.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΝΤΑΝΙΩΤΗ


Ντουντανιώτης: Σταυρούλα, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά για να μάθει κάποια στοιχεία για σένα ο κόσμος. Σε τι ηλικία έμαθες σκάκι και ποιος σου έμαθε τις κινήσεις;
Τσολακίδου: Όταν ήμουνα οχτώ χρονών δηλαδή στην δευτέρα Δημοτικού, ο πατέρας μου έδειξε σε μένα και στην μεγάλη μου αδερφή τις κινήσεις και μπορώ να ομολογήσω ότι μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον!!
Ντουντανιώτης: α)Σε τι ηλικία πήγες σε σκακιστικό σύλλογο; β)Σε τι ηλικία έπαιξες την πρώτη σου επίσημη παρτίδα;
Τσολακίδου: Έτσι στα οχτώ μου χρόνια άρχισα μαθήματα σκάκι στο σχολείο και έχοντας πάει καλά σε ένα τουρνουά ο δάσκαλός μου ο κ. Μαλγαρινός Σπύρος μου είπε να πάω στον σκακιστικό σύλλογο της Καβάλας για να ασχοληθώ με αυτό πιο εντατικά. Έτσι μετά από λίγο καιρό έπαιξα και την πρώτη μου επίσημη παρτίδα!
Ντουντανιώτης: α)Πες μου πριν το τελευταίο έτος, τα πρώτα χρόνια πριν τις τελευταίες διεθνείς σου επιτυχίες, πόσες ώρες προπόνηση έκανες τη κατά μέσο όρο την εβδομάδα; β) Επίσης τα πρώτα χρόνια, πόσες επίσημες έπαιζες κατά μέσο όρο το χρόνο;
Τσολακίδου: Τον πρώτο χρόνο που άρχισα να ασχολούμαι με το σκάκι έκανα μάθημα στον σύλλογο μόνο 1 ώρα την βδομάδα! Όμως σιγά σιγά χρόνο με χρόνο καθώς το επίπεδο αυξανόταν, αυξάνονταν και οι ώρες προπόνησης και έτσι έφτασα να κάνω 4 ώρες μάθημα στον σύλλογο την βδομάδα. Επιπλέον, έπαιζα το πολύ 60 παρτίδες τον χρόνο.
Ντουντανιώτης: Τον τελευταίο περίπου χρόνο, στην πορεία προς τα παγκόσμια μετάλλια με ποιον προπονητή δουλεύεις;
Τσολακίδου: Τον τελευταίο χρόνο ο προπονητής μου, καθώς και ο προπονητής του σκακιστικού όμιλου Καβάλας ήταν ο GM Μαστροβασίλης Θάνος που σίγουρα βοήθησε όλους μας να αποκτήσουμε πολύ περισσότερες γνώσεις και να βελτιωθούμε σκακιστικά.
Ντουντανιώτης: Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αυτού έτους πόσες ώρες τη εβδομάδα διαβάζεις μόνη σου σκάκι;
Τσολακίδου: Το τελευταίο έτος καθώς το επίπεδο έχει αυξηθεί, όπως και οι απαιτήσεις, προσπαθώ να διαβάζω 2-3 ώρες σκάκι την μέρα μόνη μου. Επομένως διαβάζω μόνη μου περίπου 20 ώρες την βδομάδα σκάκι.
Ντουντανιώτης: Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αυτού έτους, πόσες ώρες το μήνα δούλεψες με τον προπονητή σου; Υπήρχαν μήνες που δούλεψες πιο εντατικά;
Τσολακίδου: Το τελευταίο αυτό έτος δουλεύαμε 5 ώρες την βδομάδα επομένως 20 ώρες τον μήνα. Όμως δύο μήνες πριν παίξω σε ένα σημαντικό για μένα τουρνουά οι ώρες προπόνησης αυξάνονταν, καθώς έπρεπε να είμαι έτοιμη και σκακιστικά και ψυχολογικά αλλά και σωματικά.
Ντουντανιώτης: Για την περαιτέρω εξέλιξή σου, σε ποιους τομείς θέλεις να βελτιωθείς περισσότερο;
Τσολακίδου: Φυσικά χρειάζεται να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς για να γίνω μία ολοκληρωμένη σκακίστρια ,αλλά εγώ προσωπικά πρέπει να αρχίσω να κατανοώ περισσότερο απλές και στρατηγικές θέσεις καθώς και φινάλε.
Ντουντανιώτης: Περίγραψε μου σύντομα τι κάνεις κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας (σχολείο, γλώσσες, σκάκι, κάποια άλλη ασχολία, αν περισσεύει χρόνος για τις φίλες σου κλπ.). Να μάθουμε δηλαδή πόσο γεμάτο είναι το πρόγραμμά σου.
Τσολακίδου: Εκτός από τα μαθήματα του σχολείου, πηγαίνω και αγγλικά σε φροντιστήριο καθώς και γερμανικά. Βέβαια αυτές τις δραστηριότητες τις έχω σταματήσει το τελευταίο διάστημα, καθώς λόγω των πολλών τουρνουά που έχω να παίξω δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά. Πριν έναν χρόνο όμως πήγαινα και στίβο, αλλά το σταμάτησα πια και αυτό λόγω των πολλών μου υποχρεώσεων. Προσπαθώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου αλλά είμαι και νέος άνθρωπος. Έχω ανάγκη να βρίσκομαι με τους φίλους μου, να χαλαρώνω, να γελάω, να ακούω μουσική και γενικώς να νιώθω ότι είμαι η Σταυρούλα.
Ντουντανιώτης: Ποια/ποιες είναι η/οι αγαπημένες σου παρτίδες που έχεις παίξει; Ποιες ξεχωρίζεις;
Τσολακίδου: Η αγαπημένη μου παρτίδα είναι αυτή που έπαιξα στο Πανευρωπαϊκό Ομαδικό Γυναικών το 2013 με την Rudolf Anna.
Ντουντανιώτης: Έχεις κάποιο/κάποια παίκτη/παίκτρια ως πρότυπο (είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό);
Τσολακίδου: Σίγουρα όλες οι σκακίστριες όπως και εγώ λοιπόν έχουμε ως πρότυπο την Judith Polgar, την καλύτερη σκακίστρια όλων των εποχών! Όμως και η Hou Yifan, η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, είναι αδιαμφισβήτητα το πρότυπο κάθε νέας σκακίστριας καθώς έχει επιτύχει τόσα πολλά στην ηλικία μόλις 19 χρονών!
Ντουντανιώτης: Η δεύτερη πρόσφατη παγκόσμια επιτυχία σου, όπου κατέλαβες το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών στη Νότια Αφρική, θεωρείς ότι ήταν πολύ πιο απαιτητική σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια επιτυχία σου;
Τσολακίδου: Σίγουρα ήταν αρκετά πιο δύσκολα και χρειαζόταν να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό έτσι ώστε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις αυτής της μεγαλύτερης ηλικιακά κατηγορίας. Όμως προσπάθησα να αποβάλλω όλο αυτό το λογικό άγχος που είχα έτσι ώστε να παίξω πάνω από όλα καλές παρτίδες και να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ντουντανιώτης:
 Έχεις κάποια προτίμηση για το μέλλον ως επάγγελμα; Τι θα ήθελες να σπουδάσεις;
Τσολακίδου: Φυσικά θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με το σκάκι είτε για πρωταθλητισμό, είτε ως προπονήτρια σκακιού αν έχω φτάσει σε ένα κατάλληλο επίπεδο. Επίσης θα ήθελα να σπουδάσω είτε μαθηματικά είτε βιολογία.
 Ντουντανιώτης: Θα ήθελες να προσθέσεις επιπλέον κάτι για σένα, το ελληνικό σκάκι κλπ, οτιδήποτε θες να μοιραστείς με όσους διαβάσουν τη συνέντευξη;
Τσολακίδου: Στο τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σκακιστικό όμιλο Καβάλας, τον κ.Θεοδωρίδη Βασίλη, που έχει συμβάλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη μας και γενικά στο Ελληνικό σκάκι, τους προπονητές που είχα έως τώρα, καθώς και του ανθρώπους που είναι δίπλα μου και την οικογένεια μου.
Ντουντανιώτης: Σταυρούλα, κλείνοντας τη συζήτησή μας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις. Με την άδειά σου, αν συμφωνείς, μπορώ να προωθήσω τη συνέντευξη στον τύπο ή/και στο διαδίκτυο (μόνο ακριβής, ολόκληρη και κατά λέξη αναπαραγωγή της). Η επιτυχία σου είναι ορόσημο για το ελληνικό σκάκι και η περαιτέρω γνωστοποίηση των επιτυχιών σου, ελπίζω να βοηθήσει. Άλλωστε όλοι οι φίλαθλοι σκακιστές θέλουν να μάθουν πληροφορίες για σένα. Σου εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο!





ΥΓ. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για την ευγενική προσφορά του και τον κ. Δημήτρη Καφετζή για τις φωτογραφίες..

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΣΕΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Οι junior πανθηρες κάτω των 8 τα πηγαίνουν εξαιρετικά με τρείς νίκες και αυτή την Κυριακή.

Το παμπαίδων βέβαια ολοκληρώνεται την 
επόμενη αγωνιστική όπου φυσικά θα γίνει και ο τελικός απολογισμός.
Ανεξάρτητα όμως από την τελική κατάταξη  οι πιτσιρικάδες έχουν δώσει δείγματα γραφής και το μέλλον είναι υπέρ τους.







Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ Β΄- ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Β΄ 3-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ Γ΄- ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 2-1
ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ Α΄ 1-2


Στο Παμπαίδων δυστυχώς θα τερματίσουμε πολύ χαμηλά αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σε όλα τα μέτωπα εξίσου ανταγωνιστικοί (ειδικά οι κενές μας έχουν στοιχίσει βαθμολογικά).


Καλή εβδομάδα.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ