.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μίνι ανασκόπηση στο open τουρνουά του Πανιωνίου κάτω των 12

Περάσαμε το μισό της διοργάνωσης και βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της με τις συναντήσεις του 5ου γύρου το Σάββατο 28/11 με ώρα έναρξης αυτή τη φορά στις 19.30.

Στο πρώτο τραπέζι θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο πρωτοπόροι Νικόλαος Σπυράτος και Καλαφάτης Ευάγγελος αμφότεροι έχοντας 4β. δηλαδή τον απόλυτο αριθμό νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης πιθάνον να είναι και καθοριστικό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ενώ θα απομένουν δύο ακόμα γύροι.

Ωστόσο φιλοδοξίες για το βάθρο των νικητών έχουν και τα πέντε ζευγάρια που ακολουθούν με 3β.
 Χατζής Θανάσης-Μπασινάς Κων/νος
Κρατημένου Γεωργία-Κρατημένου Μαρία
Στούνος Νικόλαος-Αλεξόπουλος Αλέξανδρος 
Δαβίλλας Κων/νος-Παναγιωτόπουλος Εμμανουήλ
Γολεγός Αντώνιος-Χατζής Παναγιώτης

Αμφίρροπη θα είναι και η μάχη για τις κατηγορίες κάτω των 10 και κάτω των 8.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και καλές περτίδες.
 






















































Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ

 Πριν από δέκα μέρες έληξε και η φετινή περίοδος των μεταγραφών και όπως συνηθίζεται τα
 τελευταία χρόνια είχαμε ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό μας.
Οι αθλητές που δεν αγωνίζοναι μαζί μας την επόμεμη χρονιά με πρώτο τον Γιώργο Κανακάρη.
Ο Γιώργος μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής αποφάσισε για επαγγελματικούς λόγους να μετακινηθεί σε Σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα του ασφαλώς και έγινε δεκτό όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους αθλητές μας. Παρότι χάρις στον Γιώργο το τμήμα διακρίθηκε όλα αυτά τα χρόνια σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία του τον αποδεσμέυσαμε.
Εκτός από πολύ καλός σκακιστής καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του αποδείχθηκε και πολύ καλός φίλος και αυτό είναι που θα μας λείψει περισσότερο.

Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου επίσης αποφάσισε  να μετακινηθεί μετά την τριετή παρουσία του με τα χρώματα μας. Μεγάλη η συνεισφορά του στις επιτυχίες του Πανιωνίου ΓΣ.
Ισχυρός σκακιστής στην κατηγορία του πορεύτηκε μαζί μας με επιτυχία πιστεύω.
Ο τρόπος που επέλεξε να φύγει βέβαια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός και αυτό πρέπει να το πω γιατί ορισμένες στιγμές το πως επιλέγουμε να κάνουμε κάτι επισκιάζει και το τελικό στόχο που κατά τα άλλα είναι ο ίδιος. Καλή επιτυχία βέβαια και στην μαθητική χρονιά του που είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρώσει με την είσοδο του σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο Λάμπρος Γιαννουλάκης επέστρεψε στην ομάδα του.
Με την πρώτη συμμετοχή του φέτος κατακτήσαμε την τρίτη θέση, καθοριστική η συμβολή του.
Ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος σκακιστής ευχόμαστε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Ο βενιαμίν από τις Ακαδημίες μας Ροδόλφος θα συνεχίσει φέτος σε άλλη αθηναική ομάδα. 
Δυστυχώς δεν ήταν επιλογή μας αυτή η αποχώρηση αλλά τα γεγονότα πολλές φορές μας προλαβάινουν.
Παρόλα αυτά επιτρέψαμε να φύγει με ελευθέρας (και εύχομαι να επιστρέψει σύντομα) σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα σωματεία στην Ελλάδα που σίγουρα δεν θα επέτρεπαν σε ένα τόσο ταλαντούχο νεαρό σκακιστή κάτι τέτοιο.

Επειδή όμως είμαστε ο Πανιώνιος ΓΣ και όχι... δίνουμε προτεραιότητα πάντα στις επιθυμίες των γονέων και των αθλητών για να μπορούμε να τους κοιτάζουμε και την επόμενη μέρα.  
Αυτή η στάση μας χωρίς μικρουπολογισμούς και μιζέριες. αντιθέτως με τις προβλέψεις, μας έχει επικροτήσει από την πραγματικότητα με συνεχείς επιτυχίες κσι διακρίσεις.

Μάλιστα φέτος κάναμε ένα βήμα παραπάνω και με δική μας πρωτοβουλία δύο παιδιά του Συλλόγου ο ΟρέστηςΓιατράκος  και ο Κων/νος Δαβίλλας θα αγωνιστούν στον ΣΟ Ικαρίας με μόνο κριτήριο την απόκτηση εμπειριών και κυρίως την βούληση που έχουμε να δίνουμε ευκαιρίες στους αθλητές μας να γνωρίσουν  κάτι διαφορετικό στην διάρκεια της αγωνιστικής τους δράσης.

Ο Αντώνης θα αγωνιστεί στην πρώτη του "αγάπη" του Τρείς Αστέρες οι Παπαδάτος, Παναγιωτόπουλος στην Εστία.

H  ενίσχυση της μεγάλης ομάδας για την επόμενη χρονιά αφορά τον 11χρονο  Σπύρο Στρατηγό που ανήκει πλέον στον Πανιώνιο ΓΣ τον 14χρονο Μιχάλη Κόντη που διακρίθηκε σκακιστικά με την Ικαρία και πλέον επίσης ανήκει στο δυναμικό της ομάδος με ελευθέρας και τέλος τον 
ΙΜ Νίκο Καλέση. Οι μεν πρώτοι νεαροί της ομάδας έχουν μπροστά τους αρκετή δουλειά για να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους ενώ για τον Καλέση που έχει τόσες διακρίσεις  δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα πέρα από την ευχή να πετύχει και μαζί μας κάτι αντίστοιχο.

ΥΓ1. Ορισμένοι ανακάλυψαν τον Rapport πέντε χρόνια μετά τον Πανιώνιο άλλοι πάλι έμαθαν ότι έχουμε και σκακιστική ομάδα, κάποιο άλλοι ζουν στην σκακιστική πραγματικότητα του 80΄ ενώ άλλοι δεν έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα έκανε τρίτη φορά ανακεφαλεοποιήση τραπεζών, και τέλος αρκετοί διαπιστώνουν ότι ίσως η ανδρική εθνική σκακιστική ομάδα να "κουράστηκε" μάλλον όμως δεν θα έχουν  δει και τα "κουρασμένα" πρόσωπα των στελεχών του Ελληνικού σκακιού.

ΥΓ2. Συγγνώμη ξέχασα τους συμπαθής  γέρους με τα μπαστούνια που "έτρεξαν" να εκλέξουν αρχηγό για το αύριο της ΝΔ και το μέλλον της Ελλάδος, εύγε.

ΥΓ3. Δεν έχω κανένα θέμα με την ΝΔ προς αποφυγή παρεξηγήσεως απλά με τα χάλια μας (συμπελαμβανομένου και των δικών μου ) γλεντάω.

Καλή εβδομάδα

 

 
 




 


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ