.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ

Ο Ian Nepomniachtchi από την Ρωσία και η Pia Cramling από την Σουηδία είναι οι νέοι Πρωταθλητές Ευρώπης. Στον τελευταίο ενδέκατο γύρο, ο 20χρονος Ρώσος νίκησε τον Vladimir Akopjan σπό την Αρμενία επιτυγχάνοντας εξαιρετικό σκορ με 7 νίκες 4 ισοπαλίες, κερδίζοντας και 27,7 rating points.
Η επικράτηση του νεαρού Ρώσου αποτελεί επιβεβαίωση της σπουδαίας σταδιοδρομίας του, κερδίζοντας το πρώτο του χρυσό μετάλιο στην ηλικία των 10 και στη συνέχεια πολλά άλλα σε Παγκόσμια και Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα.

Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Baadur Jobava (GEO) και Timofeev Artyom (RUS) με τον πρώτο να κερδίζει στο tie break τελικά το αργυρό μετάλιο ενώ με ισοβάθμησαν οι Lysyj, Efimenko, Almasi, Tomashevski, Rodshtein, Pashikian, Salgado Lopez πέρνωντας απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο.
Οι υπόλοιπες
13 θέσεις κρίθηκαν ανάμεσα σε 28 παίκτες που συγκέντρωσαν 7,5β με τον Στέλιο Χαλκιά να επιυγχάνει την σπουδαία πρόκριση στα μπαράζ.
Παράλειψη μου η μη αναφορά του Μαστροβασίλη όπως είπε και ένας φίλος αν και έχασε στο μπαράζ από τον Χαλκιά επίσης συγκέντρωσε 7,5β.
με απόδοση
2698 ( +31,2)

Στις γυναίκες η Yelena Dembo με και απόδοση 2545 (+12,7) ισοβάθμισε στην τρίτη θέση με τις Monika Socko, Marie Sebag, Tatiana Kosintseva, Natalia Zhukova και δεν κατάφερε στους αγώνες μπαράζ να κερδίσει το χάλκινο μετάλιο.

Στα δικά μας τώρα ο Nikolov Momchil που συμπλήρωσε φέτος τρία χρόνια αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Πανιωνίου τα πήγε πολύ καλά με 6,5β και απόδοση Rp 2604 (+ 10,2) αφήνωντας πίσω του πολύ μεγάλα ονόματα.
Ο έτερος Constantin Lupulescu επίσης με 6,5β Rp 2647 (+8,2) έχασε την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση του στο Παγκόσμιο αφού ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο από τον GM Grashev Boris.
Άλλωστε είναι πολύ πιθανό ο Ρουμάνος διεθνής να είναι τελικά ο δεύτερος Κοινοτικός που θα μας ενισχύσει στην Α΄Εθνική.

Ο Ρώσος Πρωταθλητής Ευρώπης


Φώτο από τον Nikolov Momchil απο slight το ν.28 & 41

http://www.eurorijeka2010.com/home/Photo_gallery/9th_round


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ