.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Μια «ανάσα» από την πρόκρισή του στον τελικό των LEN TROPHY πόλο των ανδρών βρίσκεται ο Πανιώνιος.

Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 11-8 της Μπαρτσελόνα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της διοργάνωσης και απέκτησαν σαφές προβάδισμα για να πάρουν το «εισιτήριο», ενόψει της ρεβάνς της Βαρκελώνης στα 21 Μαρτίου.
Οι παίκτες του Κώστα Λούδη είχαν καταφέρει να αποκτήσουν και προβάδισμα πέντε τερμάτων, όμως ένας εφησυχασμός έδωσε την ευκαιρία στους Καταλανούς να μειώσουν και να ανακτήσουν τις ελπίδες τους. Ο Πανιώνιος είχε 4/8 στον παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Μπαρτσελόνα είχε 2/6 στον παίκτη παραπάνω, τέσσερα γκολ στα ίσα, ένα στην κόντρα και ένα από θέση φουνταριστού.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 2-3, 2-1

Για να μην ξεχνάμε σε ποιό Σύλλογο ανήκει το Σκακιστικό Τμήμα...





Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΟΝ KIRIL GEORGIEV

ΣΟΦΙΑ, Βουλγαρία (AP) -
Ο Βουλγαρός grandmaster εμφανίζεται να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων σκακιού που παίζονται ταυτόχρονα. (σιμουλτανέ)

Ο Kiril Georgiev έπαιξε συνολικά 360 παιχνίδια ταυτόχρονα, κερδίζοντας 284, κάνοντας 70 ισοπαλία και χάνοντας έξι, κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου που διάρκεσε 14 ώρες και 8 λεπτά στο Sofia's Inter Expo Center.

Ο αριθμός ρεκόρ των παιχνιδιών και το ποσοστό νίκης που πετυχε 88% θα επιτρέψουν στον Georgiev να εισέλθει στο βιβλίο Guiness των παγκόσμιωv ρεκόρ.
Το σύνολο ποσοστού επιτυγχάνεται από την κατοχή ενός πόντου για κάθε νίκη και μισού για κάθε ισοπαλία.

Αυτό σημαίνει ότι ο Georgiev σημείωσε 319 από τους 360.
Το βιβλίο Guiness λέει ότι το τρέχον ρεκόρ με τα περισσότερα ταυτόχρονα παιχνίδια που παίχτηκαν το κατείχε από το 2005 η Susan Polgar, τέσσερις-φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια .

Η Polgar έπαιξε 326 παιχνίδια, κερδίζοντας 309, κάνοντας 14 ισοπαλία και χάνοντας μόνο τρία.


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Φτάσαμε λοιπόν σχεδόν στο τέλος του φετινού Πρωταθλήματος. Η προτελευταία αγωνιστική στην έδρα μας με αντίπαλο τους υποβιβασμένους Τρεις Αστέρες δεν επεφύλαξε εκπλήξεις και έληξε με σκορ 8-2.

Μην σας ξεγελά το αποτέλεσμα σε 12 σκακιέρες διεξήχθη ο αγώνας και όχι σε 10 όπως φαίνεται.

Στα αξιοσημείωτα οι 4 κενές των αντιπάλων μας που έκριναν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης πριν την έναρξη της, εκτός λοιπόν την "φιλική" ισοπαλία στην πρώτη σκακιέρα ανάμεσα στους Κοφίδη, Συμεωνίδη οι υπόλοιπες ανδρικές μας που αγωνίστηκαν στην 2η,3η,4η είχαν κακή απόδοση και γνώρισαν την ήττα (ευτυχώς χωρίς συνέπειες) συγκεκριμένα οι Παπαδάτος, Πανταζόπουλος,Καλπάκας έχασαν από τους Τζότζολη,Ξυλογιανόπουλο,Παπαδόπουλο.

Την τελευταία αγωνιστική στις 8 Μαρτίου (μεσολαβεί το εορταστικό τριήμερο) πηγαίνουμε στον Παπάγου να αντιμετωπίσουμε την ομώνυμη ομάδα σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου και φυσικά την άνοδο στην Ά Εθνική.
Ωστόσο παρότι έχουμε μάθει να κρίνουμε τα πάντα από το τελικό αποτέλεσμα , αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναγνωρίσω σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν με τα Κυανέρυθρα, την μεγάλη και συγκροτημένη προσπάθεια τους που μας φέρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε αυτή τη θέση, απομένει να δούμε το φινάλε...


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ