.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έφτασε και η ώρα των Τελικών Αττικής για τα Σχολικά Πρωταθλήματα.
Παρά τις όποιες δυσκολίες οι μαθητές και οι μαθήτριες που προκρίθηκαν έχουν την ευκαιρία στο διήμερο των αγώνων που ακολουθεί  να περάσουν ευχάριστα  μέσα από τον σκακιστικό συναγωνισμό και το φιλικό περιβάλλον.
Πολλές φορες στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στους στόχους που προβάλονται μέσα από το Σχολικό Σκάκι. Να επαναλάβουμε ότι για το Σκακιστικό τμήμα του Πανιωνίου τέτοιες διοργανώσεις οφείλουν να ασχολούνται με την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αξία του Σκακιού και δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο άκαρπης και άγονης αντιπαράθεσης.
Μεγάλη μερίδα δυστυχώς γονέων κυρίως αλλά και σωματείων βιώνει τα Σχολικά Πρωταθληματα ως πεδίο διάκρισης. Ξανά και ξανά διάκριση και πάλι διάκριση. Ως αποτέλεσμα αυτού του ατελέσφορου ψυχισμού το Σχολικό Σκάκι από μέσο προσέγγισης στον όμορφο Σκαισιτκό κόσμο γίνεται αυτοσκοπός για οποιαδήποτε μορφή επιτυχίας.

Ο Πανιώνιος ΓΣ κρατάει πλήρη απόσταση από τέτοια προσέγγιση εδώ και αρκετά χρόνια γι αυτό άλλωστε και σε καμία προκύρηξη Σχολικού Πρωταθλήματος από αυτά που συνδιοργανώσαμε ομαδικό ή ατομικό δεν αναφέρεται  ποτέ το  όνομα του Συλλόγου μας ούτε γίνεται κάποια ειδική αναφορά στους διακριθέντες αθλητές μας.
Ευχή  μας λοιπόν προς όλα τα παιδιά που θα συμετάσχουν έιναι μόνο μια. Να αξιοποιήσουν τους αγώνες ως ευκαιρία για να περάσουν όμορφες στιγμές και να αποκομίσουν εικόνες και εμπερίες για το μέλλον. Στους γονείς ευχόμαστε υπομονή και καλή διάθεση.

Καλή επιτυχία σε όλους.




.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ