.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η παρουσίαση του νέου Αθλητικού Κέντρου

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος είπαμε όσα μπορούσαμε να πούμε Δημόσια γιατί υπάρχουν και άλλα που δεν λέγονται.

Πρίν λίγες μέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου.
Έχοντας ιδία άποψη μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι η ολοκλήρωση του φιλόδοξου σχεδίου θα σημαίνει για το Σκακιστκό τμήμα- όπως βέβαια και για τα υπόλοιπα τμήματα-εγκαταστάσεις και συνθήκες που όμοιες τους δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Το ¨άγνωστο¨για τους περισσότερους Σκάκι πρίν από λίγα χρόνια, σήμερα βρίσκεται μέσα στα αρχιτεκτονικά σχέδια του νέου γηπέδου, αυτή νομίζω πως είναι και η σπουδαιότερη κατάκτηση μας και με αυτή θα ευχηθώ στην ομάδας μας
Καλή Επιτυχία.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στις 19:30 στην Εστία της Νέας Σμύρνης η παρουσίαση του Νέου Αθλητικού Κέντρου του Πανιώνιου από την αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ κ. Αικατερίνη Γιαβάση και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της “Μπουρνόβας Α.Ε.” κ. Κωνσταντίνο Τσακίρη.
Μετά το Προπονητικό Κέντρο «Απήλιον» το Νέο Αθλητικό Κέντρο αποτελεί το επόμενο μεγάλο όνειρο των φίλων του Πανιωνίου. Διατηρώντας τον πολύπλευρο αθλητικό χαρακτήρα του ΠΓΣΣ, το Νέο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, θα διαθέτει υπερσύγχρονες αθλητικές υποδομές από τις οποίες θα ωφεληθούν τόσο οι περισσότεροι από 3.000 αθλητές του Αιωνίου όσο και όλοι οι δημότες της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση για το μέλλον του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ και την ΠΑΕ Πανιώνιος ενισχύοντας τις προσπάθειες των αθλητών μας και την παράδοση του Αιώνιου να αναδεικνύει νέα ταλέντα.
Η πρωτοποριακή μελέτη του Νέου Αθλητικού Κέντρου έχει διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες του σύγχρονου αθλητισμού και την εξυπηρέτηση των δημοτών έχοντας ενσωματώσει τις προτάσεις της πόλης. Ως εκ τούτου το νέο σπίτι του Αιωνίου είναι χαμηλότερο από όλα τα γειτονικά κτίρια της περιοχής με καινοτόμα πρόβλεψη διαχείρισης της ενέργειας για φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης η κ. Αικατερίνη Γιαβάση, μίλησε για το Νέο Αθλητικό Κέντρο αναφέροντας πως πρόκειται για μια επένδυση στο μέλλον του Συλλόγου και της πόλης μας, αντάξια της ιστορίας του Πανιωνίου, που θα είναι ανοιχτή για όλους μας. Ο κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης έκανε συνολική παρουσίαση του Νέου Αθλητικού Κέντρου επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό landmark.

Τέλος ο κ. Θεοφάνης Μπομποτης, υπεύθυνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Νέου Αθλητικού Κέντρου, έκανε παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης αναλύοντας τη σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού και ευρύτερης ανάπλασης, που περιλαμβάνει η μελέτη, ενώ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναφέρθηκε στα διεθνή παραδείγματα και τις επιλογές συλλόγων, φορέων και πόλεων να επιλέξουν στάδια με πρωτότυπους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς, όπως ακριβώς πράττει και ο Πανιώνιος ΓΣΣ.

Με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, το Νέο Αθλητικό Κέντρο του Πανιωνίου ΓΣΣ, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα αθλητισμού και τις προδιαγραφές των FIFA, FIBA, FIVB, FINA. Επιπλέον ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης και της μετακίνησης των ΑμέΑ. Στοχεύοντας να αποτελέσει πυρήνα κοινωνικοποίησης για τη Νέα Σμύρνη και κέντρο αθλητικής ενασχόλησης όλη την οικογένεια το Νέο Αθλητικό Κέντρο του ΠΓΣΣ περιλαμβάνει :
* Ανοιχτό στίβο ιδίου μήκους με τον σημερινό
* Γήπεδο ποδοσφαίρου 12.000 θέσεων προδιαγραφών UEFA Champions League
* 3 κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ (προπονητήρια υψηλών προδιαγραφών για αγώνες ερασιτεχνικών τμημάτων)
* 1 κλειστό Γυμναστήριο Ενόργανης (προδιαγραφών Εθνικού Προπονητηρίου)
* Κλειστές πισίνες και κολυμβητικές δεξαμενές εκμάθησης (διπλασιασμός υδάτινου όγκου)
* Αίθουσες κλειστού στίβου, τζούντο, σκάκι κ.ά.
* Υποδομές για την ανάπτυξη των αθλητικών Τμημάτων για άτομα με κινητική ή πνευματική αναπηρία
* Κλειστούς χώρους επιφάνειας 4.000 τ.μ. για την ανάπτυξη των υπαρχόντων τμημάτων και δημιουργία νέων
* Ειδικές αίθουσες εκπαίδευσης/ βιντεοπροβολών για τους αθλούμενους και τους προπονητές
* Υποδομές για εμπορική ανάπτυξη με προσανατολισμό στην παιδεία και τις υπηρεσίες για παιδιά και συμβατή με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης
* Υπόγειο παρκινγκ 700 θέσεων




.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ