.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Από σήμερα και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνουμε μια γρήγορη ανασκόπηση στα σκακιστικά γεγονότα που εξελίσονται ή ολοκληρώθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Tal Memorial που διαξάγεται στην Μόσχα 4-19 Νοεμβρίου συμμετέχουν οι:
Anand, Viswanathan g IND 2788
Aronian, Levon g ARM 2786
Carlsen, Magnus g NOR 2801
Kramnik, Vladimir g RUS 2772
Leko, Peter g HUN 2752
Gelfand, Boris g ISR 2758
Ivanchuk, Vassily g UKR 2739
Morozevich, Alexander g RUS 2750
Svidler, Peter g RUS 2754
Ponomariov, Ruslan g UKR 2739
Επίσημο site των αγώνων http://russiachess.org

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων που διεξήχθη στη Τουρκία
ο Γάλλος Vachier Lagrave-Maximme (2718) κατέλαβε την πρώτη θέση με δεύτερο τον Λευκορώσο Zhigalko Sergei (2646) και τρίτο τον Πολωνό Olszewski Michal (2544), ενώ στις νεάνιδες πρώτευσε η Ινδή Soumya Swaminathan (2297) ακολούθησαν η Περουβιανή Cori Tello Deysi (2361), και η Yildiz Petrul (2224) από την Τουρκία.
Στη Βαρκελώνη 2 εώς 10 Νοεμβρίου διεξάγεται το Magistral d’Escacs Ciutat de Barcelona - Casino de Barcelona 2009 με συμμετέχοντες τους:
Almeida Quintana Omar CUB
Fier Alexandr BRA
Alsina Leal Daniel ESP
Dreev Alexey RUS
Magem Badals Jordi ESP
Tregubov Pavel V RUS
Lopez Martinez Josep Manuel ESP
Narciso Dublan Marc ESP
Peralta Fernando ARG
Andersson Ulf SWE
Επίσημο site: http://escacs.cat/ciutat09/

Στο Khanty-Mansiysk θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου εώς 14 Δεκεμβρίου το World Cup 2009 με 128 παίκτες από 40 χώρες σε σύστημα 6 γύρων με νοκ άουτ διπλά παιχνίδια. Οι δύο φιναλίστ θα αναμετρηθούν σε έναν επιπλέον γύρο με τέσσερις αγώνες.
Η κλήρωση του πρώτου γύρου έχει πραγματοποιηθεί και βρίσκεται στο site των αγώνων : http://www.ugra-chess.ru/eng/main_e.htm

Στο εσωτερικό προσκήνιο διεξάγονται τουρνουά σε Πετρούπολη, Πανελλήνιο και Αμπελόκηπους.

Πάντα σε εξέλιξη έχουμε τα Διασυλλογικά Νεανικά Αττικής και το Κύπελλο Μπίκου.
με ενημέρωση από το site της ΕΣΣΝΑ: http://www.essnachess.gr/ ενώ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη Φυλή το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Rapid Αττικής.

Στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ θα πληροφορηθείτε την κλήρωση και τους συμμετέχοντες στο 59 Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών 2009.
http://www.chessfed.gr/

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 αρχίζει το 100ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 7-28/11/2009, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".
Χρηματικά έπαθλα 900€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο με έλο κάτω απο 1900,Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942463100,στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:http://www.skaki.net/ambelokipi.html

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 5.30 μ.μ.
** Για να εορταστεί η επέτειος της συμπλήρωσης 100 Όπεν τουρνουά, οι διοργανωτές αποφάσισαν να αυξήσουν τα χρηματικά έπαθλα σε 900€, εισάγοντας παράλληλα μια νέα κατηγορία (έλο <>

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΚΟΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. – Α.Π.Ο.ΚΟΤΙΝΟΣ «ΚΑΙΣΣΑ 3»
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος – Α.Π.Ο.Κότινος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κάθε Πέμπτη & Κυριακή από 08/11 έως 29/11
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό Επτά (7) γύρων
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Σκακιστικός χώρος Πανελληνίου Γ.Σ., Μαυροματαίων 26 Αθήνα (κάθετος λεωφόρου Αλεξάνδρας,1η παράλληλος πάνω από την Πατησίων, πλησίον Πεδίου του Άρεως. Στάση συγκοινωνιών: ΟΤΕ(Πατησίων) Σταθμός τρένου: Βικτώρια).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Παγκαλή Μαριάννα, Ζευγίτη Ευγενία, Σταματάκος Δημήτρης.
*Για τις Κυριακές (που παίζεται το πρωί Σπ Μπίκου) μετά από συμφωνία των αντιπάλων μπορούν να δοθούν αναβολές. Γενικότερα αναβολές δίδονται μόνο για σοβαρούς λόγους και διεξάγονται κατόπιν συνεννόησης με τον διαιτητή.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90΄για κάθε παίκτη για 40 κινήσεις. Επί πλέον 15΄ για την ολοκλήρωση της παρτίδας συν 30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ένταξής τους σε σύλλογο. Ανώτατo όριο:50 άτομα-θα τηρηθεί προτεραιότητα.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Γενικό Παράβολο 30€, Έφηβοι-νεανίδες έως 18 ετών 15€, τα μέλη των διοργανωτών συλλόγων: 20€.Τα μέλη των συλλόγων μας κάτω των 18 ετών,δωρεάν συμμετοχή.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται. Για την ισοβαθμία υπάρχουν τα εξής κριτήρια: 1)Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας με κριτήρια άρσης της, 2) Bucholz, 3) αριθμός νικών, 4) αριθμός νικών με μαύρα Ο πολυνίκης παίρνει το μεγαλύτερο έπαθλο
ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Στο http://www.kotinoschess.ucoz.com/

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην διαιτητή Παγκαλή Μαριάννα στην ηλεκτρονική διεύθυνση marianna_gia_skaki@yahoo.gr αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ELO FIDE- ΕΣΟ, τηλέφωνο) σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας μέσω
e-mail απευθυνθείτε στον κ. Σταματάκο Δημήτρη (6944530143-6956021777).


Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑΝΙΚΑ 2ος ΓΥΡΟΣ

Συνεχίστηκαν τα Διασυλλογικά Παίδων και Παμπαίδων με την 2η αγωνιστική που χάρις στα παιχνίδια της κλήρωσης μας έφερε αντιμέτωπους με τον ΣΟ Αιγάλεω.

Στους Παίδες (κάτω των 16) πετύχαμε σημαντική νίκη για την συνέχεια του θεσμού
με 4,5-1,5. Στην δύο πρώτες σκακιέρες ο Δαίδαλος και ο Αλέξης έκαναν ισοπαλίες αντίστοιχα με τους Λιάσκο και Ρηγάτο, την τρίτη ισοπαλία είχαμε στην 5η που αγωνίστηκε ο 12άρης Ιωάννης Καρακόζης (πολύ καλή παρουσία και σταθερή άνοδο για τον Γιάννη τον τελευταίο χρόνο) με αντίπαλο τον Αποστολάκο. Νίκες είχαμε για από τους Πουλόπουλο,Αρναούτογλου και σπουδαία νίκη από την Κατερίνα απέναντι στη Λιάπη Φιλιώ.

Η εικόνα όμως στους 12άρηδες ήταν ακριβώς αντίθετη αφού γνωρίσαμε την ήττα με 5,5-0,5 από την πολύ ισχυρή ομάδα του Αιγάλεω.
Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να είσαι ταυτόχρονα ανταγωνιστικός σε όλες τις κατηγορίες, γι αυτό κρατάμε την προσπάθεια των παιδιών (μαθαίνουμε από τα λάθη μας) και κοιτάζουμε πάντα το επόμενο παιχνίδι.

Στο Κύπελλο Μπίκου νικήσαμε τα πιτσιρίκια του Λαυρίου και δεν σχολιάζω το αποτέλεσμα κυρίως όμως τις επιλογές όσων αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά κοντά στο Σκάκι (το κάνουν πολλές φορές με ανορθόδοξο τρόπο).

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ