.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2012-2013 best ever

Η προσεχη αγωνιστική χρονιά θα είναι η πρώτη που η ομάδα μας δεν θα έχει εμφανή αγωνιστικό κενό στο Πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής.

Βέβαια οι σκακιέρες δεν μπορούν να έχουν την ίδια δυναμικότητα με τους Richard και Peter αλλά δεν θα παρουσιάσουμε με κανένα τρόπο τα κενά που είχαμε τις τρείς προηγούμενες χρονιές.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των νέων παιχτών θα ξεκινήσω από τον βενιαμίν της οικογένειας Παυλίδη, τον 11χρονο Παυλάρα όπως τον αποκαλεί ο Αντώνης που την προσεχή σεζόν θα φορά τα χρώματα του Πανιωνίου.


Στην δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική σκακιέρα κάτω των 16 θα βρίσκονται δύο ελπιδοφόροι 14χρονοι νεαροί  και εξαιρετικά παιδιά, ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου από την Άμφισσα και ο Σπύρος Νικολάου από τον Λειβαδό (η σημερινή ανάρτηση συμπίτπει με την ονομαστική του εορτή και συνοδεύεται με τις ευχές όλων εδώ για Χρόνια Πολλά και νικηφόρες παρτίδες.)

Με αυτό τον τρόπο κλείνει και η μακρά μεταγραφική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία από κάθε άποψη.
Η ίδια συνταγή με τον απίστευτα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και επιπλέον με την εμπειρία των προηγουμένων ετών αισιοδοξούμε ότι θα αποδώσει καρπούς.

Θερμό λοιπόν καλοσώρισμα σε όλους και καλή αγωνιστική χρονία. 




Νομίζω ότι στις 14 Δεκεμβρίου βγαίνει στις αίθουσες το Hobbit με την εξαιρετική μουσική και πάλι του Howard Shore.
Επειδή το να αγωνίζεσαι μαζί μας περιέχει και λίγο ως πολύ περιπέτεια το αφιερώνω


                               Over the misty mountain cold



Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΠΩΣ ΠΑΜΕ...

Ολοκληρώθηκε και το Ομαδικό Παίδων με την ομάδα μας να καταλαμβάνει την 6η θέση.

Είχα γράψει πριν από τους αγώνες πως προσωπικά πιστεύω ότι οι αγώνες κατάταξης από την 
5-8 θέση δεν έχουν καμία αξία γιατί σε λίγο καιρό δεν θα τους θυμάται κανείς.

Όλα κρίθηκαν για εμάς την Παρασκεύη στον νοκ άουτ αγώνα με τον Ζήνωνα.
Η καθαρή ήττα μας με 4,5-1,5 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχολιασμό, φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του Ζήνωνα για την επιτυχία τους που ολοκληρώθηκε πλήρως την Κυριακή με την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Όσον αφορά την δική μας αγωνιστική παρουσία  η αναμέτρηση της Παρασκευής ήταν ένα έργο που το έχω δεί πολλές φορές αυτά τα οκτώ συνολικά χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα μας και δεν έχω την διάθεση να προσθέσω κάτι περισσότερο.

Αυτές όμως οι αναμετρήσεις είχαν και ένα άλλο ιδιαίτερο χρώμα.

Ο Ανδρέας ήρθε από την Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει στο πλαίσιο του δυνατού στην τελευταία εμφάνιση του με τα χρώματα της ομάδας.
Παρά την επιθυμία τόσο την δική του όσο και την δική μας να παραμείνει συναντήσαμε την άρνηση του σωματείου του για τους γνωστούς λόγους που επικαλούνται σχεδόν όλα τα σωματεία.

Ο Ανδρέας μπορεί να μην βοήθησε αγωνιστικά και βαθμολογικά αλλά παρά την χιλιομετρική απόσταση  που μας χωρίζει,η εβδομάδα παραμονής του στην Α΄Εθνική μας έδωσε την αμοιβαία δυνατότητα να αποκτήσουμε ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που τελικά  είναι πολύ πιο σημαντικοί και σπουδαίοι από οτιδήποτε άλλο. 
Σίγουρα στο μέλλον θα ξανασυναντηθούμε και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις προσωπικές του επιλογές.

Τελευταία  όμως εμφάνιση αποτέλεσαν οι αγώνες επίσης για την Κατερίνα και τον Γιάννη.
Τα παιδία μετά από μακρόχρονη παραμονή (αν δεν κάνω λάθος 6 η 7 χρόνια) επέλεξαν να συνεχίσουν  την σκακιστική τους ενασχόληση σε άλλο Σύλλογο.

Όσον αφορά την αγωνιστική ποιότητα του Γιάννη έχω γράψει πολλές φορές γι αυτή ας μην κουράσω με μια ακόμα επανάληψη.
Επί προσωπικού πρόκειται για δύο εξαιρετικά παιδιά που σίγουρα θα επιτύχουν στους προσωπικούς τους στόχους, εύχομαι και τους σκακιστικούς αφού είναι στις δυνατότητες του Γιάννη η κατάκτηση του Ατομικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία του.
Με τις θερμότερες ευχές όλων μας καλή επιτυχία και καλή αντάμωση στους αγωνιστικούς χώρους.

Επίλογος σημερινός: 

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος είναι ανοικτό σωματείο με τεράστια κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική παράδοση με χιλιάδες αθλητές πολλοί από τους οποίους έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Σε αυτόν τον Σύλλογο δεν υπάρχουν ούτε "μπάρες" ούτε "τείχη" ούτε κανενός άλλου είδους εμπόδια.
Παρότι θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο, ουδέποτε αρνηθήκαμε το δικαίωμα της επιλογής και οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές είτε κάποιος έρχεται να αγωνιστεί με τα χρώματα μας είτε επιθυμεί να φύγει.

Το Σκάκι είναι ερασιτεχνικό άθλημα, δεν υπάρχουν συμβόλαια, οδοιπορικά δίνουμε σε αθλητές που μάλιστα έχουν πετύχει κάτι περισσότερο από τον απλό μέσο όρο, ούτε "αγοράζουμε" νεαρά ταλέντα για να τα πουλήσουμε αργότερα στην Βέρντερ Βρέμης και να καρπωθούμε την υπεραξία.
Ούτε καν  ζητάμε κάποιο αντάλαγμα για την όποια είδους υποσχετική (ακόμα και στην περίπτωση του Γιάννη που αποτελούσε το ν.1 νεαρό ισχυρό αθλητή μας δεν φέραμε καμία αντίρρηση και κανενός είδους δικαιολογία, το αίτημα του έγινε άμεσα αποδεκτό).

Μοναδική προυπόθεση όμως για να αγωνίζεσαι στον Πανιώνιο είναι για να το πω λαικά να "γουστάρεις" να κάνεις κέφι. Αν δεν συντρέχει αυτή η προυπόθεση τότε δεν συντρέχει καμία προυπόθεση. Υπάρχουν πάνω από 200 ενεργά σωματεία που μπορείς απλά να "παίξεις" σκάκι 

Καλή Εβδομάδα

 ΥΓ1. Η ευχή μου που διατύπωσα πριν λίγο καιρό από εδώ για το Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε με την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

ΥΓ2. Νίκο thanκs για τα ωραία πουκάμισα.

Το video είναι σχετικό με όσα έγραψα απολαύστε το

 








.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ