.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

5 ΝΕΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ GMs

Πέντε Κουβανοί αθλητές προήχθησαν σε GM μετά από το πρόσφατο συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας σκακιού.
Το συνέδριο προήγαγε τον Fidel Corrales, τη Yuri González, Isam Ortiz, Luis Manuel Perez και Yaniet Marrero σε εκείνη την κατηγορία. Έτσι αυτή την στιγμή, η Κούβα έχει στις τάξεις της 5 γυναίκες και 18 άνδρες με τον τίτλο GM .

Το νησί της Καραϊβικής αναμένεται να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων, που σχεδιάζεται να διεξαχθεί το προσεχές έτος στην Τουρκία σε ημερομηνία που ακόμα δεν έχει καθορισθεί.

Δέκα ομάδες θα ανταγωνιστούν σε αυτό το γεγονός, συμπεριλαμβανομένων των τριών ανδρικών ομάδων που κέρδισαν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την πρωταθλήτρια ομάδα των γυναικών, έναν φιλοξενούμενο, τον οικοδεσπότη και τους τέσσερις ηπειρωτικούς πρωταθλητές.
Η Κούβα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο Κύπελλο χάρις στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο ολυμπιακός κάτοχος μετάλλιου και το νησί της Καραϊβικής τελείωσε δεύτερο στην Αμερικανική ήπειρο.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ILLYA NYZHNYK

Το 58 Πρωτάθλημα Ανδρών τελείωσε με νικητή στον τελευταίο κρίσιμο γύρο τον Χρήστο Μπανίκα επί του Σπύρου Καπνίση και πρόκειται για τον 7ο τίτλο που κατακτά ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδος.
Σχεδόν όλα τα site αναφέρονται στη φετινή διοργάνωση σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα.

Ταυτόχρονα διεξάγεται και το Ουκρανικό Πρωτάθλημα με το εξής σημαντικό γεγονός.

Μετά από 7 γύρους, ο 12χρονος Illya Nyzhnyk (27 Σεπτεμβρίου 1996) έχει 4.5 βαθμούς με μια απόδοση σχεδόν 2700. Εάν πετύχει την απόκτηση νόρμας GM, θα είναι η δεύτερη του και βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ του Karjakin των 12 ετών 7 μηνών.

Αυτά...! Illya Nyzhnyk

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ανακοινώθηκαν από την ΕΣΟ οι μεταγραφές για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Με βάση την περσινή μας αγωνιστική εμπειρία και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή, υλοποιήθηκε σχεδόν απόλυτα ο φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός μας.
Τα Κυανέρυθρα χρώματα θα ενισχύσουν με υποσχετική ενός έτους ο ΙΜ Ανδρέας Κοφίδης από την Καλλιθέα, και ο Δαίδαλος Τσοκόπουλος από το Παγκράτι.
Ενώ στο δυναμικό της ομάδας εντάχθηκε με ελευθέρα μεταγραφή ο Ιωάννης Φωτιάδης από τον ΕΟΣ Αχαρνών.
Η προσθήκη των νέων παικτών στον περσινό κορμό της ομάδας, ενισχύει αποφασιστικά την προσπάθεια μας για τον μεγάλο φετινό μας στόχος που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στον όμιλο ΠΟΑ.
Πέρσι ο Γιάννης αγωνίστηκε ως αντίπαλος του Ανδρέα Κοφίδη
φέτος θα είναι συμπαίκτης του

Ο νεαρός Ιωάννης Φωτιάδης

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΙΚΟΥ 5ος ΓΥΡΟΣ

Με αντίπαλο την Κηφισιά ολοκληρώθηκε ο 5ος γύρος με μόλις δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.
Το τελικό σκόρ 4,5-3,5 υπέρ μας.
Στις πρώτες σκακιέρες είχαμε:
Στ. Πανταζόπουλος-Κ. Σουλτάτης 1-0
Δ. Ροζάκις-Παναγιωτάκος 1-0
Ν. Κελαιδίτης-Σπ. Κεφάλας 1-0.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ