.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το Βερολίνο και η γεωγραφία θα καταστρέψουν την Ελλάδα

Σκαλίζωντας στο διαδίκτυο βρήκα μία ενδιαφέρουσα μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου STRATFOR που αφορά την Ελλάδα.

Διαβάστε μια διαφορετική άποψη πέραν του Ατλαντικού την ώρα μάλιστα που ο καταιδρωμένος Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τους πιστωτές μας για την επιτυχία ενός σχεδίου που έχει ήδη ναυαγήσει.


Η άγνοια του Βερολίνου για τα ελληνικά δεδομένα και η... γεωγραφία είναι οι δύο παράγοντες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην καταστροφή, και καθιστούν την έξοδο από την κρίση αδύνατη, με τα όσα της έχει επιβάλλει η τρόικα, εκτιμά το ινστιτούτο γεωστρατηγικών ερευνών Stratfor

Η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδας με την κατάτμηση του εδάφους σε νησιωτικά συμπλέγματα και βουνά, σε συνδυασμό με την κατανομή του πληθυσμού δεν επιτρέπει να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος από αυτές που φαντάζεται η Γερμανία ότι μπορούν να υπάρξουν, αναφέρει η μελέτη του αμερικανικού ινστιτούτου.
Η Ελλάδα χρειάζεται πολλά αεροδρόμια και πολύ υψηλό κόστος κατασκευής τους στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, η Ελλάδα χρειάζεται πολλά σχολεία με ελάχιστους μαθητές και πολλούς δασκάλους, πολλούς γιατρούς και ιατρικά κέντρα, γενικά πολλές δημόσιες υπηρεσίες για εξυπηρέτηση μικρού, αναλογικά, αριθμού πολιτών σε απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Η γεωγραφική διαμόρφωση της Γερμανίας, η οποία διαθέτει ποτάμια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολο της χώρας, ενώ πρόκειται για χώρα για μια πεδική κατά κανόνα χώρα, διευκολύνουν την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στο σύνολο της χώρας. Αντίθετα π.χ. με την Ήπειρο που είναι από τις πλέον φτωχές περιοχές της Ε.Ε. είναι καταδικασμένη λόγω των ορεινών όγκων που την περιβάλουν να χρειάζεται μεγάλα κονδύλια και πολύ μεγάλα έργα για την ανάπτυξή της.

Το αποτέλεσμα είναι η πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόϊκα να οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι μεν ανάγκες δημοσίων δαπανών είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι σε μια κεντροευρωπαϊκή ή βόρεια χώρα.

Η ανάλυση καταλήγει ότι Γερμανία με τα όσα απαιτεί από την Ελλάδα, απλά επιταχύνει την κατάρρευσή της, αφού το μοντέλο τόσο το γερμανικό, όσο και του ΔΝΤ είναι παρωχημένο αφού πρόκειται για ένα «στενό κοστούμι» το οποίο έχει ραφτεί στα μέτρα άλλου και επιχειρείται να φορεθεί σε έναν με τελείως διαφορετικές αναλογίες.

Το
SΤRATFOR είναι ένα από τα σημαντικότερα think tank του αμερικανικού Πενταγώνου και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και στελεχώνεται από πρώην στελέχη της CIA, της NSA, του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ