.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ

Ο Ian Nepomniachtchi από την Ρωσία και η Pia Cramling από την Σουηδία είναι οι νέοι Πρωταθλητές Ευρώπης. Στον τελευταίο ενδέκατο γύρο, ο 20χρονος Ρώσος νίκησε τον Vladimir Akopjan σπό την Αρμενία επιτυγχάνοντας εξαιρετικό σκορ με 7 νίκες 4 ισοπαλίες, κερδίζοντας και 27,7 rating points.
Η επικράτηση του νεαρού Ρώσου αποτελεί επιβεβαίωση της σπουδαίας σταδιοδρομίας του, κερδίζοντας το πρώτο του χρυσό μετάλιο στην ηλικία των 10 και στη συνέχεια πολλά άλλα σε Παγκόσμια και Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα.

Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Baadur Jobava (GEO) και Timofeev Artyom (RUS) με τον πρώτο να κερδίζει στο tie break τελικά το αργυρό μετάλιο ενώ με ισοβάθμησαν οι Lysyj, Efimenko, Almasi, Tomashevski, Rodshtein, Pashikian, Salgado Lopez πέρνωντας απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο.
Οι υπόλοιπες
13 θέσεις κρίθηκαν ανάμεσα σε 28 παίκτες που συγκέντρωσαν 7,5β με τον Στέλιο Χαλκιά να επιυγχάνει την σπουδαία πρόκριση στα μπαράζ.
Παράλειψη μου η μη αναφορά του Μαστροβασίλη όπως είπε και ένας φίλος αν και έχασε στο μπαράζ από τον Χαλκιά επίσης συγκέντρωσε 7,5β.
με απόδοση
2698 ( +31,2)

Στις γυναίκες η Yelena Dembo με και απόδοση 2545 (+12,7) ισοβάθμισε στην τρίτη θέση με τις Monika Socko, Marie Sebag, Tatiana Kosintseva, Natalia Zhukova και δεν κατάφερε στους αγώνες μπαράζ να κερδίσει το χάλκινο μετάλιο.

Στα δικά μας τώρα ο Nikolov Momchil που συμπλήρωσε φέτος τρία χρόνια αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Πανιωνίου τα πήγε πολύ καλά με 6,5β και απόδοση Rp 2604 (+ 10,2) αφήνωντας πίσω του πολύ μεγάλα ονόματα.
Ο έτερος Constantin Lupulescu επίσης με 6,5β Rp 2647 (+8,2) έχασε την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση του στο Παγκόσμιο αφού ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο από τον GM Grashev Boris.
Άλλωστε είναι πολύ πιθανό ο Ρουμάνος διεθνής να είναι τελικά ο δεύτερος Κοινοτικός που θα μας ενισχύσει στην Α΄Εθνική.

Ο Ρώσος Πρωταθλητής Ευρώπης


Φώτο από τον Nikolov Momchil απο slight το ν.28 & 41

http://www.eurorijeka2010.com/home/Photo_gallery/9th_round


Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤ/ΤΟΣ

Με την δημοσιότητα και το ενδιαφέρον μας στραμένο στον ΠΟΑ και την κατάκτηση της πρωτιάς δεν είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε νωρίτερα στην παρουσία των μικρών μαθητών, μελών του Πανιωνίου που συμμετείχαν την Κυριακή που μας πέρασε στα Ατομικά Προκριματικά του Σχολικού που διεξήχθησαν στην Γλυφάδα. Πολύ καλός ήταν ο αγωνιστικός απολογισμός των παιδιών και θα δανειστώ σε αυτό το σημείο την αναλυτική παρουσίαση του Σωτήρη από το blog του.

...Από τους αγώνες αυτούς προκρίθηκαν
7 ( έξη αγόρια και ένα κορίτσι) και έτσι μαζί με τους 4 ήδη προκριθέντες από τα Ατομικά Νεανικά Αττικής 2010 (Πουλόπουλος, Πουλίδης, Πουλοπούλου και Τσοκόπουλος) και των 2 λόγω της συμμετοχής τους στις 14.3.2010 στον τελευταίο γύρο του ΠΟΑ Αττικής (Γερασούδη, Αλεξίου) οι προκριθιθέντες είναι 13.

Αναλυτικά:
Νήπια (5 συμμετοχές)
Αλεξίου-Καρακασίδης Στέλιος, 4 βαθμοί, 1ος, προκρίνεται
Α' Δημοτικού (48 συμμετοχές)

Β' Δημοτικού (65 συμμετοχές)
Κολιδάς Στυλιανός, 4 βαθμοί, 5ος προκρίνεται
Γ' Δημοτικού (74 συμμετοχές)
Μπούζα Μυρτώ-Ελένη, 5 βαθμοί, 3η και 1ο κορίτσι, προκρίνεται
Γιατράκος Ορέστης, 4 βαθμοί, 4ος προκρίνεται
Κουκάκης Δημήτρης, 4 βαθμοί , 12ος
Στρεβινιώτης Φοίβος, 3 βαθμοί , 23ος
Οικονόμου Ακριβή-Χρυσή, 2 βαθμοί , 54η
Δ' Δημοτικού (75 συμμετοχές)
Ε' Δημοτικού (48 συμμετοχές)
Μαυρίδης Ηλίας, 5 βαθμοί, 1ος προκρίνεται
Μπούζας Δημήτρης, 41/2 βαθμοί, 2ος προκρίνεται
Μουζαϊδης Γιώργος, 4 βαθμοί, 8ος

Στ' Δημοτικού (44 συμμετοχές)
Πατηνιώτης Δημήτρης, 4 βαθμοί, 5ος
Γιατράκος Γιώργος, 3 βαθμοί, 11ος
Κουκάκης Χρήστος, 3 βαθμοί, 19ος

Α' Γυμνασίου (16 συμμετοχές)
Τσιχλής Χρήστος 3,5β. 4ος
Καρακόζης Γιάννης 5 βαθμοί 1ος προκρίνεται

Μία μέρα νωρίτερα το Δημοτικό Άγιος Διονύσιος του Λεοντείου Ν.Σμύρνης προκρίθηκε στα τελικά Αττικής καταλαμβάνοντας της θέση (αήττητο) ανάμεσα σε 47 δημοτικά σχολεία της Νομαρχίας Αθηνών.
Η σύνθεσή του ήταν: {1η σκακιέρα ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΣΤ2), 2η σκακιέρα ΜΠΟΥΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ε2), 3η σκακιέρα ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Γ1), 4η σκακιέρα ΜΠΟΥΖΑ ΜΥΡΤΩ-ΕΛΕΝΗ (Γ2), όλοι σκακιστές του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ}.

Ο Πανιώνιος εκτός από την ομάδα "πρώτης γραμμής" να μην ξεχνάμε πως έχει
συνέχεια και μέλλον με τις ακαδημίες του που κάθε χρόνο παρουσιάζουν σημαντικές επιτυχίες μάλιστα δύο εβδομάδες νωρίτερα η παιδική ομάδα μας αγωνιζόμενοι στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας κατέλαβε την θέση.

Καλή επιτυχία την επόμενη Κυριακή στην Τελική πλέον φάση της Αττικής.




Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Π.Ο.Α.

The Game is over...Ζήνωνας-Πανιώνιος 4-8 και Πρωταθλητής Π.Ο.Α. ο ιστορικός. Η σημερινή μας νίκη δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποιά ομάδα ήταν η καλύτερη στον φετινό Προκριματικό όμιλο.

Άχαστος ο Πανιώνιος (για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικό όρο) με 7 νίκες και μία ισοπαλία με συνολικά 63,5 κερδισμένους πόντους σχεδόν 8 ανά παιχνίδι. Μοναδικό "στραβοπάτημα" η ισοπαλία με τον Ασπρόπυργο που μας στέρησε το φετινό sweep. Είναι η πρώτη ανάρτηση εδώ και πολύ καιρό που μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε ή να αστειευόμαστε και το δικαιούμαστε απόλυτα αφού κρατάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα χαμηλούς τόνους.

Κομβικό σημείο φέτος, η επικράτηση εις βάρος της ΑΕΚ που μας "συνοδεύει" στην Α΄και η αγωνιστική ωριμότητα που μας είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Το σημερινό αποτέλεσμα κρίθηκε στο 4-0 υπέρ του Πανιωνίου στις εφηβικές-παιδικές σκακιέρες.
Στις ανδρικές ξεχώρησε η νίκη του Καραγιάννη επί του Παπασταυρόπουλου ενώ οι υπόλοιπες είχαν όλες ισόπαλα αποτελέσματα αφού άλλωστε κανείς δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση να αγωνιστεί μέχρι τέλους. Ισοπαλία και στην γυναικεία ενώ στις νεάνιδες ηττήθηκε η Κατερίνα από την Φαρμάκη και η Γερασούδη πρόσθεσε μία ισοπαλία ακόμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Η φετινή μας επιτυχία κλείνει το κεφάλαιο που αφορούσε τον σχεδιασμό και προγραματισμό της ομάδας προκειμένου να επιτύχει τον δύσκολο στόχο της και ανοίγει ένα άλλο ίσως δυσκολότερο, την καθιέρωση μας στην Α΄Εθνική...


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ