.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Έγκλημα και τιμωρία

Όταν το ΠΑΣΟΚ πρωτοήλθε στην εξουσία, το 1981, οι οικονομολόγοι του κόμματος μελετούσαν την προοπτική της "αυτοδύναμης ανάπτυξης".
Η "αυτοδύναμη ανάπτυξη", σήμαινε τόνωση της εγχώ
ριας ζήτησης και αναδιανομή εισοδήματος, με παράλληλη αύξηση της τοπικής παραγωγής, έτσι ώστε να επιτευχθεί μείωση των εισαγωγών και αύξηση των εξαγωγών. Πως λέμε "τα λεφτά υπάρχουν"; Κάτι τέτοιο.

Το σχέδιο αυτό κατέληξε, όπως όλοι γνωρίζουμε στην διόγκωση του κράτους, στην εξαφάνιση των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, στην αύξηση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

Ο υιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση της "πράσινης ανάπτυξης" και της εξοικονόμησης χρημάτων, μέσω του περιορισμού του σπάταλου κράτους.

Μέχρι στιγμής ένα μέτρο για ανάπτυξη, προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση των θέσεων εργασίας δεν έχουμε ακούσει, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι "πράσινη ανάπτυξη" σημαίνει ότι σου κλέβουν χρήματα από την τσέπη μέχρι να γίνεις πράσινος από θυμό και να βγεις στους δρόμους.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ευφυώς διαχωρίσει τους Έλληνες σε "προνομιούχους" και "μη προνομιούχους". Εκφράζοντας ή "εκφράζοντας" τους "μη προνομιούχους" κατάφερε να κατακτήσει την εξουσία και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον λαό.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προχωρά στην ισοπέδωση. Από τη μια έχουμε τους λίγους προνομιούχους, που είναι αδιάφοροι για τα μέτρα και την κρίση, διότι όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα, ο προβληματισμός τους έγκειται στο αν θα αγοράσουν φέτος μία βίλα ή δύο.

Από την άλλη, έχουμε τους φτωχούς, που με τα νέα σκληρά μέτρα (μέχρι τα επόμενα;) θα γίνουν ακόμα φτωχότεροι και πιθανότατα θα κινηθούν στα όρια του νόμου και μια μεσαία τάξη, που θα διαλυθεί και θα κυριευθεί από την απελπισία και την αγανάκτηση.

Η παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, τα προεκλογικά ψέματα, το μαύρο μέλλον και η αδυναμία της κυβέρνησης να μας δώσει μια ελπίδα, πέρα από περικοπές, φόρους και μειώσεις, βυθίζει στην απελπισία τον λαό, αλλά σφραγίζει και την καταδίκη του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που αποδεδειγμένα μας έφτασαν ως εδώ.

Στην Ουγγαρία, το σοσιαλιστικό κόμμα στις τελευταίες εκλογές πήρε 19%. Στις προηγούμενες είχε 40 και κάτι. Τι μεσολάβησε; Η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κάποτε είχε πει ο Γ. Κατσιφάρας ότι "αν δεν ήταν ο Ανδρέας, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας".

Σήμερα κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να πει ότι "με τον Γιώργο, δεν θα θέλει να μας ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας".

Πιθανότατα αυτή να είναι η τελευταία αναδημοσίευση που κάνω σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε, και όπως μας είπε ο επίτροπος Όλι Ρέν σε σπαστά ελληνικά " Καλό Κουράγιο"


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

4x4 ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με σπουδαίες νίκες για την ομάδα μας συνεχίστηκαν οι αγώνες του 4ου γύρου.
Στο Νέο Ηράκλειο με αντίπαλο ενός εκ τον φαβορί, την ΦΟΝΗ , η συνήθης ύποπτη τετράδα επικράτησε με 3,5-0.5.
Νοτιότερα οι πιτσιρικάδες κάτω των 10 επίσης ύποπτοι...νίκησαν το παραδοσιακά ισχυρό Αιγάλεω με 3-1.

Αυτά τα αποτελέσματα μας βάζουν ουσιαστικά στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων και στις δύο διοργανώσεις και αποτελεί αίσθηση μου ότι στους δύο τελευταίους γύρους που απομένουν όλα θα κριθούν από την ετοιμότητα των παιδιών αφού είναι δεδομένες οι δυνατότητες τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των ομάδων μας :

4ος γύρος (2.5.2010)
ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α' : 0,5 - 3,5
ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Α' - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Β' : 0,5 - 3,5
ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ' : 3 - 1
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α' - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Δ' : 1,5 - 2,5

4ος γύρος (2.5.2010)
ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Α' - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : 1 - 3

Καλό μας μήνα...

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ