.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

15χρονος GM νικητής του Dubai Open

O 15χρονος GM Wesley So από τις Φιλιππίνες θριάμβευσε στο φετινό Dubai Open με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες! (κάντε κλίκ στο άρθρο για να δείτε την ιστοσελίδα του τουρνουά)
To τουρνουά ήταν και φέτος πανίσχυρο με 131 συμμετοχές από 25 χώρες (εκ των οποίων 23 GMs) και συνολικά έπαθλα 45.000 δολλάρια!
Ο νεαρός Wesley So έχει ήδη ΕΛΟ 2540 ενώ πριν από δύο χρόνια μόλις και ξεπερνούσε το 2200!

Στο ίδιο τουρνουά, ένας άλλος Ασιάτης “μικρός”, ο Άραβας Salem Abdulrahman Saleh (14 ετών) πέτυχε νόρμα GM! Οι μελλοντικοί Carlsen και Karjakin της Ασίας?
(αναδημοσίευση από το www. greekchess.com)

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ 7-5

Σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του Πρωτ/τος η ομάδα μας επεκράτησε του ανταγωνιστικού Πειραικού με σκορ 7-5. Το παιχνίδι ήταν για ακόμα μια φορά αμφίροπο και κρίθηκε πάλι στο τέλος και ενώ το σκορ ήταν 6-5 υπέρ μας.
Ο Γ. Καλπάκας στην 4η σκακιέρα νίκησε τον Ευσταθίου σε μία θέση όπου δε είχε το καθαρό πλεονέκτημα. Νωρίτερα σπουδαίες νίκες πέτυχαν οι εφηβικές σκακιέρες 18,16,14 ( Ι. Ασημακόπουλος, Κ. Ασημακόπουλος, Αλ. Στεφανής) γέρνωντας ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ μας.
Με αυτή τη νίκη παρεμένουμε μόνοι πρώτοι στον όμιλο δύο αγωνιστικές πρίν από το τέλος και με νίκη στις 4/5 με αντίπαλο τον Παράδεισο Αμαρουσίου εξασφαλίζουμε και μαθηματικά την παρουσία μας στα μπαράζ ανόδου του Σεπτεμβρίου.
Οι τρείς έφηβοι με την λήξη του αγώνα και στο "νικητήριο" τραπέζι
Ο μικρός Γιάννης

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ