.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ

Πλησιάζουμε στις ημερομηνίες διεξαγωγής των πιο σημαντικών ετήσιων Πανελλήνιων διοργανώσεων τόσο  σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο.
Η προετοιμασία που ξεκίνησε τον  Σεπτέμβριο θα αποκαλύψει  σε αυτή την σειρά των αγώνων το πόσο επαρκής και αποτελεσματική ήταν.

Στα ατομικά θα αγωνιστούν οι: Μιχάλης Κόντης στους 16ρηδες Σωτήρης Κεφάλας στους 14ρηδες, Στρατηγός Σπύρος και Δαβίλλας Κων/νος στους 12ρηδες, Νικόλαος Σπυράτος Κων/νος Καρεκλας και Δαβίλλας Γιώργος στους 10ρηδες.  Η Μάρια Κρατημένου και η Ζέτα Κρατημένου στα κορίτσια κάτω των 10. 

Όλοι οι αθλητές έχουν προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα έχουν και την συνδρομή των προπονητών τους. 
Ο βαθμός συγκέντρωσης και η ψυχολογική ηρεμία θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό και την αγωνιστική πορεία των αθλητών. Αναλυτικά πληροφορίες και live μεταδόσεις στην ιστοσελίδα των αγώνων: http://chessfed.gr/youth2016/

Ευχή όλωνς μας η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και η προσωπική επιτυχία με στόχο που θα θέσει πρώτα από όλους ο ίδιος ο αθλητής.  

Μετά την λήξη των ατομικών ακολουθεί το 44ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα.. 
Δύο λόγια πρώτα για αυτή την διοργάνωση. Οι  συμμετοχές φέτος έφτασαν τις 34 ομάδες.
 Η παρουσία κοινοτικών και αλλοδαπών θα είναι μάλλον πολύ μικρή  και ακόμα μικρότερη σε αθλητές υψηλού επιπέδου.
 Το συγκεκιρμένο Πρωτάθλημα όπως κατ΄επανάληψη έχω τοποθετηθεί είναι εν τέλει ένα open για ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα και όχι ένα ανταγωνιστικό και σκληρό Πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου.
Οι αγώνες στις περισσότερες περιπτώσεις κρίνονται από το μέγεθος των λαθών στην πληθώρα των νεανικών σκακιέρων και όχι από την ποιότητα των αθλητών.
Η αγωνιστική διαφορά μάλιστα μεταξύ των ομάδων σε αρκετές των περιπτώσεων είναι δραματική. Στην πραγματικότητα μετά τους δύο πρώτους γύρους διεξάγεται ένα Πρωτάθλημα πολλαπλών ταχυτήτων και είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των ομάδων που οι 7 γύροι αναδεικνύουν με ασφάλεια μόνο τον Πρωταθλητή.
Δυστυχώς όμως φωνή βοώντος...

Φετινός μας στόχος όπως άλλωστε συμβαίνει την τελευταία τριετία (5η,4η,3η κατα σειρά θέση) είναι η παρουσία μας στην πρώτη εξάδα. Οι ομάδες που έχουν προβάδισμα για αυτές τις θέσεις δεν είναι πάνω από 8, είναι περίπου γνωστές και δεν θα αναφέρω ονόματα για να τηρήσω το επιβαλλόμενο fair play προς όλους.
Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες 3 ίσως 4  έχουν ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση μίας θέσης στο βάθρο των νικητών. Μεγάλο ερωτηματικό τουλάχιστον μέχρι την έναρξη των αγώνων είναι η τελική σύνθεση την μονίμου Πρωταθλήτριας ομάδας των τελευταίων ετών. 
 Εμείς όπως ανέφερα ως πρώτο στόχο και εφικτό έχουμε την συμμετοχή στην τελική εξάδα, από εκεί και πέρα η πιθανή επανάληψη της 3ης θέσης από πλευράς μας θα κριθεί στην εμφάνιση των αθλητών σε αυγκεκριμένο παιχνίδι, στις κληρώσεις των δύο τελευταίων γύρων αλλά και στην αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθούν οι αντίπαλοι μας.

Η ομάδα φέτος για πρώτη χρονιά άλλαξε την σύνθεση των κοινοτικών της για αγωνιστικούς λόγους. Έτσι μετά από 5 συνεχή χρόνια με την συμμετοχή της Ελένης στην γυναικεία σκακιέρα μας φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά κοινοτική αθλητρία η ουγγαρέζα GM Ticia Gara.






Στην πρώτη ανδρική θα αγωνιστεί ένας παλιός γνώριμος και φίλος ο GM Constantin Lupulescu.
Ο ρουμάνος πρώτο αγωνίστηκε μαζί μας το 2010. Έκτοτε είχαμε άλλες επιλογές αθλητών παρ΄ολα αυτά διατηρούσαμε τακτική επικοινωνία και ενώ θα αγωνιζόταν πέρσι το καλοκαίρι λόγω της μετάθεσης του Πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να έρθει.

Την ομάδα επίσης πλαισιώνουν δύο πολύ έμπειροι ΙΜ ο Νίκος Καλέσης και ο Ανδρέας Κοφίδης, και φυσικά στις  νεανικές σκακιέρες ο  Γιάννης ο Στέφανος η Κατερίνα ο Μιχάλης ο Σπύρος η Μάρω, η Ζέτα και στην γυναικεία η  Ελένη Στούμπου.  
  Οι αγώνες θα καλυφθούν από την ιστοσελίδα http://chessfed.gr/league2016/ 
Είμαι βέβαιος επίσης ότι οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος φυσικά  με την συνδρομή όλων μας.
 Τις εμφανίσεις μας θα τις δείτε με το καλό στην διάρκεια των αγώνων εκεί ασφαλώς την πρώτη θέση  έχουμε κατακτήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Το βράδυ της Κυριακής μετά την λήξη του final four έγιναν οι απονομές της ΕΣΣΝΑ περιόδου 2015-2016. Εκεί όπως φαίνεται και στην φώτο με κάποια βοήθεια εκ μέρους μου πήραμε και τα τρία κύπελλα για τις ομάδες των παμπαίδων.




Η μικρή συλλογή από  Κύπελλα και διακρίσεις που ξεκίνησε  από τα τόπικα Αττικής το 2005 μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει.
Πετύχαμε  πάρα πολλά, είναι ότι πιο μετριοπαθές μπορώ να πώ.
Δεν μπορούμε να κερδίζουμε παντού και πάντα δεν θα ήταν ούτε φυσιολογικό ούτε όμορφο.   
Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και στην ομάδα μας και όπως εύστοχα είπε σε φετινή συνέντευξη τύπου  ο Μαρίνος Ουζουνίδης: Πανιώνιος είμαστε...


 


 

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ