.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Η ανάρτηση είναι προσφορά στους αναγνώστες  του blog


Η τοποθέτηση είναι πολιτκή και όχι κομματική, στα video θαυμάστε  την πολιτική τέχη του να κοροιδεύεις ανέξοδα ή για να είμαι ακριβέστερος του να υποστηρίζεις στο τέλος ότι "μαζι τα φάγαμε"


Προσέξτε τα συνθήματα, την επιχειρηματολογία, και φυσικά στο φινάλε τα χειροκροτήματα... 




 Άγνοια της πραγματικότητας ή εσκεμμένη πολιτική κοροιδία?


Ένα δείγμα κομματικού πολιτισμού σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα






Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Οι  τελευταίες χρονικά διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ πριν την Ά Εθνική και τα Διεθνή καλοκαιρινά τουρνουά ξεκίνηαν την Κυριακή 29/4  .


Πρώτο σε σειρά το Κύπελλο Αττικής με τις τετραμελείς ελεύθερες συνθέσεις και τον 1ο γύρο να μας φέρνει αντιμέτωπους με την ομάδα των Αμπελοκήπων.


Πολλές οι απουσίες για τον Πανιώνιο, οι Ανδρέας Κοφίδης, Θοδωρής Βαρβαδουκας, Σταύρος Πανταζόπουλος, Γιάννης Πουλόπουλος για διαφορετικούς λόγους δεν μπορούσαν να αγωνιστούν  έτσι έδωσαν το παρών οι δύο Θεσσαλονικείς σκακιστές μας, ο Γιώργος Κανακάρης και Ανδρέας Τόμπρος στην παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα του Πανιωνίου..
Απουσίες είχε και η ομάδα των Αμπελοκήπων, που επέλεξε με την σειρά της να αγωνιστεί με μία σύνθεση που θα τις έδινε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης.

Με τον Φροσυνό να αγωνίζεται στην πρώτη και τους Ζωγράφο, Ρουμπεγλή,Παπαπετρόπουλο στις 2-3-4  οι Αμπελόκηποι επιδίωξαν να κερδίσουν στις 2,3 ή σε σε μία από τις δύο και επίσης στην τέταρτη για να πάρουν την πρόκριση είτε με ισοπαλία 2-2 (νίκες στο 2,3)  ή με νίκη 2,5-1,5 (2,5π. στις τρείς τελευταίες).

Αντίθετα εμείς επιδιώκαμε να κερδίσουμε τη πρώτη,και να πάρουμε μία νίκη στις 2,3 που θα μας έδινε την πρόκριση ή να σπάσουμε αυτό το ζευγάρι έστω με μία ισοπαλία και νίκη ή ισοπαλία στην τέταρτη γι αυτό και αγωνίστηκε στην δεύτερη ο Στέφανος και στη τρίτη με λευκά ο Δαίδαλος.


Ο Κανακάρης στην πρώτη επεκράτησε γρήγορα με τα λευκά μετά από βαριάντα Benko και ακολούθησε ο Ανδρέας στην τέταρτη με τη χρήσιμη τελικά ισοπαλία σε Αποδεκτό Γκαμπί της Βασίλισσας.

Στην δεύτερη ο Στέφανος έδινε μάχη για την ισοπαλία με τον Ζωγράφο σε χειρότερη όμως θέση ενώ στην τρίτη ο Δαίδαλος με λευκά απέναντι στον Ρουμπεγλή  σε Καρό Καν.


Η πρόκριση χαμογέλασε στον Πανιώνιο με το τελικό 2-2 αφού παρά την ήττα του Στέφανου ο Δαίδαλος κράτησε την ισοπαλία επιβεβαιώνοτας τελικά τον αγωνιστικό πλάνο.


Η ομάδας μας για ακόμη μία φορά αγωνίστηκε με μέσο όρο τα 17 όπως άλλωστε εμφανίζεται σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια.
Στο Κύπελλο δεν υπάρχουν ιδιάιτεροι στόχοι πέρα από την επιθυμία να αγωνιστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτό και δεν δηλώσαμε κοινοτικό σκακιστή.


Μία πρώτη γεύση από τις καλοκαιρίνες εμφανίσεις μας θα δείτε στις φωτογραφίες ενώ φυσικά ακολούθησε το γνωστό γεύμα στην ταβέρνα.

Ταυτόχρονα στα Κύπελλα κάτω των 14 νκήσαμε τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 4-0 ενώ η ομάδα της Σαλαμίνας δεν κατάφερε να έρθει να αγωνιστεί με την άλλη ομάδα μας κάτω των 14.

Στους δεκάρηδες δεν τα πήγαμε καθόλου καλά, εκτός από τα νέα μας ρούχα, αλλά η απόδοση των πιτσιρικάδων δυστυχώς  εξαρτάται πολλές φορές απόλυτα από το πολύ νεαρό της ηλικίας. 


Η ΕΣΟ δεν έλαβε καμία απόφαση ακόμα για το Πρωτάθλημα της Ά Εθνικής μόλις δύο μήνες πρίν την διεξαγωγή του και  θα μου επιτραπεί να πω ότι βρίσκω αυτή την αντιμετώπιση ιδιαίτερα ερασιτεχνική.


Καλή Εβδομάδα

ΥΓ Ευχαριστόυμε τον Νίκο για τα τσίπουρα και το ρακόμελο







.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ