.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ‏

Μια μεγάλη σκακιστική γιορτή διοργανώνεται στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου την Κυριακή 22 Μαϊου, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο των

Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού Πολιτιστικού

Φεστιβάλ που θα γίνει στην Κέρκυρα από 18-27/6/2011.

Την Κυριακή 22 Μαΐου στο υπαίθριο σκάκι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (επί της οδού Ποσειδώνος), οι φίλοι του σκακιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Γκραν Μαιτρ και 8 φορές πρωταθλητή Ελλάδος Χρήστο Μπανίκα σε επίδειξη σιμουλτανέ, παίζοντας με 20 εναλλασσόμενους αντιπάλους ταυτόχρονα. Η επίδειξη θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11:00 το πρωί με τον Διεθνή Μαιτρ, ψυχολόγο, συγγραφέα και προπονητή σκακιού Ηλία Κουρκουνάκη ο οποίος θα κάνει επίσης επίδειξη σιμουλτανέ με 20 εναλλασσόμενους αντιπάλους ταυτόχρονα.

Στο διάστημα μεταξύ των δύο επιδείξεων ο Ηλίας Κουρκουνάκης θα μιλήσει για την εκπαιδευτική αξία και την πνευματική χρησιμότητα του σκακιού για όλες τις ηλικίες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση επιμελείται η Διεθνής Διαιτητής Μαριέττα Μουρούτη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πανέμορφη Κέρκυρα από 18 - 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Marbella, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Πρόκειται για μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωση που συνδυάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα σκακιστικών αγώνων με σημαντικά έπαθλα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση και διακοπές υψηλού επιπέδου.

Ομιλίες με συζήτηση, σεμινάρια, βραδιές θερινού κινηματογράφου, ολοήμερη τουριστική περιήγηση του νησιού, συναυλίες, θεματικές βραδιές, ειδικά θεματικά δείπνα, όπως Κινεζικό, Αρχαίο Ελληνικό και Σκακιστικό, συνθέτουν ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και συναρπαστικό.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα συνοδά μέλη, όπως εργαστήρια τοπικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα χορού, μαθήματα μπριτζ και πολλές άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του σκακιού, να παίξουν συναρπαστικά παιχνίδια στον παιδότοπο και στην πισίνα, να διαγωνιστούν αλλά και να δημιουργήσουν ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους διασκεδάζοντας.


Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΖΗΝΩΝΑΣ

Κυριακή χωρίς σκάκι δεν γίνεται και αφού εμείς περιμένουμε ουσιαστικά το Πρωτάθλημα ο αγώνας κυπέλλου στην Εστία ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φίλους και γνωστούς να αγωνίζονται.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι γνωστό 3-1 υπέρ του Ζήνωνα, παρότι η εξέλιξη του αγώνα προδίκαζε περισότερο αμφίροπο το αποτέλεσμα.
Με την Εστία αγωνίστηκαν κατά σειρά οι Μπαλόκας, Αθανασόπουλος, Θεοχάρης, Ζαμίτ ενώ για τον Ζήνωνα οι Παπασταυρόπουλος,Κόρδης,Κοεράντ,Λαγγούσης.

Καθοριστική για την αναμέτρηση ήταν η γρήγορη ήττα του Θεοχάρη από τον Κοεράντ σε καθαρή θέση με ελαφρό πλεονέκτημα και πιονάκι παραπάνω.
Ένα τακτικό όμως του στοίχισε την παρτίδα και μαζί τις όποιες ελπίδες τις Εστίας.

Στην δεύτερη ο νεαρός Αθανασόπουλος βρήκε αντιπαιχνίδι δίνοντας αρχικά κομμάτι που μετατράπηκε σε διαφορά, στην ωραιότερη παρτίδα με αντίπαλο τον ισχυρό Κόρδη που έληξε πολύ αργά το μεσημέρι ισόπαλη.

Στην πρώτη ο Μπαλόκας μετά την ήττα του Θεοχάρη ρίσκαρε επιλέγοντας κατώτερη βαριάντα και τελικά ηττήθηκε από τον πάντα έμπειρο Παπασταυρόπουλο.


Ο Ζαμίτ έκλεισε τελευταίος τον αγώνα με ισοπαλία αφού πέρασε από πολύ μεγάλη πίεση χρόνου.

Πολλοί φίλοι έδωσαν το παρόν εκτός από εμένα διαιτητής ήταν η Ελένη Στούμπου αργότερα ήρθε και ο Χρήστος ενώ αρχηγός της Εστίας ήταν ο Σταύρος Πανταζόπουλος που απολύθηκε με τον "Σισέ" κολλητό του Παναγιωτόπουλο o ¨μισός¨ Πανιώνιος δηλαδή.

Στα του οίκου μας μόλις δύο ομάδες από τις τέσσερις αγωνίστηκαν. Οι Παίδες ηττήθηκαν από την Φιλαδέλφεια 3,5-0,5 ενώ οι Παίδες αναδείχτηκαν ισόπαλοι με την Σκακιστική Επικοινωνία.

Φώτο από την αναμέτρηση στην Εστία





.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ