.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Πρωταθλήματα για τη Λέρο - Κύπελλο για την Ικαρία

Με την ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Λέρου «Άρτεμη» να πρωτεύει σε τρία πρωταθλήματα (Ομαδικό Αιγαίου, Παίδων-Κορασίδων, Ομαδικό Ράπιντ) και να ανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας «Ιωάννης Τζελεπής» να κατακτά ένα ακόμα Κύπελλο Αιγαίου, τον Αθλητικό Σύλλογο Καλύμνου να πλασάρεται σε υψηλές θέσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου  «Ιππότης» να κερδίζει αργυρό μετάλλιο στα νεανικά, τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Σαντορίνης να έχει καθοριστικά ρυθμιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα, τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου να εντυπωσιάζει με τον μεγάλο αριθμό παιδιών που κινητοποίησε και τον Κωακό Αθλητικό Όμιλο «Φιλίνος» (την αντιπροσωπευτική ομάδα του νησιού  που πρωτοφιλοξένησε αγώνες του Αιγαίου με αυτή την μορφή) , να επανεμφανίζεται, έστω και σε μόνο δύο από τις διοργανώσεις, ολοκληρώθηκαν στο γραφικό Κριθώνι της Λέρου  οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ομαδικοί Αγώνες 2012.

* Τελική κατάταξη στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός  Όμιλος Α΄ Εθνικής – σύστημα πουλ απλών συναντήσεων): 1η Λέρος 9 βαθμοί και 44,5  πόντοι (4 νίκες και ισοπαλία με την Ικαρία), 2η Ικαρία 9 β. και 42,5 π., 3η Κάλυμνος 6 β. και 32 π., 4η Σαντορίνη 4 β. και 23,5 π. (έκοψε 5 πόντους από την Ικαρία και μόνον 2 από τη Λέρο, διαμορφώνοντας ουσιαστικά την τελική κατάταξη στην κορυφή), 5η Ρόδος 2 β. και 18,5 π., 6η Σύρος χωρίς βαθμό και με 11,5 πόντους. Από την τρίτη θέση και κάτω η κάθε ομάδα νίκησε όσες ομάδες έπονται.

* Τελική κατάταξη στο Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου (σύστημα νοκ-άουτ): 1η Ικαρία, 2η Λέρος, 3η Κάλυμνος, 4η Ρόδος, 5η Σαντορίνη, 6η Ικαρία β΄ (συμμετείχε μόνον στους αγώνες κατάταξης, από την 5η θέση και κάτω, αφού απέκλεισε σε προκριματικό ματς την β΄ ομάδα της Λέρου), 7η Σύρος, 8η Κως.

* Τελική κατάταξη στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Αιγαίου (σύστημα νοκ-άουτ): 1η Λέρος, 2η Ρόδος, 3η Κάλυμνος, 4η Ικαρία, 5η Σαντορίνη, 6η Λέρος β΄, 7η Σύρος, 8η Σύρος β΄ (και εδώ, η Λέρος και η Σύρος αγωνίστηκαν μετά τον πρώτο γύρο και με δεύτερη ομάδα, μόνον για τις θέσεις 5 έως 8).

* Τελική κατάταξη στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ράπιντ Αιγαίου εις Μνήμην Δημήτρη Σιαμέτη (Ελβετικό 5 γύρων):  1η Λέρος 8 βαθμοί και 17 πόντοι (4 νίκες και ήττα από την Ικαρία), 2η Κάλυμνος  8 β. και 15,5 π. (4 νίκες και ήττα από την Ικαρία β΄), 3η Ικαρία 8 β. και 13,5 π. (4 νίκες και ήττα από την… β΄ ομάδα της Ικαρίας!), 4η Ικαρία β΄ 8 β. και 13 π. (4 νίκες και ήττα από τη Λέρο), 5η Κως 6 β. και 11 π., 6η Ρόδος 6 β. και 11,5 π., 7η Λέρος β΄ 5 β. και 11,5 π., 8η Σύρος 5 β. και 10,5 π., 9η  - 10η Σαντορίνη,  Ικαρία γ΄ 5 β. και 9,5 π., 11η Κάλυμνος β΄ 4 β. και 12 π., 12η Σύρος β΄ 4 β. και 7 π., 13η Σαντορίνη β΄ 4 β. και 6 π., 14η – 15η Σύρος γ΄,  Σύρος δ΄ 4 β. και 5 π. 

Με εμφανείς ελλείψεις  αγωνίστηκαν η Ικαρία (ιδίως στις νεανικές σκακιέρες), η Ρόδος (επίσης στις νεανικές) και η Σαντορίνη στις γενικές (ανδρικές) σκακιέρες, η μοναδική που κατέβηκε  σε αγώνα Κυπέλλου με έναν σκακιστή και τρεις σκακίστριες!  Αναλυτικά σκορ ανά διοργάνωση, καθώς και ατομικές επιδόσεις έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=GRE

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ομαδικοί Σκακιστικοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε ευρύχωρη αίθουσα του ξενοδοχείου Κριθώνι και κάλυψαν το διάστημα από 17 μέχρι 22 Απριλίου. Από τις ομάδες που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια απουσίασαν (κυρίως λόγω οικονομικών, αλλά και  των γνωστών συγκοινωνιακών προβλημάτων, όπου εξακολουθεί να μην υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης και ο Φάρος Βαρβασίου Χίου.  

Διοργανωτής ήταν ο ΜΠΣ Νέων Λέρου «Άρτεμη», ενώ την ευθύνη των αγώνων είχε Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχε ένα μέλος από κάθε αγωνιζόμενο σωματείο, με συντονιστή τον Γραμματέα της ΤΕΣΣ Αιγαίου  Πέτρο Καψωμενάκη. Διαιτήτευσαν οι διεθνείς διαιτητές Γιάννης Αντωνιάδης (επικεφαλής), Μαριέττα Μουρούτη και Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου. Οι τρεις από τις τέσσερις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Παίδων- Κορασίδων) αποτελούν προκριματικές φάσεις των αντίστοιχων πανελλήνιων αγώνων και οργανώθηκαν ύστερα από ανάθεση και με την στήριξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Χορηγοί των αγώνων ήταν το ξενοδοχείο Κριθώνι (http://www.crithonisparadisehotel.gr/), η Blue Star Ferries (http://www.bluestarferries.com), ο Δήμος Λέρου (http://www.leros.gr/), ο Γεώργιος Παυλής, η Agmar Marine και τα ζαχαροπλαστεία Ρεπαπή.
Τους αγώνες κάλυψε το tv ΑΙΓΑΙΟ  (http://www.aegeantv.gr/) και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς επίσης και σκακιστικά σάιτ και στήλες εφημερίδων πανελλήνιας εμβέλειας.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων το μουσικό τμήμα του ΜΠΣ Νέων Λέρου «Άρτεμη», με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου Αντώνη Νταλαρή, πρόσφερε μια εξαιρετικά ευχάριστη βραδιά, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο:  να συνυπάρχουν σε ένα χώρο 100 περίπου σκακιστές και σκακίστριες, επί πολλές ώρες, χωρίς να μιλάνε για θέσεις στη σκακιέρα και να αναλύουν βαριάντες!


Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ολοκληρώθηκαν τα Ατομικά Προκριματικά Αττικής που διεξήχθησαν φέτος στο Περιστέρι με  επιτυχία από ότι και όσο κατάλαβα
Ευκαρία λοιπόν για ένα σύντομο αγωνιστικό απολογισμό σχετικό με την παρουσία των αθλητών μας.


Την αρχή όπως συνηθίζεται πλέον σε όλες τις διοργανώσεις κάνει ο Γιάννης Πουλόπουλος που  πρωταγωνιστεί  πάντα στην κατηγορία του αφού ανήκει  στην elite των αθλητών σε Πανελλήνιο επίπεδο. 
Η επιτυχία του Γιάννη οφείλεται εκτός των άλλων και στην προσωπική του δουλειά και είναι ανταμοιβή  όλων των προσπαθειών που έχει καταβάλει.


Η Κατερίνα μπορούσε στην κατηγορία της να είναι και Πρωταθλήτρια.
Οι διαφορές με τις άλλες αθλήτριες ήταν πολύ μικρές και η τελική κατάταξη κρίθηκε κυρίως από μία άσχημη παρτίδα παρά από την διαφορά δυναμικότητας.


Η Δανάη αγωνίζεται πρώτη χρονία σε τέτοια τουρνουά με υψηλό ανταγωνισμό.
Η μετάβαση από το σχολικό σκάκι στο αγωνιστικό δεν είναι εύκολη χρειάζεται υπομονή και επιμονή νομίζω ότι η Δανάη διαθέτει και τα δύο.


Ο Σταύρος κινήθηκε σε ρηχά νερά, μέτριο τουρνουά πολλές ισοπαλίες, στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Κουκάκης.
Για να βρεθείς ψηλότερα χρειάζεται περισσότερη προσωπική προσπάθεια, η προπόνηση από μόνη της δεν αρκεί.

Ο Ορέστης το πάλεψε, έχει αγωνιστικό πνεύμα αλλά έχει μείνει αρκετά πίσω στο θεωρητικό κομμάτι (ας όψεται το χάντμπολ) 
O Δημήτρης Πατηνιώτης προσπάθησε σε δύσκολη κατηγορία παρά την έλλειψη αγώνων που έχει.

Ο Στέλιος, ο Διόνυσος και ο Σουμπαλίκας τα πήγαν περίφημα στο ποδόσφαιρο αλλά στο σκάκι αντί για τις πρώτες θέσεις βρέθηκαν κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

Την επόμενη Κυριακή αρχίζουν οι διοργανώσεις του Κυπέλλου Αττικής Ανδρών και στις κατηγορίες Παίδων-Παμπαίδων.
Βαδίζουμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου που κορυφώνεται για εμάς με την Α΄ Εθνική.
Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΣΟ στο τέλος του μήνα να έχουμε νεώτερα για την διοργάνωση.

Καλή εβδομάδα 







 

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ