.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναδημοσίευση

ΕΧΟΥΜΕ και λέμε: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και υψηλόμισθοι. Σ' αυτούς έβαλε μέσα ο Πάγκαλος και τις Ενοπλες Δυνάμεις που χαρακτήρισε αντιπαραγωγικές. Οι γιατροί ή παίρνουνε φακελάκια ή φοροδιαφεύγουν ή κλέβουνε τα νοσοκομεία. Οι φορτηγατζήδες είναι ρεμάλια και οι ταξιτζήδες αλήτες. Οι αγρότες παίζουνε κολιτσίνα όλη την ημέρα στο καφενείο και κονομάνε αέρα λεφτά από τις επιδοτήσεις. Οι φοιτητές είναι τσογλάνια που αντί να διαβάζουνε κάνουνε συνέχεια καταλήψεις και ζητάνε άσυλο.

Οι ναυτεργάτες ανάλγητοι επειδή κάνουν απεργίες και στρέφονται κατά του τουρισμού. Οι φαρμακοποιοί είναι βολεμένοι, θέλουνε να δουλεύουνε λίγες ώρες και το επάγγελμά τους κλειστό. Το ίδιο και οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι. Λες κι όλοι αυτοί πήρανε ένα πρωί συρματόπλεγμα, φτιάξανε φράχτη, όπως ο Παπουτσής στον Εβρο για τους μετανάστες, και κλείσανε τα επαγγέλματά τους. Οι κυβερνήσεις και η Βουλή έχουνε πάρει όλες τις σχετικές αποφάσεις. Οπως και για τα ταξί. Μια φορά έδωσε άδειες η Χούντα του Παπαδόπουλου κι άλλη μια θα δώσει τώρα η Δημοκρατία του Γιωργάκη.

Στην Ελλάδα αποφάσεις παίρνονται κάθε σαράντα χρόνια. Από το 1970 τώρα το 2011. Στο μεσοδιάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Και για ό,τι κακό υπάρχει φταίει ο κόσμος. Φταίνε οι υδραυλικοί, τα συνεργεία αυτοκινήτων και οι κομμώτριες που δεν δίνουνε αποδείξεις. Φταίνε οι υπάλληλοι των δήμων και της ΕΡΤ που περισσεύουνε. Γι' αυτό και θα τους ρίξουνε στην εργασιακή εφεδρεία του Καιάδα.

Ο στόχος είναι προφανής: Πέρα από μαλάκα να κάνουνε τον κόσμο συνένοχο:

Μη μιλάς για το πήδημα που τρως κι έχεις να φας ακόμα. Εσύ φταις. Που καλοπληρωνόσουνα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να δουλεύεις. Εσύ φταις που κλέβεις την Εφορία. Ο ελληνικός λαός για τους κυβερνώντες αποτελείται από τεμπέληδες, κλέφτες και ρεμάλια. Οι μοναδικοί πατριώτες στην Ελλάδα είναι ο Γιωργάκης και η παρέα του. Κι αύριο ο Σαμαράς με τη δικιά του παρέα. Χαίρετε.


Πάνω απ' όλα είναι οι φιλοδοξίες του

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ είναι ο ορισμός του πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού. Πάνω απ' όλους και απ' όλα είναι οι φιλοδοξίες του. Κανένα πρόβλημα δεν είχε να γίνει υπουργός Οικονομικών. Οταν το να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί η Ελλάδα να τη βγάλει καθαρή μ' αυτό το χρέος είναι σαν να έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο. Αυτό πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ο Βενιζέλος.

Και με ποιον τρόπο; Το είπε στην ομιλία του στην Εκθεση Θεσσαλονίκης: «Να κάνουμε ένα ντου. Μια φυγή προς τα μπρος». Τι ελπίδα μπορεί να έχει μια χώρα όταν ένας καθηγητής, επειδή δεν μπορεί να πείσει με την κανονική γλώσσα, μιλάει για «ντου»;

Αν δεν ευοδωθεί το deal των Αράβων με τον Πανιώνιο Νέας Σμύρνης, είναι έτοιμοι να στραφούν στον Πανιώνιο Καισαριανής.

-Observer.


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΣΟ: Ο κύβος ερρίφθη

Ολοκληρώθηκε η θυελλλώδης συνεδρίαση την ΕΣΟ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 5 το απόγευμα.

Μια συνεδρίαση για όλα τα γούστα...

Επί των προβλέψεων που είχα κάνει έπεσα απολύτως μέσα αφού η πίεση των επαρχιακών ομάδων αποδείχτηκε επαρκής.
Η Α΄εθνκή λοιπόν για την επόμενη τριετία θα διεξαχθεί με το ισχύον σύστημα των 34 ομάδων και δεκαμελή σύνθεση.

Οι αλλαγές που επέρχονται αφορούν την πρόσθεση μίας ανδρικής σκακιέρας ενώ στις αναπτυξιακές θα έχουμε την εξής διάρθρωση την επόμενη τριετία.

Το 2012 οι νεανικές θα αποτελούνται από 12,16,18 και οι νεάνιδες 18,16
ενώ το 2013 από 12,16,20 και οι νεάνιδες 18,14.

Ταυτόχρονα θα προωθηθεί στις ενώσεις το μοντέλο του διαχωρισμού των κατηγοριών και πιθανής εφαρμογής του προς αξιολόγηση.
Όταν λέμε διαχωρισμό εννοούμε τρία ξεχωριστά πρωταθλήματα ανδρών,γυναικών, και εφήβων που θα αναδεικνύουν επιμέρους Πρωταθλητές σε κάθε κατηγορία και τον Πρωταθλητή Ελλάδος και στις τρείς.

Μην με ρωτήσετε τι ακριβώς είναι αυτό γιατί ούτε και αυτοί που το προτείνουν έχουν ξεκάθαρη ιδέα (προσωπικά εκτιμώ ότι αυτό το μοντέλο δεν θα λειτουργήσει ποτέ)

Δεν θα τοποθετηθώ παραπάνω στις αποφάσεις το έχω κάνει ήδη μόνο θα προσθέσω ότι εκτός από 5-6 μεγάλες Αθηναικές ομάδες που δείχνουν να αντέχουν οικονομικά οι υπόλοιπες που είναι Σύλλογοι της γειτονιάς μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν την Α΄Εθνική αφού το κόστος συμμετοχής με τα οδοιπορικά για μία 12μελή ομάδα (κανείς δεν πηγαίνει αυστηρά με 10) θα φτάνει τις 5000e με την ΕΣΟ πιθανότατα να μην μπορεί να συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ.
Σε αντίθεση βέβαια με τις επαρχιακές που κουτσά στραβά αυτά τα χρήματα θα τα ανλήσουν από τη τοπική κοινωνία.

Η συνεδρίαση προσωπικά με έκανε σοφότερο γιατί απέκτησα πλήρη εικόνα των προσώπων και των ισορροπιών που υπάρχουν από την άλλη σαν Σύλλογος έχω τουλάχιστον ένα πιλότο για το πώς θα κινήθώ την επόμενη τριετία.

Ολοκληρώνω την σύντομη παρουσίαση μου με τις σκηνές ροκ που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα όταν συζητήθηκε το θέμα της Ερέτριας.
Ύβρεις απειλές και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εκτός από σφαλιάρες, ναι καλά το διαβάσατε, ευτυχώς τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με αποχωρήσεις από την αίθουσα.

Εκτός των μελών της ΕΣΟ από τα σωματεία παραβρέθηκαν εκτός από εμένα ο Φυσιολάτρης και η ΠΣ Περιστερίου, ο Χρήστος Γκορίτσας ενώ σύντομη εμφάνιση έκανε και ο Παναγής Σκλαβούνος.


Καλή εβδομάδα

Πάντα μου άρεσε ο Peter Pan γιατί σε κάνει να ταξιδεύεις μακριά...

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ