Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

KINGDOM OF HEAVEN

Εκτός από την αγάπη μας για το σκάκι και τον Σύλλογο όλοι έχουμε και άλλες αδυναμίες και ενδιαφέροντα. Από σήμερα θα παρουσιάζουμε στο blog μας και κάποια από αυτά όπως ο Κινηματογράφος κυρίως στην χολυγουντιανή έκδοση του.
Παρακολουθήστε σκηνές από το τέλος της ταινίας του Ridley Scot με αρκετά ενδιαφέροντες διαλόγους, συμβολισμούς και την εκπληκτική ερώτηση:
What is Jerusalem worth?
για να τη θυμηθούν όσοι την είδαν και καλή αφορμή για όσους δεν την εχουν παρακολουθήσει να επισκεφτούν ένα video club.Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

CHESS OLYMPIAD DRESDEN 2008

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ολυμπιάδα στην πανέμορφη Δρέσδη αφού βρισκόμαστε ήδη σε αναμονή των αγώνων του 6ου γύρου.
Στην βαθμολογία προηγούνται με 9β. οι: Ρωσσία, Αρμενία, Γερμανία, Αζερμπαιτζάν, Ουκρανία και Γεωργία.
Η ανδρική μας ομάδα με 7β. βρίσκεται στην 22η θέση της γενικής κατάταξης πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής εξαιρετική και πολύ μαχητική εμφάνιση.
Στις γυναίκες προηγείται η Κίνα με το απόλυτο των 10β και την ακολουθεί η Ουγγαρία με 9β.
Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται στην 50η θέση με 5β.
Εκκωφαντική η απουσία ενημέρωσης στην χώρα μας από το σύνολο των ΜΜΕ για ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.
Η Ελλάδα, το ¨λίκνο¨ του Ευρωπαικού Πολιτισμού και της Αρχαιοελληνικής Παιδείας έχει άλλες προτεραιότητες, τόσο σημαντικές που δεν της επιτρέπεται να ασχολείται με τέτοια θέματα. Μπορούν να γραφούν σελίδες για την στάση της πνευματικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας μας σε μία σειρά από θέματα που αφορούν την ποιότητα της Δημοκρατίας και τους Παιδαγωγικούς στόχους της.
Ωστόσο αυτό εδώ το blog δεν δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό οπότε παρακολουθείστε το παρακάτω βιντεάκι από την Ολυμπιάδα και φυσικά την εξέλιξη των αγώνων από το site: http://www.dresden2008.de/site/de/main.htm.Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΙΚΟΥ 2ος ΓΥΡΟΣ

Στον δεύτερο γύρο αγωνιστήκαμε στην Ελευσίνα με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.
Το τελικό σκορ 4,5-3,5 υπέρ μας με σημαντικότερο στοιχείο της αναμέτρησης για τον Πανιώνιο τη σχεδόν νεανική ομάδα (6 από τους 8 αθλητές-τριες) που παρουσίασε.

.

.
.

.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ