.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

19η ΜΑΙΟΥ
















 Τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη γενοκτονία των Ποντίων τίμησε σύσσωμη η ΠΑΕ Πανιώνιος, αλλά και πιο ειδικά ο Παντελής Τσιλαλίδης.

Ο Πανιώνιος είναι ταυτισμένος με τους Πόντιους και τις χαμένες πατρίδες. Σαν σήμερα (19/05) πριν από 21 χρόνια αναγνωρίστηκε η εν λόγω ημέρα ως ημέρα μνήμη για τη γενοκτονία των Ποντίων, των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις «εκκαθαρίσεις» της επταετίας 1915-1922.

 Από την μεριά του, ο αντιπρόεδρος της κυανέρυθρης ΠΑΕ, με δήλωση του τόνισε:
"Η σημερινά ημέρα είναι ημέρα μνήμης για όλους τους 'Έλληνες και ειδικά για εμάς τους Ποντίους που δεν ξεχνάμε την καταγωγή μας και την πατρίδα μας. Γι'αυτό είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος και υπηρετώ μία προσφυγική ομάδα, τον Πανιώνιο μας".








Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν ότι η μεγάλη εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στην σκακισιτκή μας έδρα ακριβώς επίσης δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Πανιωνίου είναι αυτή του Άγιου Ανδρέα.


Ο προστάτης λοιπόν του Συλλόγου στο όνομα του συνονόματου Ανδρέα Κοφίδη έστειλε τον Πανιώνιο ΓΣ στο φετινό final four της Αττικής.
Αγωνιζόμενος σε φινάλε με  εμφανώς καλύτερη θέση (έπαιξε όπως αντιστοιχεί στον τίτλο του ΙΜ) ο Ανδρέας  επικράτησε  του ισχυρού νεαρού Φραγκίσκου Τσίρου στην πρώτη σκακιέρα δίνοντας  την πολύτιμη ισοπαλία 2-2 στην αναμέτρηση με τον ΑΣ Παπάγου και την πρόκριση τελικά στην ομάδα μας λόγω κριτηρίων.

Νωρίτερα ο Γιώργος Κανακάρης (πιστός στο ραντεβού όποτε η ομάδα τον καλεί) κέρδισε στην δεύτερη αγωνιζόμενος ενάντια στον Παναγιωτακόπουλο.Δυστυχώς στη συνέχεια το κακό σενάριο με δύο ήττες στην τρία και τέσσαρα επαληθέυτηκε.Ο Νανόπουλος έχασε σχετικά εύκολα και υπό μεγάλη χρονική πίεση από τον Παπασημακόπουλο Βασίλειο στην τέταρτη, ενώ ο Στέφανος Πουλίδης στην τρίτη σε μία ακίνδυνη γι΄αυτόν θέση επέλεξε μία πρόωρη επίθεση που του στοίχισε την ήττα και σε εμάς φυσικά την αγωνία.

Τέλος καλό βέβαια καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστούμε στο final four για τρίτη φορά στην ιστορία μας και ενώ έχει προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2013.
Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Νίκαια από τον τοπικό Φυσιλολάτρη που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Την τετράδα συμπληρώνουν ο Θωμάς Γεωργίου και ο ΑΜΕΣ Ερυθραίας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Σκακιστικό διήμερο θα έχουμε τις προσεχείς μέρες.


Στο άλλο σημαντικό μέτωπο του τμήματος οι 10ρηδες στον Α΄όμιλο πέρασαν νικηφόρα από τα Πατήσια με αντίπαλο τους Τρεις Αστέρες με σκορ 2,5-1,5 και είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης την επόμενη Κυριακή με τον τελευταίο 5ο γύρο της διοργάνωσης.

Στον Β΄όμιλο δεν αγωνιστήκαμε εξαιτίας της απουσίας σχεδόν ολόκληρηης της ομάδας σε σχολική εκδρομή, περίπου τα ίδια και με τους 14ρηδες που ηττήθηκαν από της ΕΕΣ Κορυδαλλού.

Καλή Εβδομάδα.






.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ