστεί με υποσχετική στον Πειραικό, και φυσικά θα επιστρέψει με την λήξη της υποσχετικής, ο Αλέξης είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση αφού την τελευταία πενταετία δυστυχώς τον "έχασε" το Σκάκι για να τον κερδίσει το Πιγκ-Πογκ.
Ούτε προπονήσεις παρακολουθεί, ούτε συμμετέχει σε τουρνουά ουτέ διαβάζει "σκάκι" ωστόσο όποτε αγωνίστηκε μαζί μας το έκανε με καρδιά και πίστη με μόνο εφόδιο τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και τις σκακιστικές γνώσεις που έχει από μικρός.
Αυτά για όποιον νομίζει ότι το Σκάκι και ο Πανιώνιος είναι μόνο e4...

ΥΓ1. Αυτή είναι η 100η ανάρτηση
ΥΓ2. Χρόνια Πολλά στους Νίκους.
ΥΓ3. Ξεκίνησε το Ατομικό Πρωτάθλημα με τους αγώνες να μεταδίδονται live.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Θανάσης Καραγιάννης που φέτος θα αγωνιστεί με τα Κυανέρυθρα.
Καθήστε στην οθόνη του υπολογιστή σας να τους παρακολουθήσετε κάτι θα μάθετε.
















.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ