.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Famous Trials by Douglas O. Linder (2009)

Συνηθίζουμε να παρεμβάλουμε στο blog διάφορα θέματα εκτός Σκακιστικής Επικαιρότητας.

Σε αυτή τη κατεύθυνση παρουσιάζουμε την εργασία ενός Πανεπιστημιακού από την Νομική Σχολή του Missouri-Kansas City ο οποίος συγκέντρωσε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα τις σημαντικότερες Παγκόσμια Δικαστικές υποθέσεις ξεκινώντας από την περίφημη δίκη του Σωκράτη το 399 π.χ. και ανάμεσα τους αυτές του Ιησού, του Thomas Moore, του Galileo, της Νυρεμβέργης, και πολλών άλλων έως τις μέρες μας.

Σε όλες τις παρουσιάσεις περιλαμβάνονται λεπτομερή στοιχεία και υλικό που συγκροτούν μια εξαιρετική δουλειά και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα σε αρκετές μάλιστα οι ετυμηγορίες ή ανατράπηκαν ή εξακολουθούν να αμφισβητούνται μέχρι σήμερα. Φυσικά η καλή γνώση της Αγγλικής είναι απολύτως απαραίτητη.

Καλή περιήγηση...
Ο Γαλλιλαίος ενώπιων της Ιεράς Εξέτασης

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ο τελευταίος γύρος του Κυπέλλου Παίδων δεν είχε για εμάς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η ήττα μας με 3-1 από τον ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου μας άφησε στους 9β. και έξω από την τελική τριάδα.

Ωστόσο τα παιδιά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια απέναντι σε μία ισχυρή και συμπαγή ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, και το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελευταίο γύρο να διεκδικούμε την πρωτιά μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Άλλωστε από τις ήττες βγάζεις αγωνιστικά συμπεράσματα, κυρίως όσον αφορά τον ισχυρό ανταγωνισμό που επικρατεί και την μεγαλύτερη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις για να διεκδικήσεις την κορυφή.

Η δεύτερη και τρίτη ομάδα μας έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους με νίκες απέναντι στον Φυσιολάτρη Β΄και Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας Γ΄φτάνωντας τους 7β. μια διόλου ευκαταφρόνητη συγκομιδή.

Η ομάδα στο Νεανικό με πολλές ελλείψεις δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στην Πετρούπολη από τον ΑΣΟΠ ΔΙΑ.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανιωνίου έφτασαν και αυτή την σεζόν στο τέλος τους.
Ακολουθούν το Σχολικό Νέας Σμύρνης με ημερομηνία διεξαγωγής την 31 Μαίου, τα Πανελλήνια Ατομικά, και τα Καλοκαιρινά τουρνουά, για όλα τα παραπάνω θα υπάρχει εκτενής ενημέρωση.

Το Σεπτέμβριο θα διοργανώσουμε το 3ο Τουρνουά Παίδων Νότιας Αθήνας.


Φώτο από τον αγώνα στο Ηράκλειο






.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ