.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μία ιστορική αναμέτρηση

Η αναμέτρηση του Gary Kasparov με τους φιλόδοξους νέους Πρωταθλητές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που διεξήχθη την Τρίτη 23 Ιουνίου του 2015 ανήκει πλέον στην Ιστορία.
Το χρονικό της εκδήλωσης είναι λίγο ή πολύ γνωστό το αποτέλεσμα όμως θα απσχολεί τις αναμνήσεις και συζητήσεις των αθλητών που αγωνίστηκαν και όσων παραβρέθηκαν για το υπόλοιπο της αθλητικής και κοινωνικής ζωής τους.

Είχαμε αναφερθεί πριν την εκδήλωση ότι η ευκαιρία να αγωνιστείς απέναντι σε έναν ζωντανό θρύλο του αθλήματος (σε οποιοδήποτε άθλημα) είναι στιγμή ζωής.
Γνωρίζω πάρα πολλούς αθλητές με δεκαετίες αγωνιστικής παροουσίας που θα επιθυμούσαν να βρεθούν στην θέση των παιδιών  προκειμένου να αντιμετωπίσουν έστω και σε αγώνα επίδειξης ένα κολοσσό του Παγκόσμιου Σκακιού όπως έχει καταγραφεί  στην Σκακιστική ιστορία ο
 Gary Kasparov.

Η εκδήλωση από όσο μπόρεσα να διακρίνω είχε απόλυτη επιτυχία οργανωτικά και αγωνιστικά.
Ο Πανιώνιος ΓΣΣ εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου γιατί τέτοιες προσπάθειες πρέπει να υποστηρίζονται με κάθε δυνατό τρόπο.
Σε ένα περιβάλλον με χιλιάδες κόσμου να περιδιαβαίνουν το εκπληκτικό ομολογουμένως πάρκο το Σκάκι είχε την τιμητική του και κατέστη προσιτό σε φίλους και θεατές κάτι που δυστυχώς δεν έχουμε την ευκαιρία να το δούμε συχνά.

Αγωνιστικά ο Kasparov επεκράτησε των αντιπάλων του άλλα αυτό είναι ελλάσονος σημασίας.
Η μικρή Ζέτα αγωνίστηκε με ιδιαίτερη χαρά (αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες) και σίγουρα πάλεψε όσο της επέτρεπαν οι σκακιστικές της γνώσεις.

Μεγάλη η παρουσία από το τμήμα του Πανιωνίου στην εκδήλωση. 
Συγχαρητήρια στους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους παρότι αυτά δεν συμμετείχαν άμεσα.
Στον αντίποδα έλαμψαν δια της απουσίας τους στελέχη του Ελληνικού Σκακιού υπεύθυνοι ομάδων, και ισχυροί αθλητές, διέκρινα μόνο τους Γκούμα, Ντουντανιώτη, Κοσμά Κέφαλο, Χριστοδούλου, Αλεξάκη, τον  Αντώνη, την Πετσετίδη, την Παπαδάκη και τον Θάνο Μαστροβασίλη.  

Εδώ το video της αναμέτρησης
 https://www.youtube.com/watch?v=GBVVQj-Kb08

Στην υπόλοιπη ειδησιογραφία ολοκληρώθηκαν και οι αγώνες  στην Νίκαια.
Από μια πρώτη ματιά ο Νίκος Σπυράτος έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά συγκεντρώνοντας 6β.
 ακολούθησε ο Σωτήρης με 5,5 οι Δαβίλλας, Καρεκλάς με 5 οι Αλέξανδρος,  Στελιος,  Μάρω,  Ζέτα
 Στούνος με 4.5 οι Μπέρδος Θεοδωροόπουλος με 4 και ο Γιωργάκης με 3.

Από την Παρασκευή 26 Ιουνίου μπαίνουμε στον αστερισμό των Πανελλήνιων Νεανικών που διεξάγονται και φέτος στο Ρίο της Πάτρας.
Τον Πανιώνιο θα εκπροσωπήσουν ο Ροδόλφος, ο Σπύρος Στρατηγός και ο Λάμπρος Γιαννουλάκης, θα παρακολουθήσουμε αναλυτικά την πορεία των αγώνων που μεταδίδονται live.
Καλή επιτυχία στους αθλητές μας.

Εδώ το δελτίο τύπου:

Με αφορμή τον αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ,  που διεξήχθη στις 23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του Πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή Gary Kasparov και 15 νεαρών Σκακιστών  από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. εκφράζει τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης) για την αρτιότητα της εκδήλωσης και την ολοκλήρωσή της με απόλυτη επιτυχία.

Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. έχει αγκαλιάσει το Σκάκι με την δημιουργία Σκακιστικού Τμήματος που συμπλήρωσε ήδη 10 χρόνια επιτυχημένης αγωνιστικής παρουσίας σε όλα τα επίπεδα. 
Άλλωστε ο Πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υπεραιωνόβια ιστορική διαδρομή του Συλλόγου μας.

Η συνδρομή μας, οποτεδήποτε  ζητηθεί στο μέλλον για παρόμοιες  εκδηλώσεις, θα είναι δεδομένη. 
  

                 Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
           Άρης Μισαηλίδης                                                       Δημήτριος Μιχαηλίδης
                              









 

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

THE BATTLE OF WATERLOO

Έχει περάσει αρκετό διάστημα από την τελευταία ανάρτηση με ιστορικό ενδιαφέρον.
Η σημερινή έχει ως αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επική μάχη στο Βελγικό έδαφος στον δρόμο για τις Βρυξέλλες το ιστορικό Βατερλό.

Πολύ ωραίο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του BBC:

THE DAY THAT DECIDED EUROPE'S FATE
http://www.bbc.co.uk/timelines/zwtf34j





.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ