.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Διάλεξη του ΟΜ Σπύρου Ιλαντζή τη Δευτέρα 5/01

Σ.O.Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής, σας καλούν στη διάλεξη που θα δώσει, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στις 7:30 μ.μ. ο ΟΜ Σπύρος Ιλαντζής, με θέμα «Τεχνάσματα με τους ίππους»
Η διάλεξη θα εστιάσει σε παραδείγματα δημιουργικότητας και έμπνευσης, με βάση μανούβρες των ίππων. Θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά παραδείγματα με αισθητική ομορφιά, τόσο από το αγωνιστικό, όσο και από το καλλιτεχνικό σκάκι.
Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν «ματ-μινιατούρες» στο άνοιγμα, ματ αποπνιγμού, εικόνες ματ με δύο ίππους, σύνθεση με θέμα «ρόδα του ίππου» κ.ά.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Η είσοδος είναι δωρεάν.


Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Φινάλε στα Ατομικα Νεανικά Αττικής που φέτος έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ τον 424 συμμετοχών. Η ομάδα του Πανιωνίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές με 19 αθλητές.
Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό η αγωνιστική παρουσία όλων ήταν πολύ καλή αφού αρκετά παιδιά είχαν εκδώσει αθλητικό δελτίο πριν λίγες μέρες. Αναλυτικά:

Στην κατηγορία Κάτω των 8 ο Δημήτρης Κουκάκης με 6β. αήτητος τερμάτισε στην 2η θέση και φυσικά πήρε την πρόκριση. Ο Στέλιος Κολυδάς με 3β.

Κάτω των 10 ο Αλέξανδρος Καρακόζης έχασε την πρόκριση στον τελευταίο γύρο (λόγω απειρίας) και τερμάτισε στη 10η θέση, για πρώτη φορά αγωνίστηκαν ο Μαυρίδης Ηλίας και ο Δημήτρης Μπούζας με συγκομιδή αμφότεροι τους 3,5β.!! ο Δημήτρης Μάλλης με 3β.και ο Αλεξίου Σταύρος επίσης για πρώτη φορά 3β., ο Λάμπρος Καρακόζης 2β.

Κάτω των 12 ο Δημήτρης Πουλόπουλος με 5β. στην 8η θέση προκρίθηκε, ο Γιάννης Καρακόζης επίσης με 5β. στην 13η θέση (από την 38η), ο Χρήστος Τσιχλής για πρώτη φορά 4β.!! (από την 85η στην 28η), οι Χρήστος Κουκάκης, Δημήτρης Πατηνιώτης 3β.

Κάτω των 14 ο Ιωάννης Φωτιάδης στην 8η με 5β. και ο Βύρων Αρναούτογλου με 4β.
Κάτω των 16 ο Δαίδαλος Τσοκόπουλος έχασε άδοξα την πρόκριση με 4,5β. στην 8η θέση. Ο Αλέξης Στεφανής 3,5β.

Στα κορίτσια κάτω των 14 η Ελένη Γερασούδη αδικείται με 4β. στην 4η θέση αφού αγωνίστηκε εξαιρετικά και έχασε τις παρτίδες από χρόνο και απειρία. Τέλος κάτω των 12 η Αικατερίνη Πουλοπούλου με 3,5β.

Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη προσπάθεια και την άξια εκπροσώπηση του Πανιωνίου.
Θερμές ευχές για τον νέο χρόνο με αγάπη,υγεία, πολλές Σκακιστικές επιτυχίες και ανοικτούς ορίζοντες.
Ο Δημήτρης Κουκάκης






ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖ

Από εδώ και στο εξής στο ιστολόγιο μας θα φιλοξενείται και μία Σκακιστική ερώτηση Ιστορικού Ενδιαφέροντος.
Στην δεξιά πλευρά ακριβώς πάνω από τη λίστα με τα ιστολόγια υπάρχει η σχετική ερώτηση με τρεις απαντήσεις.
Εσείς απλά επιλέξτε.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η ΕΣΣΝΑ έδωσε στη δημοσιότητα το Αγωνιστκό πρόγραμμα του 2009.
Σύμφωνα με τισ αλλαγές που επήλθαν όλα τα Πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στις 18/1 και μετα την ολοκλήρωση τους θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες διοργανώσεις.
Με αφορμή αυτές τις αλλαγές η ΝΣΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-διαμαρτυρία:

Προς τα Σωματεία της Αττικής, όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες,

Στις 23 Δεκέμβρη 2008 η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ αντί να αναζητά λύσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα πήρε αποφάσεις που κατά τη γνώμη μας οδηγούν σε υποβάθμιση των διασυλλογικών πρωταθλημάτων.
Αποφασίστηκε μετάθεση της έναρξης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων τον Ιανουάριο αντί για τη συνήθη περίοδο. Οι σύλλογοι καλούνται σε λιγότερο από 4 εβδομάδες και μέσα στις γιορτές να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα που ξεκινούν στις 18 Ιανουαρίου!!!
Πρόκειται για αποφάσεις παντελώς απαράδεκτες που αναδύουν περιφρόνηση προς τους συλλόγους, τη γνώμη τους, τα προβλήματά τους:

Έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια ανατροπή του αγωνιστικού κύκλου και προγράμματος της ΕΣΣΝΑ δίχως Γενική Συνέλευση. Ανατρέπεται και παλιότερη απόφαση ΓΣ σχετικά με την αρχική κατάταξη των ομάδων – από που αντλεί αυτό το δικαίωμα το ΔΣ; Δε μπορεί η όποια αλλαγή, ακόμα και η καλύτερη, να αποφασίζεται ερήμην των συλλόγων.
Γίνεται πίσω από την πλάτη των σωματείων που ούτε καν ρωτήθηκαν για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Στην ουσία επιχειρείται μια βίαιη προσαρμογή στο απαράδεκτο καθεστώς που προωθεί η πλειοψηφία της ΕΣΟ με το έκτρωμα που δημιούργησε στην Α’ Εθνική, σε βάρος των συλλόγων και των διασυλλογικών. Και μάλιστα δίχως να υπάρχει ανάγκη, αφού η πλήρης εφαρμογή των αλλαγών θα πραγματοποιηθεί το 2010 και συνεπώς υπήρχε ακόμα χρόνος για ενημέρωση και διερεύνηση των πραγματικών αναγκών των συλλόγων της Αττικής.
Διέπεται από προχειρότητα, καθώς τέτοιο θέμα δεν είχε ποτέ εγερθεί στις συνελεύσεις της Ένωσης, δεν είχε συζητηθεί ούτε μεταξύ των συμβούλων του ΔΣ. Κραυγαλέο δείγμα: η προκήρυξη της Β εθνικής δημοσιεύθηκε με χοντρό λάθος σε σχέση με το σωματείο που θα αναπληρώσει σε περίπτωση που κάποιο δεν δηλώσει συμμετοχή, λάθος που διορθώθηκε εκ των υστέρων!
Έρχεται στο παρά 5’, μέσα στις γιορτές. Όχι μόνο δε μένει χρόνος για ουσιαστική προετοιμασία, αλλά ούτε καν για να λυθούν τεχνικά και διοικητικά θέματα, ακόμα και για να ενημερωθούν σωστά όλα τα σωματεία και τα ΔΣ τους. Πλήρης υποτίμηση δηλαδή των διασυλλογικών
Δεν λαμβάνονται υπόψη στοιχειώδεις δυσκολίες (λ.χ. εξεταστικές των φοιτητών). Επιφέρει γενικότερη άσκοπη αναστάτωση στη ζωή των συλλόγων, ανατρέπει το γενικότερο κύκλο δραστηριοτήτων τους. Για παράδειγμα, εκδηλώσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, απολογιστικές γενικές συνελεύσεις, κοπές πίττας, συνεστιάσεις, σχολικά – όλα ανατρέπονται ή δυσκολεύουν.
Υπονομεύει τα σχολικά, αφού σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε η πλειοψηφία η τελική φάση της Αττικής θα γίνει στις 15 Μάρτη και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη Κυριακή (κατά τεκμήριο η καλύτερη μέρα) για τοπικά και περιφερειακά σχολικά!
Η απόφαση πάρθηκε μετά από μακρά περίοδο αδράνειας και απουσίας του ΔΣ. Οι σύλλογοι δεν πρέπει να χρεωθούν το γεγονός ότι το ΔΣ τόσο καιρό δεν ασχολούνταν με το αγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά ανάμενε να ξεκαθαρίσει η πλειοψηφία το εάν υφίσταται πρόεδρος ή πρέπει να εκλεγεί νέος. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ. Γαλάνης έχει υποβάλει εδώ και καιρό γραπτή παραίτηση από πρόεδρος και μέλος του ΔΣ, ενώ απείχε από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ. Την παραίτηση αυτή ανακάλεσε προφορικά στην συνεδρίαση της 23/12 χωρίς καμιά δικαιολογία, δείχνοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Αττικό σκάκι και τα προβλήματά του.
Και όλα αυτά όταν –υποτίθεται- μιλάμε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για την κορυφαία αγωνιστική δραστηριότητα των συλλόγων που είναι τα πρωταθλήματα των κατηγοριών. Διαφωνούμε επίσης με τις ρυθμίσεις που αφορούν στους αλλοδαπούς παίκτες, την απαξίωση του εθνικού ΕΛΟ και σε άλλα σημεία ήσσονος σημασίας, για τα οποία χρειάζεται να ανοίξει ένας πιο ουσιαστικός διάλογος.

Σταθερή θέση αρχών της Νέας Σκακιστικής Κίνησης είναι ότι κάθε σημαντική απόφαση ή αλλαγή επί του αγωνιστικού προγράμματος πρέπει να γίνεται από τη Γενική Συνέλευση. Διασυλλογικά με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των περισσότερων συλλόγων και όχι μιας μειοψηφίας τους ή με βάση τις σκοπιμότητες που προωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της Α΄ Εθνικής.
Θεωρούμε ότι όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες πρέπει να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να καταδικάσουν και την ουσία αλλά και τη μεθόδευση της απόφασης.

Καλούμε τα σωματεία της Αττικής να αντιδράσουν, να απαιτήσουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το αγωνιστικό πρόγραμμα.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ