.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ

Με αρκετή καθυστέρηση βέβαια λόγω των υποχρεώσεων του Γιώργου,αγωνιζόταν σε τουρνουά της Χαλκιδικής,  έχουμε τελικά  μια σύντομη περίληψη από την απόδοση και τις εντυπώσεις που απεκόμισε ο ίδιος από την παρουσία των αθλητών του Πανιωνίου στους αγώνες των Πανελλήνιων Ατομικών που διεξήχθηαν στο Ρίο.



"Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος, τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο “Porto Rio” στο Ρίο Αχαϊας. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί θεσμό για τους νεαρούς και νεαρές λάτρεις του αθλήματος στην Ελλάδα  και πεδίο συναγωνισμού για τους καλύτερους και καλύτερες των αντίστοιχειων κατηγοριών.
  Η σκακιστική οικογένεια του Πανιωνίου είχε την δική της εκπροσώσηση σε  αυτή τη διοργάνωση με τους Σταματίου Ροδόλφο (Α10), Στρατηγό Σπυρίδωνα (Α12) και  Γιαννουλάκη Χαράλαμπο (Α14), οι οποίοι έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά τη δική του μάχη σε διαφορετικές κατηγορίες.
  Η πρώτη αναφορά θα γίνει για το “βενιαμίν” μας, τον εννιάχρονο Ροδόλφο που αγωνίστηκε στην κατηγορία αγοριών έως 10 ετών, κάνοντας ουσιατικά το “ντεμπούτο” σε μία τέτοια διοργάνωση. Οι παρτίδες του όλες σχεδόν ήταν πολύ καλές και πολύ μετρημένες για την ηλικία του  και η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε η αντίληψη που παρουσίασε στην αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων. Η αρχή του ήταν αρκετά δυναμική (3/4), παρόλα αυτά το άγχος και μερικές μικροεπιπλοκές υγείας, δεν τον βοήθησαν στη συνέχεια και παρέμεινε στους 41/2 βαθμούς και στην 21η θέση της βαθμολογίας. Ο Ροδόλφος, κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκακιστής και με την κατάλληλη προσπάθεια και αφοσίωση, θα τον δούμε σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις.
 Ο Σπυρίδων Στρατηγός αγωνίστηκε, όπως προείπαμε στην κατηγορία αγοριών έως 12 ετών, έχοντας αντίστοιχη εμπειρία από προηγούμενες χρονιές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Υπήρξε ανταγωνιστικός, με ιδιαίτερο ζήλο παίζοντας τολμηρό σκάκι, αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να ξεπεράσει τους 5 βαθμούς στους 9 αγώνες που έδωσε, κατακτώντας τελικά την 16η θέση στην κατηγορία του. Φυσικά τα αποτέλεσματά του θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, όμως θα προκύψουν και άλλες ευκαιρίες για να αποδείξει τις ικανότητες του.
  Τέλος ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Χαράλαμπος Γιαννουλάκης που εξαρχής ήταν το “φαβορί” στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών, εξαιτίας του άγχος του “πρώτου” δεν μπόρεσε να αποδόσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση με 6 βαθμούς. Όμως, ένα “κακό” τουρνουά είναι ένα εμπόδιο που κάθε σκακιστής μπορεί να συναντήσει στο δρόμο του και πρέπει να το ξεπεράσει. Ευελπιστούμε να δούμε σύντομα τον Λάμπρο να αγωνίζεται με τον καλό του εαυτό, να μας χαρίζει όμορφες παρτίδες και πάλι, και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να συμβεί"

Από πλευράς μας θέλω να προσθέσω ότι αυτή θα είναι η τελευταία ανάρτηση για το blog μεσούσης του καλοκαιριού.
Αρκετοι αθηλτές του τμήματος θα βρεθούν σε καλοκαιρινά τουρνουά, άλλοι πάλι θα ξεκουραστούν φαντάζομαι σε κάποια εξοχική κατοικία.
Η αγωνιστική χρονιά που κλέινει ήταν γεμάτη και με πολλές επιτυχίες. Το πρωτάθλημα ως γνωστόν μετατέθηκε για τον Οκτώβριο ωστόσο η ομάδα μας είναι σχεδόν έτοιμη εκτός από τους αλλοδαπούς σκακιστές όπου πιθανόν να έχουμε κάποιες αλλάγες.

Αυτά θα τα συζητήσουμε όμως μετά την επιστροφή μας από τις θερινές διακοπές.
Ευχή όλων μας είναι να περάσετε ένα δροσερό καλοκαίρι με υγεία και αρκετή διασκέδαση,
Καλή αντάμωση από τέλος Αυγούστου και καλό καλοκαίρι. 



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ