.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

5η ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3η ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ...

Σας είχα υποσχεθεί Πάνο Κίαμο και οι υποσχέσεις πρέπει να κρατιούνται.
Τον Σεπτέμβριο λοιπόν θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Κύπελλο και της 5ης στο Πρωτάθλημα.

Ας ξεκινήσω λοιπόν ανάποδα από το Κύπελλο που ολοκληρώσαμε με απόλυτη επιτυχία πίσω από τις ισχυρότατες ομάδες της ΠΣ Περιστερίου και του ΣΟ Καβάλας.
Στον ημιτελικό η αποστολή μας ήταν εξαρχής εξαιρετικά δύσκολη απένατι στην ισχυρότερη Καβάλα, η αναμέτρηση όμως με την ΕΣΘ ήταν  αμφίρροπη (είχε προηγηθεί και μία μέρα πρίν η αναμέτρηση στο Πρωτάθλημα).
Μετά το αρχικό 1-1 για τις δύο ομάδες (και αναμενόμενο) ήρθε ένα καθορίστικό λάθος από τον Χρήστο Ζυγούρη για να μας δώσει την νίκη και ουσιαστικά να ανοίξει τον δρόμο για την κατάκτηση της 3ης θέσης, προς τιμήν του ο αθλητής και ταυτόχρονα αρχηγός της ΕΣΘ μετά το σοβαρό blunder που στοίχισε στην ομάδα του  δεν άρχισε να αρθοργραφεί δεξιά και αριστερά.
Για να φτάσουμε βέβαια μέχρι εκεί χρειάστηκε ο από μηχανής θεός Σταύρος Πανταζόπουλος να αγωνιστεί αλλάζοντας τα αεροπορικά του εισιτήρια για Λονδίνο μετά την αδυναμία του Νίκου Γαλόπουλου να παρεβρευθεί λόγω εξετάσεων στην σχολή του.
Μαζί του και ο "λεγεωνάριος" Richard που επίσης αποδέχτηκε την αλλαγή της αναχώρησης του (παρότι αυτός ο μαζέτας GM έπρεπε να προετοιμαστεί για το τουρνουά του Biel) με τον Miklos Nemeth βέβαια (δύο αλλαγές εισιτηρίων)  για  άλλο μάλιστα προορισμό από τον αρχικό (τι κάνουν αυτοί οι ξένοι για μερικά ευρώ δεν λέγεται, σε αντίθεση με τους "δικούς" μας που αγωνίζονται για την φανέλα). 
Μια ομαδική δουλειά με καρδιά από τους λεγεωνάριους πάντα  (για να μην ξεχνιόμαστε ε).

Στο Πρωτάθλημα τα ξέρετε νομίζω Πέμπτη η Πανιωνάρα.
Πέμπτη η Πανιωνάρα το ξαναγράφω δηλαδή γιατί η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως.
Πίσω από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί Αργοναύτη-Περιστέρι-Καβάλα, και τον Φυσιολάτρη με μόλις δύο ήττες και αυτές από τους δύο πρώτους και μία ισοπαλία από την ΕΣΘ η ομάδας μας είχε εξαιρετική εμφάνιση και δεν θα ασχοληθώ ούτε με τις κληρώσεις ούτε με την παρολίγο ισοπαλία με τον Αργοναύτη γιατί αυτά είναι για τους μίζερους.
Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν πιστεύω ότι πετύχαμε το απόλυτο. 

Δεν έχω ποτέ ξεχωρίσει ούτε αναφερθεί σε ατομική απόδοση αθλητή.
Όλοι ο καθένας ανάλογα τις δυνατότητες του έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Εξαιρετικά παιδιά όλοι τους μας τίμησαν με την συμπεριφορά τους και τους τιμήσαμε με την αγάπη μας. 
Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στο Πρωτάθλημα γιατί νομίζω ότι δεν θα προσθέσει κάτι περισσότερο αυτή την στιγμή.

Ο Φετινός απολογισμός δέκα χρόνια από την ίδρυση του τμήματος δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος.
Φέτος αποκτήσαμε μια έδρα στολίδι, κατακτήσαμε το Κύπελλο Αττικής, την Τρίτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδος και την Πέμπτη στο Πρωτάθλημα Α' Εθνικής.

Εχω την ευτυχία να το ζω και να το πανηγυρίζω μαζί με τους φίλους που το πίστεψαν και τους αθλητές που το αγκάλιασαν.
Μαζί και με τους λίγους καλούς σκακιστικούς φίλους που απόκτησα τα τελευταία χρόνια από διάφορες ομάδες, που τους ευχαριστώ για τα ειλικρινή θετικά τους σχόλια και την καλοπροαίρετη γνώμη τους που πάντα ακούμε με ενδιαφέρον.

Είχα σκεφτεί να κλείσω απαντώντας στις αρλούμπες που διάβασα στο skakistiko από διάφορους κυρίους (ανάμεσα τους βέβαια διακρίνει κανείς και εξαιρέσεις) για ανύπαρκτα περιστατικά με φανταστικούς αποδέκτες.
Μια ανθολογιά από σαχλαμάρες που περιλαμβάνει κρίσης περί ηθικής με ολίγον σκάκι από πρόσωπα που ήταν απόντα αλλά γνωρίζουν τα θέματα μέσα από μεταφυσική προσέγγιση.
Δεν χρειάζεται όμως. Σας αφήνω να αρθρογραφείται για να σας διαβάζουμε και να μας διασκεδάζετε σε δύσκολους καιρούς.
Στους λίγους φίλους που ενδιαφέρονται και εκτιμώ θα τους μεταφέρω από κοντά τον διάλογο που είχα στα Αγγλικά με τον Richard έτσι απλά για να τους λύσω τις απορίες.

Σε πενήντα ή εκατό χρόνια κάποιος άλλος από αυτή εδώ την θέση θα συνομιλεί για το σκακιστικό τμήμα του Πανιωνίου και θα αναφέρεται σε μας όπως εγώ σήμερα διαβάζω στο βιβλίο της ιστορίας για τα αθλητικά επιτεύγματα του Συλλόγου το 1900 το 1910 το 1922 και όλες τις δεκαετίες που προηγήθηκαν.
Οι αθλητές που φόρεσαν το σήμα του Πανιωνίου θα ανατρέχουν μετά από πάρα πολλά χρόνια  με συγκίνηση στις φωτογραφίες τους και στην συμμετοχή τους με την ομάδα μας. Αυτή την κληρονομία αφήνουμε και γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι.

Καλό Καλοκαίρι


 





 







.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ